14.06.2026 13:23
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Kum's Island 2...
Kum 1229
Hvala ljudi,mnogo mi znaci kada me podrze ljudi koji iza sebe imaju puno iskustva i mnogo lepih akvarijuma Thumb up,trudim se da vam pariram jer je to ono sto me tera da budem strpljiv i sto bolji u svojim radovima Thumb up Beer Beer Beer

daweed
ApplauseApplauseApplause

http://daweedaqua.tk
zander
Samo jo da dovri akvarijum i sredi taj levi deo gde je Rotala Rotundifolia (neto ti ona već due vreme ne dolazi sebi, posle trimovanjačWink i onda nazove Biobiofizičara, on je sad postao profi fotograf Wink da dođe da ti uslika akvarijum sa njegovim Canon-om i onda obojica pravac na takmičenje... Wink

Stvarno je akvarijum prelep, retko se viđa tako neto plus to znamo svi kako je tekao njegov razvoj...
Ali, jo samo ti ostaje ti da ga lepo dovri, da moe da se odradi konačna fotografija Thumb up

biobiofizicar
Kum 1229 je napisao:
...rotalu sam jos malo izoblikoovao i cekam da pusti listove i da taj deo bude crven i onda mislim da sam stigao do konacne fotke,...

Prvo da pohvalim aq, a onda da negodujem.....Lecture
Konacna fotografija nekako podrazumeva i okoncanje zivota postavke. Ja se sa time nikako ne bih slozio. Meni su ove i ovakve tvoje mahovine savrsena scenografija za aquascaperske igrarije. Sve ostalo u ovom akvarijumu, po meni, su glumci i trenutni scenski inventar koji dolazi i prolazi od scene do scene (ostale biljke, kamenje korenje, ribice)....
Svakako bih docekao maksimum trenutnog prizora i uslikao ga, a onda povadio skoro sve osim mahovina i poubacivao nesto sasvim drugo (sta god ti volja....), sacekao nedelju da se razraste ispravi pa ponovo skljoc aparatom. Menjao bih intezivno korenje, puno kamenja, neke potpuno druge biljke i skljocao, skljocao na 7 do 10 dana sve dok su mahovine zdrave i dok imas strpljenja da ih cupkas i odrzavas u ovakvom stanju...
E onda bih od svih tih silnih prizora izabrao onaj koji ti se cini "najludjim" kao konacnu fotku, a usput bi ostao photobook izvarednog Kum's Island 2 mahovina projekta......

ZANDER
...i onda nazove Biobiofizičara, on je sad postao profi fotograf da dođe da ti uslika akvarijum sa njegovim Canon-om i onda obojica pravac na takmičenje...

He he, e da je moj... Maznuo sam ga zetu Englezu, ali obzirom koliko on cesto skljoca obecao sam da cu ga vratiti do sledeceg Uskrsa Grin

Kum 1229
Sve je prihvaceno i dogovoreno Beer

Aquamaniac
Slazem se sa biobio-m Thumb up. Najiskrenije,lepotu ovog akvarijuma cini mahovina,a sve ostalo izgleda kao umetnuto i dosta odskace u postavci...kao da je tu da bi se razraslo... Evo nekih predloga sto se tice biljaka sa kojim bi mogao da dovedes skejp do kraja: razne vrste mahovina,Monosolenium tenerum,Microsorum windelow,Anubias nana "petite",Bolbitis heudelotti,neke kripte,Cyperus helferi,Staurogyne sp.,mozda HC,mozda blyxa,neka Hydrocotyla... Kao sto se primecuje,uglavnom su to spororastuce biljke,a to je i logicno s obzirom na to da pretezni deo skejpa cini mahovina.
Prijateljski Wink Thumb up.

Kum 1229
Dobri su predlozi nema sta,videcemo sta ce da se desi u narednih par nedelja do konacne fotke. I ja razmisljam sta i kako jos da ga zavrsim kako valja,zato su mi i predlozi u vek dobrodosli Thumb up

Kum 1229
[quote]biobiofizicar je napisao:
Prvo da pohvalim aq, a onda da negodujem.....Lecture
Konacna fotografija nekako podrazumeva i okoncanje zivota postavke. Ja se sa time nikako ne bih slozio. Meni su ove i ovakve tvoje mahovine savrsena scenografija za aquascaperske igrarije. Sve ostalo u ovom akvarijumu, po meni, su glumci i trenutni scenski inventar koji dolazi i prolazi od scene do scene (ostale biljke, kamenje korenje, ribice)....
Svakako bih docekao maksimum trenutnog prizora i uslikao ga, a onda povadio skoro sve osim mahovina i poubacivao nesto sasvim drugo (sta god ti volja....), sacekao nedelju da se razraste ispravi pa ponovo skljoc aparatom. Menjao bih intezivno korenje, puno kamenja, neke potpuno druge biljke i skljocao, skljocao na 7 do 10 dana sve dok su mahovine zdrave i dok imas strpljenja da ih cupkas i odrzavas u ovakvom stanju...
E onda bih od svih tih silnih prizora izabrao onaj koji ti se cini "najludjim" kao konacnu fotku, a usput bi ostao photobook izvarednog Kum's Island 2 mahovina projekta......
[quote]
Thumb up

Kum 1229
zander je napisao:
Samo jo da dovri akvarijum i sredi taj levi deo gde je Rotala Rotundifolia (neto ti ona već due vreme ne dolazi sebi, posle trimovanjačWink

Radi se o tome da sam je za 7 dana dva puta oblikovao zbog premestanja mahovine i kada su krenuli novi pelceri ja sam je opet trimovao i sada tek dolazi sebi Grin
Edited by Kum 1229 on 06.04.2010 23:36

paleoglodit
Shock auuuu Kume propustio sam puno epizodaApplauseApplauseApplause

Kum 1229
Evo fotke koja pokazuje delimicno zavrsen scape,ja mislim da necu vise nista premestati i dirati nego za jedno 10-tak dana se pojavljujem sa konacnom fotkom i odo na svoje prvo takmicenje pa sta bog da Grin Thumb up

Kum 1229
...
Kum 1229 attached the following image:
2_136.jpg

zander
Samo ga lepo uslikaj Thumb up
Inače ovako akvarijum izgleda mnogo dobro, ali je dobra fotografija i priprema za konačno okidanje pola posla.
Sad mi leva strana akvarijuma izgleda jo bolje od desne. Bez te Ludwigie desno bi moda bilo za nijansu lepeč Slikaj sad tako, ali probaj moda i bez Ludwigie.

I da, tebi su sve fotografije koje si nam predstavljao slikane malo od gore... Kako će to da izgleda i da li će i dalje imati "veliku dubinu" postavke kada aparat spusti malo nie, videćemo.

Kum 1229
Da da obavezno ce konacna fotka da bude mnogo bolja i mozda nece toliko biti od gore slikana nego bas frontalno,naravno treba da povadim opremu i moram ga uhvatiti kada mi je kristalno cista voda jer onda mi je najlakse uslikati dobru fotku,juce sam malo cackao pa mi je mutnjikav za moj ukus. Za ludwigiu cu jos da vidim,mada nije los predlog Thumb up

biobiofizicar
Dobro dobro mnogo dobro. Za ludvigiju se slazem da strci - samo sta u taj cosakčččč
Mnogo mi se svidja ovaj fazon sa crvenkastom rotalom koja se spusta i probija kroz pukotine izmedju mahovina ka prednjem planu i sredini akvarijuma. Mozda je pustiti da se kao hobotnica jos malo prosiri po tim pravcima, ali upravo ovako kako je i krenula da prati pad ka napred i centru.
Porazmisli i o crnoj rupi iznad centralnog kamena izmedju dve dijagonalne kose grane. Mozda bi i tu trebalo nesto tek, tek da proviruje (kao ova rotala ili čččWink. Definitivno treba resiti desni cosak oko opreme, pa i prvi plan (sta je ono sitnolisno napred u coskučWink ili ga jednostavno odseci kod fotkanja....

Jos samo malo i ode japancima na ocenjivanjeThumb up
Edited by biobiofizicar on 14.04.2010 23:09

Kum 1229
Hvala! Biljka za koju pitas je HM ubacen da vidim kako ce se snaci posto u sledecoj postavci i njega zelim da ukombinujem. Rotala ce biti jos crvenija uskoro i ostavicu je da udje u mahovinu,a sto se tice desne strane nekako nisam zadovoljan ali opet ne znam sta bi cackao tamo,mozda mi i sine neka ideja Through wall Thumb up

Aquamaniac
biobiofizicar je napisao:
Mnogo mi se svidja ovaj fazon sa crvenkastom rotalom koja se spusta i probija kroz pukotine izmedju mahovina ka prednjem planu i sredini akvarijuma. Mozda je pustiti da se kao hobotnica jos malo prosiri po tim pravcima, ali upravo ovako kako je i krenula da prati pad ka napred i centru.

Nemam predlog za konacnu fotografiju pred takmicenje,jer to uskoro sledi,ali se slazem za pravac u kojem bi trebao ceo scape da se odradi. Sa mahovinom i Rotalom,kao sto je napisao biobio,koja popunjava pukotine,aq bi izgledao veoma smekerski. Ako sve izdrzi i ako nadjes vremena,udostoji trudom bia i mene Wink.
Beer

biobiofizicar
Ja bih nekako u ovom pravcu razvijao postavku uz resenje problema one ludvigije desno. Pomeranjem mahovina skroz do prednjeg desnog coska (da se tu spuste u nulu i dodavanjem malo kamena (koji se vidi) u toj strani
biobiofizicar attached the following image:
2_136[1]a.jpg

Edited by biobiofizicar on 15.04.2010 01:00

Kum 1229
Bravo bio Applause. Odlicno izglda Thumb up

zander
Smile
Eto sad ne mora ni da ga sređuje. Ako moe napraviti tako neto Thumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,198 jedinstvenih poseta