14.06.2026 09:51
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: BILJKE I ALGE » Alge
 Print Thread
Zelena koncasta alga
bobi
citiram zandera.ja ne mozam da se resam od taa napast

zander
Nisam ja u ovoj temi druze Bobi nista ni pisao (na srecu) Wink
Na predhodnoj stranici imas malo duzi post od Kuma1229, u vezi izmene vode i ostalog... Imas 3 ili 4 njegova akvarijuma na ovom forumu pa pogledaj kako je covek radio, znam da nije imao problema sa algama i imao je vrlo lepe biljke ne preterano zahtevne (mada je bilo i zahtevnih jer kako god okrenes svaka je biljka teska na svoj nacin) ali vrlo zdrave a nije dodavao CO2, imao je hranljivu podlogu terra magmu i moguce florabelu ne secam se tacno...

Jedino to moze biti moj savet ne samo tebi, nego svima, da slusaju savete od onih koji svoje pisanje potkrepe slikama zdravih biljaka i zdravih akvarijuma bez algi...
Kako god okrenes po meni nema boljeg saveta nego da se drzis toga... A probaj i drugacije, sta znam, kako ti mislis, pa kako bude....
Edited by zander on 04.02.2012 10:33

bobi
bobi wrote:

. dali nekoj probal kako deluva ovaa kombinacija na unistuvanje na algi
h2o2 3% 1 KAPKA NA SEKOJ LITAR AKVARIUMSKA VODA SEKOJ DEN

branimir ok
Zamenama vode moze da resi ovaj problem smanjuju se nutrienti u vodi i ista bude bogatija kiseonikom sto je i najcesci uzrok pojave algi .Pa da prilozim neki tekst jer se na ovu temu malo diskutovalo.
Deo teksta
Komunalne upotrebljene vode sadre značajne količine organskih i neorganskih azotnih i fosfornih jedinjenja. Nutrijenti kao
to su azot i fosfor, ako su prisutni u povećanim koncentracijama u akvatičnim ekosistemima stimuliu rast algi i drugih
fotosintetičkih organizama, to utiče na ubrazanje procesa eutrofikacije. Prirodna eutrofikacija je proces u kome jezera
starenjem postaju produktivnija, ali čovek svojim brojnim aktivnostima u velikoj meri utiče na ubrzanje procesa
eutrofikacije. Povećane koncentracije nutrijenata uzrokuju prekomeran razvoj algi i smanjenje koncentracije rastvorenog
kiseoniika u vodi, to se negativno odraava na ivi svet akvatičnog ekosistema. Pored toga eutrofne vode povećavanju i
trokove tretmana vode ukoliko se koriste kao izvorita vodosnabdevanja. Osnovni izvori azotnih i fosfornih jedinjenja su
poljoprivredne povrine i isputanje neprečićenih ili nedovoljno prečićenih upotrebljenih voda. Kako bi se sprečio negativan
uticaj azota prisutnog u upotrebljenm vodama na akvatične ekosisteme vodu je pre isputanja potrebno prečistiti do
odgovarajućeg stepena. Kao osnovni postupak koji se koristi za uklanjanje azota iz upotrebljenih voda, kao najekonomičniji i
najefikasniji postupak, je bioloki postupak sa aktivnim muljem.

Tekst nije akvaristicki ali moze da se izvuku zakljuci I don't know
Preuzet[url] https://docs.goog...EolnHAM9pA
[/url]

branimir ok
A evo i druge svari

hemijske materije rastvorene u vodi utiču na rasprostranjenje algi. Jedan od hemijskih faktora koji je dobro ispitan i na čijem primeru moe jasno da se ilustruje uticaj ovih faktora na rasprostranjenje algi je koncentracija jedinjenja gvođa u vodi. Mnoge su alge osetljive čak i na mala variranja koncentracije jedinjenja gvođa u svom stanitu. Tako se mnoge alge javljaju kao pouzdani bioindikatori, pa se na osnovu njihovog sastava vri tipizacija vodenih basena na est grupa:
1. "Cladofora fracta" - koncentracija Fe2O3 je 0,2-0,5 mg/l;
2. "Rhisoclonium hierogliphicum" - koncentracija Fe2O3 je 0,5 mg/l;
3. "Microspora amoena" - koncentracija Fe2O3 je 0,8-1,0 mg/l;
4. "Draparnaldia glomerata" - koncentracija Fe2O3 je 1,5-2,0 mg/l;
5. "Surirella" - koncentracija Fe2O3 je 2,0-3,0 mg/l;
6. "Galionella ferruginea" - koncentracija Fe2O3 je 5,0 mg/l.

bobi
pozdrav brane toa e super sve sto pisuvas,nekoj nema meraci za voda, nema ro, nema i drugi popratni raboti koj odat so silni pari. nego dali deluva pozitivno ako stavas 1kapka na litar akvariumska voda h2o2 3% sekoj den

branimir ok
Pa nemam ni ja ni merace za vodu ni RO a bogami ni kocastu No no
A sto se tice H2O2 nece mnogo da ti pomogne, ili uopste ako stavljas tako u akvarium
to sigurno Thumb up

bobi
fala braneBeer togas odime so jacmenova slama i zakiseluvanje na vodata so dabova kora

bobi
bestija
bobi attached the following images:
dscn4536.jpg dscn4535.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,913 jedinstvenih poseta