14.06.2026 11:59
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Ecstasy of Gold
zander
Stim da na panjave na nekim mestima treba da stavim mahovinu, na onu gornju granu će da ide i malo Microsoruma narrow (mladih pelcera) Ricciu bi trebao da posečem i opet da je priveem, Rotalu da skratim...
Kamenje će tako nekako da ostane...
zander attached the following image:
170mba.jpg

Edited by zander on 02.08.2009 21:57

ZoSo
Kad bude naao malo vremena,dolazim da vidim uivo Grin
Tvoje je samo da se pobrine za logistiku Beer

Rasta
O lepo se razraslo Smile i lepo si kamenje nasao..da si koji veci komad jos ne bi bilo lose Wink

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
daweed
Stvarno mi se svidja ova postavka. Definitivno drugacije... Jedva cekam da se razrazste...

http://daweedaqua.tk
zander
Tako eto kamen ubaci u akvarijum svidi ti se kad stane pored akvarijuma i pogleda... Ali napraviti akvarijum za slikanje, da na slici izgleda lepo je druga priča... Pa sam sada opet prebacivao kamenje i ubacio jedan malo veći tamo sa desne strane... Tako da igranje tek počinje Grin Thumb up

kojot
ova dva dela sa sitnim belim peskom su pun pogodak,jedino mozda da kamenje zbog velicine pomeris ka napred bojim se da ce de nestane u zbunju uskoro,inace je kamenjeThumb upI svidja mi se sto kod nas sve vise vidjam i drvo i kamen kao hardscape sto na srecu odudara od vecine propisanih normiBeer

moto
Odlicna postavka!Thumb up Bas mi se sviđa.

Moda jedina zamerka sa moje strane sto se kroz staklo vidi beli pesak... Između taj pesak i staklo mogao bi staviti tanak sloj istog, kao sto je pored belog.Wink

grujanic87
Stvarno lepo izgleda za pocetak Thumb up
Bas si lepo ukombinovao kamen sa drvetom,jos kad se zazeleni tepih glose bice ekstra Beer

Kum 1229
Zander,raspored kamenja i kombinacija bilja je cista 5-tica Thumb up

zander
Hvala na komentarima Thumb up

Kad sam već krenuo nastaviću u ovoj temi.

Malo o detaljima, podloga u ovom akvarijumu je ovim redom glistenjak 3-4 litre (sledeći put će ići dosta manje), treset Baltica-Sphagnum 3,5-4,5pH oko 300grama, Osmocot exact samo na pojedinim mestima oko 50 grama ukupno - odprilike. I ljunak od 2-5mm, odokativno Wink

Djubrenje mikroelementima je u početku bilo ProFito, sad jedno vreme sam koristio Goranov(Panco) mix mikroelemenata i to je dosta efikasnije bilo od Profita, sad sam nabavio CSM+B pa ću da probam i to.

Makroelementi su i dalje: KNO3, KH2PO4, K2SO4 i to je to.

Easy Carbo stoji sa strane za sad i trudim se da ga ne koristim.
Edited by zander on 04.08.2009 23:07

zander
Evo kako sad izgleda, kad sam do'vatio makaze :p i malo premestio kamenje. Nevide se biljke zadnjeg plana sa ove slike, al biće update kad malo provire biljke.
170l.jpg

Kum 1229
Dobro ce to biti kada krenu istrimovane biljke,a sto nisi pelcere posadio odmah pored,da bi dobio gustu masuč Ili si bio velikodusan pa si ih podelio Thumb up

katjusa
Prelepo Thumb up
Samo kao ideja (moda i nije dobra ali ... tu smo, da diskutiramo, zar nečWink, cela postavka (grane i kameni) gledaju u desno, osim jednog, ako bi taj jedini bio malo vii, moda veči (glavni), mislim, da bi celokupna postavka jo pridobila na dinamičnosti.
Jo jednom krasno Thumb up
Pozdrav

zander
Misli na ovaj kamen ili granu, ili na obač (to to sam označio crvenom strelicom)

Grana, manje vie se neće toliko videti kada izraste Bacopa, kao na onoj slici pri vrhu stranice. Moda samo deo pri povrini vode, jer i iza Bacope ima Rotale Rotandufolie koja se sad joe nevidi, pa je moram drati malo nie poianu.
Taj kamen koji sam obeleio mi isto malo bode oči, dosta je velik ali skriven iza Blyxe nema neki efekat pa moda to reim nekako drugačije.

One zelene linije, po njima sam odokativno zamiljao kako će izgledati akvarijum dok sam ga formirao, sad se pridravam da to ostane tako do kraja. Neki crte sam imao u početku kako će da izgleda aq, al sam malo od njega odlutao kasnije Smile
Sad sam koristio beli pesak i nema anse vie, čim zavrim ovaj akvarijum, uslikam i ide druga postavka, a najpre zbog peska.

Kritika uvek vie pomogne od pohvale Thumb up

Kume, biljke koje sam posekao, Rotalu i Bacopu sam bacio a eto mogao sam se setiti da poklonim nekom, ali kome trebaju biljke nek napie ima tema za razmenu biljaka Wink
170lk1.jpg

Edited by zander on 10.08.2009 19:57

katjusa
zander je napisao:
Misli na ovaj kamen ili granu, ili na obač (to to sam označio crvenom strelicom)

Na kamen, prelep je, ako ga moe malo (ne znam na koji način) da ga digne u istom pravcu, mislim, da bi bio 1. liga Smile
BTW: ovi kameni su nevjerovatni, svaki me podseča na glavu nekih dubokomorskih ivotinja Shock
Pozdrav

kojot
slazem se sa katjusom da promenis mozda mesto ovog velikog sto je nakrivljem na desno,sa ovim iza bluxe sto si obelezio,mada znajuci svoje probleme ako se veliki kamen okrene da gleda u levo nece imati tako lepu texturu....ili tako nesto,ač
Nadam se da se razumemo,mada i ja sebe jedva skontah!

zander
Razumem ta si mislio. Kako ste krenuli moraću opet da idem na pecanje na Drinu da bi obezbedio odgovarajuće kamenje Wink
Videću da umesto tog kamena smislim neto drugo. Mogla bi ga zameniti i neka biljka ili jednostavno da bude bez njega. Neki veći kamen tog tipa nemam...
Kad malo krenu biljke pozadi i neke iz srednjeg plana koje se sada ne vide biće to malo drugačije, ali ću gledati da uvaim vae predloge i ispravim tu jo neke stvari Thumb upThumb upThumb up

zander
Malo sam zakazao sa fotografijom, učinilo mi se da će biti OK boja sa nekim white balancom... Frown
Ali evo čisto mali update Wink
ectasyofgold.jpg

kojot
Opasno,ova grana u obliku slova s je odlino legla,bas mi se svidja.
Jel to Bacopa podsisana biljka u desnom ugluč
I da prvi put da se Hemmigramus-i vide lepo,sta si in stavljao bensedin da ih smirisSmile
Edited by kojot on 08.09.2009 16:29

zander
Bacopa je u levom uglu, nju sam isto malo podiao pre neki dan, iza nje je Rotala rotundifolia.
Ono desno, iza kamenja je Rotala sp. green. Blyxu sam morao da vadim i ponovo da je presadim jer je prerasla taj deo gde je bila

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,080 jedinstvenih poseta