14.06.2026 12:09
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Chi mai (zander)
branimir ok
Utricularia kada se razraste bi trebala da ide dole umesto ove riccie ako se ne varam..Beer
Vec vidim kako to dobro izgledaThumb up

zander
branimir ok je napisao:
Utricularia kada se razraste bi trebala da ide dole umesto ove riccie ako se ne varam..Beer
Vec vidim kako to dobro izgledaThumb up

Moda će se i to desiti jednog dana kada budem imao mnogo Utricularie, Ricciu je malo nezgodno odravati na dui period. Neki delovi Riccie mi stalno upadaju u Viviaparu, onda uzmem čealj i dok iam ricciu , viviapau čeljam a dok slikam akvarijum potreban mi je i fen, sva sreća ena mi je frizerka pa imam sav taj alat pri ruci Grin malo ale... Wink

marko_pa je napisao:
Koliko novaca izadju zajedno tih 5 sijalicač
3x 33W Philips master 865
2x 23W Philips tornado 865

Jedna sijalica od 33W je oko 1500din, ove od 23W su oko 450din, mislim... Tako da to to ja imam u haubi od sijalica izađe oko 5.500 dinara

branimir ok
Pazi da ne promasis makazice pa uzmes filirke ShockGrin

Aquamaniac
Lepo napreduje! Nema sumnje da ce biti jos lepsi kada se sve razraste i zgusne Wink!
Samo napred Thumb up .

pesavranjanac
bravo aq izgleda fenomenalno daj jos koju slikuThumb up

zander
Hvala Peo i ManiacuAqua i ejnu takođe Wink Juče sam tek stigao da poiam malo biljke, večeras ću uslikati kako izgleda posle ianja.
Ricciu sam pustio jako da zaraste pa je krenula malo da truli ispod. Zadovoljan sam sa onom mreicom jako, dri Ricciu ba dobro, ne stee je, pre mi se deavalo da čeće moram da je vraćam pod mreicu. Riccia i Viviapara, zajedno su jako loa kombinacija za odravanje, posle ianja nastane haos u akvarijumu, zato je čealj obavezan Wink
Edited by zander on 26.05.2010 17:30

zander
pesavranjanac je napisao:
bravo aq izgleda fenomenalno daj jos koju slikuThumb up

Evo večeras sam stigao malo da se pozabavim i oko toga. Nema nita specijalno novo kod mene...
Osim 10 pueva koje su mi doneli Katjua i Brane, nisam stigao da ih uslikam. Neritina natalensis sp. "Zebra" & Neritina natalensis sp. "Tracked".
Pre okupljanja je par ljudi videlo uivo akvarijum i dobio sam odličan komentar Grin da na slikama izgleda manji nego to jeste Wink
Jednog dana kad se kockice sloe i dođe red na slikanje moda bude malo drugačije :pBeer
zander attached the following image:
iwagumi04.jpg

isnogood
Na slici aq izgleda kao da je zapremine 30tak litara (kad se zanemari velicina opreme u aq).

Kad sam video uzivo iznenadio sam se.

BZORAN
Akvarium je lepo slozen i lepo je napredovao inace koliko je litara Thumb up

zander
82x46x46cm
Probacu ovih dana i sa crnom pozadinom i ovaj prednji plan cu malo da probam da prepravim pa se javljam Thumb up

Nikola 1970
Ma meni je to odlićno.Applause

drlessa
Stvarno odličan akvarijum...nije sto smo dobri pa te sad kao hvalim... Wink

Svaka čast za pueve, fenomenalni su, teta to su teki za parenje al ne bitno je , bitno je da su lepi i da i bude dobro!

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
dexter
Akvarijum sam video licno i mogu da kazem da na slici izgleda kao kadica od 20-tak litara, ali uzivo odaje svoju pravu lepotu. Kada se razraste sve kako treba bice to prava bombona.

www.aquaplants.org
zander
drlessa je napisao:
Svaka čast za pueve, fenomenalni su, teta to su teki za parenje al ne bitno je , bitno je da su lepi i da i bude dobro!

Pravim jedan manji akvarijum oko 100l pa ću puiće da prebacim tamo. Upravo mi je majstor Vlada zalepio pa idem po njega. Za sad su mi C.helene i Neritine zajedno u akvarijumu sva sreća ima tu jo dosta drugih pueva pa jo ni jedna Neritina nije nastradala.
Nije to smo dobri al hvala vam na komentarima GrinBeer
I meni uivo izgleda mnogo dobro i razmiljam se da napravim jo jedan Iwagumi, ima neto jako moćno u tom golom kamenju i tom stilu uređenja... Wink

krcko
zander je napisao:
Za sad su mi C.helene i Neritine zajedno u akvarijumu sva sreća ima tu jo dosta drugih pueva pa jo ni jedna Neritina nije nastradala.

Vidim ja da Ti ignorie ono to piem, pa bar da si isčitao deo sa Linka koji je Fax dao a , potom ga i ja ponovio u temi o Helenama.
Posebno za Tebe isečci koji ukazuju na to da su Nerite bezbedne u zajednici sa Helenama:
"Under aquarium conditions they certainly will eat large numbers of small snails including Melanoides tuberculata, Physa spp., and juvenile Tylomelania. Substantially larger snails are ignored, and adult Tylomelania as well as Neritina snails coexist with them happily."
I iz teksta sa Linka:
"I have started an experiment and moved some Nerites in with the Assassins in 3 of my tanks here are the stats:03.01.09

* 75 gallon 4 Nerites from a small olive in size to large zebra 8 adult Assassins lots of MTS (can't find 2 of the nerites but I can not find shells either probably up under something hiding as they are known to do)
* 15 gallon 2 large Nerites 2 smaller Assassins and 2 Adult Assassins a few feeder snails and extras added once a week or so
* 29 gallon 40+ Adult Assassins and unknown number of babes 1 large Nerite about 30 to 50 feeders added once a week but wiped out in a day or so.

This has been going on two months now and I can not report any confirmed Nerite losses yet. (05.03.09)"
Pozdrav

http://www.adsrs.org/
zander
Ne ignoriem, nego mi tako kau ljudi na okupljanju.
E sad da li su oni to čitali ne znam Wink

Nije problem čika Krcko, ostaviću ja njih tu ako je ta informacija tačna, al ako nije LectureGrin
Moraću posle ovaj tekst detaljnije pročitati jer sam malo slabiji sa Engleskim pa mi promakne moda koja ključna reč....
Tnx u svakom slučaju Thumb up

krcko
Nerite hoće samo jednostavno da odetaju iz akvarijuma, ako im se neto ne dopada. Zato bi trebalo drati ih u akvarijumu sa poklopljenom gornjom povrinom. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
zander
Thumb up

drlessa
Koje su ti dimenzije akvarijuma to ti je majstor napraviioč

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
zander
62x40x45visina, nemam spremnu rasvetu za taj akvarijum. To će malo da pričeka dok ne uhvatim vremena da je napravim, sve ostalo je skoro spremno

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,110 jedinstvenih poseta