|
Zelena koncasta alga
|
| bobi |
Posted on 03.02.2012 22:41
|

član
|
citiram zandera.ja ne mozam da se resam od taa napast |
| |
|
|
| zander |
Posted on 04.02.2012 08:44
|

Administrator
|
Nisam ja u ovoj temi druze Bobi nista ni pisao (na srecu)
Na predhodnoj stranici imas malo duzi post od Kuma1229, u vezi izmene vode i ostalog... Imas 3 ili 4 njegova akvarijuma na ovom forumu pa pogledaj kako je covek radio, znam da nije imao problema sa algama i imao je vrlo lepe biljke ne preterano zahtevne (mada je bilo i zahtevnih jer kako god okrenes svaka je biljka teska na svoj nacin) ali vrlo zdrave a nije dodavao CO2, imao je hranljivu podlogu terra magmu i moguce florabelu ne secam se tacno...
Jedino to moze biti moj savet ne samo tebi, nego svima, da slusaju savete od onih koji svoje pisanje potkrepe slikama zdravih biljaka i zdravih akvarijuma bez algi...
Kako god okrenes po meni nema boljeg saveta nego da se drzis toga... A probaj i drugacije, sta znam, kako ti mislis, pa kako bude....
Edited by zander on 04.02.2012 10:33
|
| |
|
|
| bobi |
Posted on 04.06.2012 00:08
|

član
|
bobi wrote:
. dali nekoj probal kako deluva ovaa kombinacija na unistuvanje na algi h2o2 3% 1 KAPKA NA SEKOJ LITAR AKVARIUMSKA VODA SEKOJ DEN |
| |
|
|
| branimir ok |
Posted on 04.06.2012 08:28
|

Administrator
|
Zamenama vode moze da resi ovaj problem smanjuju se nutrienti u vodi i ista bude bogatija kiseonikom sto je i najcesci uzrok pojave algi .Pa da prilozim neki tekst jer se na ovu temu malo diskutovalo.
Deo teksta
Komunalne upotrebljene vode sadre značajne količine organskih i neorganskih azotnih i fosfornih jedinjenja. Nutrijenti kao
to su azot i fosfor, ako su prisutni u povećanim koncentracijama u akvatičnim ekosistemima stimuliu rast algi i drugih
fotosintetičkih organizama, to utiče na ubrazanje procesa eutrofikacije. Prirodna eutrofikacija je proces u kome jezera
starenjem postaju produktivnija, ali čovek svojim brojnim aktivnostima u velikoj meri utiče na ubrzanje procesa
eutrofikacije. Povećane koncentracije nutrijenata uzrokuju prekomeran razvoj algi i smanjenje koncentracije rastvorenog
kiseoniika u vodi, to se negativno odraava na ivi svet akvatičnog ekosistema. Pored toga eutrofne vode povećavanju i
trokove tretmana vode ukoliko se koriste kao izvorita vodosnabdevanja. Osnovni izvori azotnih i fosfornih jedinjenja su
poljoprivredne povrine i isputanje neprečićenih ili nedovoljno prečićenih upotrebljenih voda. Kako bi se sprečio negativan
uticaj azota prisutnog u upotrebljenm vodama na akvatične ekosisteme vodu je pre isputanja potrebno prečistiti do
odgovarajućeg stepena. Kao osnovni postupak koji se koristi za uklanjanje azota iz upotrebljenih voda, kao najekonomičniji i
najefikasniji postupak, je bioloki postupak sa aktivnim muljem.
Tekst nije akvaristicki ali moze da se izvuku zakljuci 
Preuzet[url] https://docs.goog...EolnHAM9pA
[/url] |
| |
|
|
| branimir ok |
Posted on 04.06.2012 08:33
|

Administrator
|
A evo i druge svari
hemijske materije rastvorene u vodi utiču na rasprostranjenje algi. Jedan od hemijskih faktora koji je dobro ispitan i na čijem primeru moe jasno da se ilustruje uticaj ovih faktora na rasprostranjenje algi je koncentracija jedinjenja gvođa u vodi. Mnoge su alge osetljive čak i na mala variranja koncentracije jedinjenja gvođa u svom stanitu. Tako se mnoge alge javljaju kao pouzdani bioindikatori, pa se na osnovu njihovog sastava vri tipizacija vodenih basena na est grupa:
1. "Cladofora fracta" - koncentracija Fe2O3 je 0,2-0,5 mg/l;
2. "Rhisoclonium hierogliphicum" - koncentracija Fe2O3 je 0,5 mg/l;
3. "Microspora amoena" - koncentracija Fe2O3 je 0,8-1,0 mg/l;
4. "Draparnaldia glomerata" - koncentracija Fe2O3 je 1,5-2,0 mg/l;
5. "Surirella" - koncentracija Fe2O3 je 2,0-3,0 mg/l;
6. "Galionella ferruginea" - koncentracija Fe2O3 je 5,0 mg/l. |
| |
|
|
| bobi |
Posted on 04.06.2012 14:50
|

član
|
pozdrav brane toa e super sve sto pisuvas,nekoj nema meraci za voda, nema ro, nema i drugi popratni raboti koj odat so silni pari. nego dali deluva pozitivno ako stavas 1kapka na litar akvariumska voda h2o2 3% sekoj den |
| |
|
|
| branimir ok |
Posted on 04.06.2012 15:36
|

Administrator
|
Pa nemam ni ja ni merace za vodu ni RO a bogami ni kocastu
A sto se tice H2O2 nece mnogo da ti pomogne, ili uopste ako stavljas tako u akvarium
to sigurno  |
| |
|
|
| bobi |
Posted on 04.06.2012 15:43
|

član
|
fala brane togas odime so jacmenova slama i zakiseluvanje na vodata so dabova kora |
| |
|
|
| bobi |
Posted on 07.06.2012 00:52
|

član
|
bestija
bobi attached the following images:
|
| |