14.06.2026 07:27
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: USLOVI U BILJNOM AKVARIJUMU » Prihrana
 Print Thread
molim pomoc
paleoglodit
trnigor je napisao:
ja se izvinjavam ako sam na neki nacin se predstavio u losem svetlu imam samo slike formiranog akvariuma pa nisam hteo da ih okacim, digitalni fotoaparat nemam a telefon mi je na servisu cim bude gotov slikacu pa cu okaciti slike jer sam menjao neke stvari na akvariumu od prvog puta kad sam slikao Frown

Nema problema mada ni te slike koje imas ne bi nam skodile Wink Ne ocekujemo mi sad neke "umetnicke" slike nego samo informativno.
Pozdrav i cekamo dalji razvoj tvog aq. Beer

trnigor
...
trnigor attached the following image:
03062010_resize.jpg

Edited by paleoglodit on 21.09.2010 23:53

paleoglodit
Jel ovo sadasnje stanječ Lepe pirane Thumb up
Za ovoliki aq je ovo malo bilja.... nego kako sadis i sredjujes bilje dok su pirane unutraččččč Ima li tu nekih problema oko grickanja č
Koliko cesto menjas vodu (to smo vec pitali a nisi nam rekao)

P.S. Ne moras das me citiras ako odgovaras odmah ispod mog posta.
Edited by paleoglodit on 21.09.2010 15:34

trnigor
menjam vodu jednom sedmicno 30 posto, sto se tice sadjenja odnosno stavljanja ruku u akvarium nije nista strasno pirana je vrlo plasljiva riba tako da cim krenem da stavim ruku u akvarijum one pobegnu u suprotnu stranu GrinGrinGrin

trnigor
sutra mi stize jos dva kontigenta biljaka i jos 4 pirane iz crne gore cim zasadim i ubacim ostale pirane slikacu pa cu okaciti slike :p

tma1717
pozdrav trnigor,

koliko vidim bilja je malo,protok je prejak,svetla previe , svetla podloga,..nisam siguran da je stanovnicima prijatno. Smatram da bi im puno vie odgovarao tamniji aq sa "obojenom" vodom.
Podlogu bih definitvno stavio crnu, vie panjeva i neko povrinsko bilje da napravi delove sa senkom.
Ako sve bude ok vrlo brzo moe da se desi da ovo staklo postane malo za tolike pirane.

p.s. nisam znao da ih ima u CG, vie ne idem tamo na moreGrin

pozz

nene
Potpuno seslazem sa Tma 1717 ja bi obavezno stavio tamnu podlogu ubio za sada bar jednu neonku, ubrzao protok kroz filter za pocetak mnogo. Ovako sa slike bi rekao (uz mogucnost odokativne greske) da je voda mutna
pozzz Nene

paleoglodit
trnigor je napisao:
menjam vodu jednom sedmicno 30 posto, sto se tice sadjenja odnosno stavljanja ruku u akvarium nije nista strasno pirana je vrlo plasljiva riba tako da cim krenem da stavim ruku u akvarijum one pobegnu u suprotnu stranu GrinGrinGrin

Mogao bi i dvaput nedeljno da menjas i naravno obustavi djubrenje na neko vreme. I meri koncentracije pa javi kako stoje stvariThumb up

trnigor
Kako sam poslusao tvoj savet o promeni vode i promeno filtere akvarium mi se sav zamutio neznam sta da radim evo i slike
25092010009_resize.jpg

Edited by trnigor on 25.09.2010 19:45

trnigor
i jos jedna SadSadSadSadSadSadSadSadSad
25092010010_resize.jpg

paleoglodit
Jel ti ovo nesto bucka po aqčSmile Ako su mehurici iskljuci mashine (filtere, vazduh) dok slikasWink ...i nekom krpom zakloni gore svetlo koje bije pravo u objektiv... saqcekaj da se mehurici razidju
Edited by paleoglodit on 25.09.2010 19:50

trnigor
evo novih slika kad sve ugasim od pumpi
25092010011_resize.jpg

Edited by paleoglodit on 25.09.2010 21:30

trnigor
i jos SadSadSadSadSadSadSadSadSadSadSadSad
25092010012_resize.jpg

paleoglodit
E sad je vec mnogo bolje ali mi se uvlaci sumnja da imas "zelenu" vodu (znaci alge)... ili je prilicno mutna sto samo potvrdjuje da ti je aq neuravnotezen. Cekaj sad da ti Kojot kaze kako se borio sa time. Ja nisam nikad imao. Frown

Pirane su extra prima dibiduzBeer narocito ova dole. Da nije mutna voda slika bi bila vrh

Hmmm znaci stigle crnogorkeGrinBeer... Da im nije malo knap taj aq.č
Edited by paleoglodit on 25.09.2010 20:48

trnigor
neverujem da je problem u algama posto sam pre cetiri dana promenio 40 posto vode i oprao filtere i posle toga mi se ovo desilo , probao sam juce da promenim 70 posto i celukupni materijal u filterima sve je bilo uredu do danas kada sam otisao do bg i vratio se imao sam sta da vidim opet se zamutilo sve strasno do menjanja vode sve je bilo uredu SadSadSadFrown
Edited by paleoglodit on 25.09.2010 20:57

paleoglodit
Sta mislis zasto čččč Meni to nije cudno. Kad si ubaci jos piranač

Ne menjaj vodu u tolikim dozama a pogotovo nemoj da peres filter sad dok je aq nov. Unistavas korisne bakterije. Mada nam nisi ipak dovoljno rekao o aq od formiranja pa do sada sta si radio ipak imam osecaj da ti fale neka osnovna znanja. Ispravi me ako gresim.

Mozda bi bilo dobro da se prisetis kako si formirao aq i sta si radio sve do sada. Kad si posadio biljke i kad si ubacio prive ribe kako menjas vodu itd. Nisi nam rekao je si li prestao sa djubrenjemččččč
Uglavnom sad imas infuzoriju sto nije stetno ali je ruzno i pokazuje da imas previse hrane u aq/

Nisi valjda menjao materijal u filterimačččččShock
Edited by paleoglodit on 25.09.2010 21:01

trnigor
pre neki dan ubacio sam jos 4 sad imam jedanaest prestao sam sa prehranom jedino sto dodajem co2 otpocetka sam menjao 30 posto do 40 posto vode al nisam u isto vreme menjao filtere i sve je bilo ok. danas sam kupio u bg u petshopu easystart bacterial combi system i dodao dal to moze u nekoj meri da mi pomogne na nekim forumima citam da treba da ugasim svetla dva tri dana, sto je najgore jesam menjao sam Sad
Edited by paleoglodit on 25.09.2010 21:16

paleoglodit
E to sto si menjao to ti je napravilo boom infuzorije i sad su filteri bez bakterija tj nisu u stanju da prerade organsku materiju i nitrite da prevedu u nitrate. Znaci pocinju od nule kao da si sad formirao aq. Ionako ti je sve otezano zbog pirana koje izrazito zagadjuju vodu.

Bilo bi zanimljivo da sad testiras vodu.

Ako mozes i nisi bacio (cak i ako si ga isprao) onaj stari materijal vrati ga odmah u filtere. Nabavi neke bakterije u tecnosti ili kapsulama i sipaj u aq.

Zamena materijala je trebala da saceka par meseci i da se radi postepeno tj ako imas tri filtera zamenis samo jedan i sacekas najmanje mesec dana i tako redom.

Procitaj ovu temu sa naseg prijateljskog sajta LiNK
Edited by paleoglodit on 25.09.2010 21:26

trnigor
testirao upravo test kaze ovako NO3 25mg/l
NO2 0 ili 0.5 nisam siguran
Edited by paleoglodit on 25.09.2010 21:39

paleoglodit
Ok onda.0.5 nije strasno ali treba da bude nula. Moze se desiti da NO2 skoci ovih dana pa malo kontrolisi.25 NO3 je ok i generalno nije toliko otrovan. Testiraj i sutra a za mutnu vodu vidi onu celu temu sa linka.

P.S. Ne treba da citiras kad odgovaras direktno ispod necijeg posta. Znaci umesto dugme >ctitiraj pritisnes dugme >odgovor dole desno .Ovako samo nepotrebno zauzima prostor tekst koji citiras i duplira se.Wink Do sada sam brisao ali sam se umorio. Znaci dugme "odgovor" dole desno.
Edited by paleoglodit on 25.09.2010 21:47

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,577 jedinstvenih poseta