14.06.2026 09:32
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: USLOVI U BILJNOM AKVARIJUMU » Podloga
 Print Thread
Podloga od riblje kake
cikazuba
Stara fora sa Ureom koju takodje imamo Grin bice pivce kao zmiče 'ladno

svi su se uslovi stvorili za jos jedno okupljanje Thumb up

krcko
Pa, Vi Pančevci mogli bi da preduzmete neke korake, a Bio donosi za raspaljivanje. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
strujas
krcko je napisao:
Pa, Vi Pančevci mogli bi da preduzmete neke korake, a Bio donosi za raspaljivanje. Pozdrav

E steta, upravo je zavrsen sastanak upravnog odbora pancevackog ogranka sajta MBA, ali nismo videli ovaj post pa nismo uzeli u razmatranje "preduzimanje koraka".
Ali ne brinite cika Krcko, sledeci sastanak je za vikend. Applause

biobiofizicar
Nego razmisljajuci o ovoj DIY podlozi primetio sam da Deicini preparati (bar 2 preparata) koje stavlja u donji sloj podloge sadrze i razne oblike uglja i kojekakvih ugaraka . Recimo turmalinski Dedicin preparat je koliko sam shvatio miksovan sa nekim bambusovim ugarcima...
Jel to opet prica o visokim CEC i dostupnim mikro i makro i cak dostupnom ugljeniku iz vatrom dehidriranih biljakač Pomenusmo da je vulkanski pepeo moze biti jako hranjiva podloga, ali u prirodi jedna od najboljih podloga je pepo posle sumskih pozara. Trenutno vatrom dehidrirano i mineralizovano, a svi potrebni hem elementi ostaju tu gde je biljka izgorela...
Imate li neki komentar na ovu temučččč
Ocemo li da turamo u podlogu i pepeo od rostilja kao i cumurččč

zander
Hocemo Cool Pa to smo vec radili ali treba opet isprobavati... Samo treba uvek isprobati u nekom manjem akvarijumu... To jest cumur sam spremio za jednu podlogu ali nisam isprobao, pepeo jesam. Miti je stavljao cumur, mislim da je i Panco stavljao u jedan ili dva eksperimentalna... Samo da mi je nabaviti jedno 2-3kg turmalina. Jednom sam cak imao i uspomenu kada sam usitnjavao cumur kada sam se opicio po prstu LectureWink
Ajde onda, krecemo sa eksperimentisanjem, dolazi zima, bice vremena...
P.S.Jel ide neko skoro za Nemacku da donese malo turmalina Wink
Edited by zander on 12.10.2010 09:04

biobiofizicar
Jel mozes da mi das link ka temama sa tim eksperimentalnim akvarijumima ili ovde ukratko da opisete kolicine koje ste stavili i rezultate tih vasih eksperimenata...
Beer

zander
Mislim da ni jedan od spomenutih nije prikazan na netu. Kod Mitija smo bili pa si verovatno video taj akvarijum.

Za pepeo znam da ga zrenjaninski proizvodjac zemlje za cvece dodaje u taj supstrat i to bas veliku kolicinu pepela.

Ono sto je vezano za pepeo, sto znam, je da ga gotovo sve i jedna paprat obozava (za saksijsko cvece) ali je vrlo moguce da moze da ima neki pozitivan efekat i za nasu primenu, e sad tu ko ce ga znati ako se mesa sa ovim-onim, koliko ga brzo voda ispira, treba isprobati. Obicno bi te dve stvari koristio sa necim neinertnim (zemljom recimo) ali sa cime god da se mesa ne treba zaboraviti da podloga (i donji i gornji sloj) treba da bude rastresita i na duze vreme, ne previse sitna inace dzabe sve

zander
Znaci kome nece da rastu paprati u akvarijumu, dok pusi cigaru neka trese pepeo u akvarijum ShockGrin Naravno, nisam ovo ozbiljno mislio Wink

krcko
Ono to sam primetio je, da ribe oboavaju i kada im se uduvava nikotin, duvanski dim u vodu Red card, kao i za to otresanje cigareta. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Miti
zander je napisao:
Mislim da ni jedan od spomenutih nije prikazan na netu. Kod Mitija smo bili pa si verovatno video taj akvarijum.

To je onaj aq pored prozora gde crypte i ehchinodorusi gigantski rastu pored uglja(cumura) i pepela ima tu jos sastojaka:
dve vrste vermikulita
organski oplemenjivac zemljizte
vlasinski treset
aktivni ugal
bentonit
mrvljena cigla
mrvljeni pecincki nakit
kokosov treset
Problema sa algama nisam imao!

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,845 jedinstvenih poseta