14.06.2026 04:55
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
"Na brzaka"
biobiofizicar
evo jedna fotka ovog nano trilinga malo iskosa odozdo
biobiofizicar attached the following image:
img_9621bb.jpg

Edited by biobiofizicar on 13.12.2010 11:43

paleoglodit
Hehe ovo je vec malo manja opticka iluzijaGrinThumb up
Edited by paleoglodit on 13.12.2010 13:01

biobiofizicar
Pa dobro priznajem: Jako sam zatamnio ceo gornji deo gde je sijalica (iznad akvarijuma), obrisao poneki kabl i crevo, malo se poigrao kontrastom, balansom, ostrinom i sasvim malo bojama, malo krivio sliku tako da ivice akvarijuma postavim paralelno sa bocnim ivicama fotke, dodao malo pozadine u jednom akvarijumu gde se kesa podvrnula i normalno kropovao i risajzirao. Eto samo to. Nista vise nisam dirao - casna pionirska Grin Nista nisam sadio i trimovao u fotoshopu Grin
Razmisljao sam da li naknadno u fotoshopu da izvadim i grejace, ali sam odustao... Wink

Naknadni edit:
E da!. Skinuo sam u fotoshopu jednog puza sa prednjeg stakla i jednog sa zadnjeg
Edited by biobiofizicar on 13.12.2010 14:57

darko
Da li ricciu stavljas izmedju dva sloja mrezice ili samo preko cisto da je drzi da ne isplivač Izgleda sjajno...Od okupljanja u Obrenovcu kad sam je dobio, stavio sam je preko kamenja ali nikako da probam da napravim takav tepih, a i nije mi bas toliko svetlo zelena boja riccie. Mozda je to zbog svetlač imam 4 x philips stedne i sylvania gro lux

biobiofizicar
biobiofizicar je napisao:
.....
Onda sam ubacio riciju u senvic mreze sa fasadu. Mrezu presavijem na pola, ubacim na donji deo par plocastih kamencica da kasnije potone, pa ricciju, pa poklopim mrezom i duz ivice tu i tamo prosijem pecaroskim najlonom. Tako ubacio u akvarijum...

Kod prosivanja najlonom voditi racuna da se previse nestegne jastuce jer onda ricija hoce da truli na mestima gde je previse sabijena unutar mrezice i tu pocinje da se odvaja.
Za boju ricije neznam sta da kazem. Uvek mi je tako svetla i bez CO2
Edited by biobiofizicar on 13.12.2010 17:20

darko
To za zatezanje je jako koristan savet!Thumb up
Probacu pa cemo videti.....Pozdrav

biobiofizicar
Ova tri akvarijuma su sve sem "Na brzaka"
Njihovo odrzavanje odnosi mi strasno puno vremena, ali u njima i najvise uzivam, posto mi oni uvece pozele laku noc.

U ovom trenutku sva tri akvarijuma izgledaju uredno i rescapirani su u predhodnih mesec dana, pa da podelim sa vama nove fotke...
trioaaq.jpg

Edited by biobiofizicar on 18.06.2011 12:32

biobiofizicar
frontalna
img_4617aaq.jpg

Edited by biobiofizicar on 18.06.2011 12:29

kojot
Bio razvali ga brate...kako se lepo uklapaju i nastavljaju jedan na drugi.

Svaka cast.Applause

biobiofizicar
Praveci postavke trudio sam se pored toga da svaka moze biti nezavisni akvarijum da se i uzajamno nadopunjuju. Tako je spoj desnog i centralnog odradjen kriptama, a i grane u desnom prate smer grana u centralnom. Ujedno je i kamenje isto.

Kada sam pravio levi akvarijum razmisljao sam da ga odradim samo biljkama i zutim kamenjem, ali ovi mangrov panjevi ovako iskombinovani isuvise su dobro cucnuli u njega da bi ih zanemario. Zato sam spoj napravio tako da su u oba akvarijuma uz zadnje staklo spoja rotale, a ispred i u levom i u centralnom akvarijumu su patuljaste hottonie duz spojnih bocnih stakala. Kamenje u levi nisam stavljao nastavio sam taj neki ravnicarski fazon kojim se centralni akvarijum zavrsava u tom uglu....

www.hraquascape.org/forum/attachments/spojaq.jpg
Edited by biobiofizicar on 11.06.2011 21:12

valisnerija
biobiofizicar je napisao:
frontalna

Ovo kao da je jedan akvarijum,da nema vidljive stranice stvarno bih se zapitao!Shock

Jel namenski radjeno ili slucajnoč

biobiofizicar
Ovaj put namenski.
Svaki zaseban, ali ujedno i kao da je deo celine. Vrsta kompozicije poznata kao triptih.
U prirodi i ova izlomljena linija prednjeg stakla bolje deluje nego da sam postavio jedan pored drugog tri potpuno ista akvarijuma sa ravnim prednjim staklom. Naravno da je za slikanje ova izlomljena ivica zeznutija zbog prelamanja i pojavljivanja duple slike koja prave skoseni uglovi, ali trudio sam se da kod slaganja harda i izbora uglova slikanja minimiziram i taj efekat....Wink

biobiofizicar
Evo izdvojio sam po meni najuspelije fotke i po meni trenutke kada su ova tri akvarijuma izgledali najbolje u poredhodnih mesec - dva intezivnog scaperskog igranja sa njima.

Bogu hvala sto su low light jer sada idu u redovni rezim odrzavanja...

Levi fotka napravljena 1 sat po zavrsetku postavke. Ko bi rekao da ce mi se bas ona od svih najvise svideti....
leviaq.jpg

Edited by biobiofizicar on 17.06.2011 16:52

biobiofizicar
Centralni samo par nedelja posle scapiranja
centaraq.jpg

biobiofizicar
I desni skoro 2 meseca od pocetka igranja sa ovom postavkom u njemu...
desniaq.jpg

Jeca
Ti oblacici su dali poseban smek u kombinaciji sa ovim rasnim primerkom alge. A svidja mi se i efekat te blago ljubicaste boje pozadine. Deluje kao nebo nepostedno po zalasku sunca. A dzunglica je kao bombonica. Thumb up

Odaj nam tajnu kako si postigao taj efekat pozadine, jer mi se cini da je izvorno plava.

biobiofizicar
Na ovim zavrsnim fotkama pozadina je radjena sa gornjim back lightom iza akvarijuma.
Izmedju akvarijuma i belog zida ima jedno 10-15cm prostora. Da bih ublazio ostrinu senki na kesama koje guram u taj prostor (ove ostre senke vide se na predhodnim fotkama) na zadnja stakla akvarijuma zalepio sam paus papir. Onda sam u prostor iza akvarijuma ubacivao plave, zelene i crvene kese. Od polozaja kese, blizine pausu, kako su iskombinovane i koliko su debeli slojevi zavisi kako ce belo pozadinsko svetlo proci kroz njih i kakav ce koloritni efekat biti na kom delu pozadine. Posto je back light postavljen sa gornje strane logicno je da su gornji delovi pozadine svetliji, a dobrim postavljanjem svetla moze se izbrisati (posvetliti) linija spoja vode i zadnjeg stakla.
Ovo donekle zavisi i od nivoa do koga se puni akvarijum i kako linija spoja voda, vazduh, zadnje staklo prelama svetlost...
Malo igre i postigne se zeljeni efekat.... Wink
Edited by biobiofizicar on 17.06.2011 16:54

Jeca
Tebi inspiracije nikad nije nedostajalo. Svaka cast i za ideju i za trud. Postignuti efekat je odlican. Applause

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,914 jedinstvenih poseta