14.06.2026 04:55
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Drvo
afrika
Milina! Anubiama ocigledno jako prija ta difuzija od svetla (mrak Smile) i odsustvo intervencija - savrsene su!

www.ciklidi.net
kojot
Ali i dalje sa slike ljudi nikad ne bi rekli da je centar postavke bilo kakvo drvo, a kamoli da naslov na to asocira...
Odlicno BioPhoto

biobiofizicar
Interesantno je kako se vremenom ova postavka transformise. Sa dva tri kamena u ove prazne prostore otisla bi skroz u drugom smeru... Ili par grana na gore usmerenih takodje bi joj skroz promenilo koncept. Za mene njena lepota je u ovom trenutku u njenoj zrelosti. A i ne bila kada vec 3 godine sazreva. Naravno za manijaka kao ja sa puno stakala velika prednost ovog akvarijuma je i nizak nivo odrzavanja - jedna do dve zamene vode mesecno uz rucno plevljenje najasa i jutarnje hranjenje riba. Tu i tamo ponekad, ponesto od hemije - tek da se posoli....
biobiofizicar attached the following images:
odozgoa.jpg anubijea.jpg

katjusa
Pa da, dokaz, da je priroda ipak "najbolji" scaper, kad je sluamo Thumb up

biobiofizicar
EPITAF

Debo me patak...
I debo suzu u oku...

Evo uz Staropramen prevrteh ovu temu od početka da se potsetim na ta je sve ovaj akvarijum ličio, ko i ta je u njemu raslo i ivelo.
Druili smo se tri predivne godine i danas je otiao u istoriju. Za novi plakar u koji će ena slagati krpice i koji dolazi sutra morala je da padne i neka rtva. I padosmo on i ja sa njim. Nije mi bilo svejedno. I nije mi jo uvek...

Zajedno smo rasli i sazrevali on i ja. Ja kao akvrista on kao akvarijum - to i jeste. Za ove tri godine i ostarismo. Ja kao akvarista i čovek, on kao akvarijum - to je i bio.

A stigla ga akvaristička starost. Od nekada moćne drvuljage ostale tek , tek čačkalice - istanjile mu se hardscaperske kosti. I anubije i kamen dobili staračke pege, a od vesele druine koja se rasplivavala du njegovih polja i uma pretekao tek poneko. Prebacih ih u akvarijum koji zovem "Starački dom". Tamo razni stanovnici mojih nekada brojnih akvarijuma čekaju svoje poslednje dane. Jedino su Dedicini rimpovi svi na broju - kako im i ime kae - izdrljivi su i starost ih teko gazi....

Ostalo je tu jo po neto zelenia to je raslo iz zemlje. Za ove 3 godinice ja osedeh, a njemu je samo kosa ostala mladalačka i zelena. Nisu se dali Najas i Drezga i dok je vodeni svet ispod njih gazilo vreme oni su se drali mladalački i bujno.
Ja osedeh, a moj akvarijum otegnu papke sa bujnom i zelenom grivom...
Ni le mu nije smrdeo - koliko sam mislio da hoće. Tek kada sam kopajući dohvatio stakleno dno malo se osetio miris svee iskopane rake...

Nije bio prvenac, ali je bio najvoljenije od svih mojih stakala...
A da mi je neko rekao da i akvarijum moe da se voli i da rastanak sa njim moe ovoliko da boli poslao bih ga ili u 3 P.M. ili kod psihijatra na posmatranje.
Ali eto...
I to biva u zemlji Dembeliji.

to se mene tiče: "Slava mu."

Slava mu i hvala mu....

Moda jednog dana kada se raspadne plakar sa krpicama ovo staklo ponovo izadje iz mračnog podruma i zauzme centralno mesto u mom akvarističkom ivotu.
A do tada:
Počivaj mirno u podrumskoj tami i pričaj svoju ivotnu priču, mievima i paucima.
Ispričali smo je i ovde na stranicama ovog foruma, pa će ona trajati međ' akvaristima dok je sveta i veka il' dok ima struje u icama...

Beer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,914 jedinstvenih poseta