14.06.2026 09:31
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Drvo
biobiofizicar
Evo ipak sam pokusao da malo pokvarim. Grin
Kao sto sam obecao ubacio sam nove grane da nadomeste one koje su sakrile biljke i odradio blago trimovanje.

Interesantan mi je detalj na ove dve fotke ona skroz dupla racvasta grancica koju sam dodao duz kamena u prednjem desnom cosku. Cist opticki trik i iluzija slepljivanja trodimenzionalnog akvarijuma u dve dimenzije na fotki.
Na gornjoj fotki ona izgleda kao nastavak one grane koja pada od glavnog stabla (taj efekat sam i hteo i tako sam i birao ugao slikanja), ali se na donjoj fotki vidi da su ove dve grane ustvari razmaknute skoro 20cm.
Opi`cke iluzije i male tajne i prevarice aquascapinga - to sto je na slici nemora biti i uzivo... Wink

Na ovim fotkama odradio sam i jos jednu promenicu. Ispustio sam jedno 5cm vode tek da vidim kako postavka lezi na nizem vodenom stubu....
biobiofizicar attached the following image:
drvonew.jpg

Edited by biobiofizicar on 29.01.2011 01:38

zander
Nemoj da dajes frontalnu jer te nismo planirali za akvarijum meseca No noGrin

I dalje jako lepo izgleda Cool Moda čak i bolječ

biobiofizicar
Cuvam frontalnu za SAC...Grin
Izgleda zrelo i popunjeno. To mu je falilo ranije.....Wink

biobiofizicar
Posto su mi Rusi na takmicenju javili da na zalost ne mogu da mi daju bonus poene za neobjavljivanje zbog paralelnog slanja i na ASWC. 2011. reko ajde da podelim frontalnu sliku izgleda akvarijuma sa vama, ako vec vise nema zvanicne zabrane objavljivanja. To je to sto je otislo na takmicenja. Mozda malo promenjenog odnosa boja, negde zatamljeno, negde posvetljeno igranjem sa levelima, ali ovako mracnjikavo i misticno je poslatu i ASWCu i Rusima.....
Mistika je tu iz dva razloga: em daje neku posebno atmosferu prizoru, em iz prakticnih razloga prikriva akvarijumsku tehniku koja je nerazdvojni, neizvadljivi deo ovog mog kineskog akvarijuma... Wink
www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/img_1531aa.jpg

Rasta
Bio moram ti reci jos jednom svaka cast! uvek divlje i pomalo neuredno...ali bas kako treba da bi bilo prirodno Thumb up

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
charuga77
Nemoj da se naljuti, ali kad sam video ovo, asocijacija na reč ZBUD.
Jer je zaista divlje i totalno prirodno. Ko je uz reku često zna na ta mislim.
Oputeno skroz, bez lenjira, uglomera, vaser vage i svega sto ide uz scaping...
Thumb up

http://dalmacija.atspace.com
katjusa
Bravo biobio, majstore Applause
Izgleda, kao da se iznad gladine vode siri suma, negde tamo daleko, bez kraja Shock
Svaka cast Thumb up

BZORAN
Bravo Biobio smatram da si uspeo da nam prenes deo prirode u staklo toliko je prirodno da u jedom trenutku kada se covek zagleda ko da je tamo pod vodo .
Svaka ti cast i puno srece na takmicenjimaThumb upThumb upThumb up

nknk123
Thumb upThumb upThumb up najlepsi akvarijum koji sam video ApplauseApplauseApplause

Ljichijana
Interesantno, nesvakidanje i nadasve neuredno uredno. Bravo!!! Applause Thumb up

biobiofizicar
.Charuga 77:
Jer je zaista divlje i totalno prirodno. Ko je uz reku često zna na ta mislim. Oputeno skroz, bez lenjira, uglomera, vaser vage i svega sto ide uz scaping...

Znam - znas Thumb up
To je ta prica.

Kako mi u odnosu na ovo smesno izgleda ona postavka od pre godinu dana koju sam tada slao na takmicenje. Ono nekada je bilo samo neuredno ovo sada mi se cini zrelo i divlje, da ne kazem prirodno. Treba vremena da postavka obraste i da se biljke upletu u prirodni sklop prepoznatljiv u prici o borbi za zivotni prostor. Nisu to vise anubije od par listica i poneki pelcer. To su biljke koje su nasle svoje mesto pod suncem (lampom) i izviruju gde god mesta za zivot ima...
To je ono sto prirodu cini lepom i neponovljivom....

PS Hvala svima za komentare Beer

lp
Samo ću reć majstore kapa do poda...Applause

Prekrasan, mističan, sazrio.

www.hraquascape.org
kisleon
Ovaj koren je super, gde god gledam vidim korenčić koji ima savreno mesto. Lepo je obraslo bilje to drvo. Applause

biobiofizicar
Evo proslo je skoro godinu dana, ali ovaj akvarijum je jos uvek ziv!!!Shock

Trenutno izgleda ovako a:
www.hraquascape.org/forum/attachments/drvo_1.jpg

ali videcemo sta se krije ispod kada se kada ocerupa Surprized Moze biti prijatnih iznenadjenja.Wink

ZoSo
Mene bi bilo strah ovde zavlačiti ruke Thumb up

katjusa
Ajde, napravi malo mesta ribama, da plivaju i Photo za nas, da vidimo, sto se krije ispod - anubie bas uzivaju Applause

biobiofizicar
Skupio sam hrabrost za vikend da gurnem ruke unutra i da ga proredim na gornjim spratovima. Ocekivao sam iznenadjenje i dobio sam ga. Katjusa je dobro pretpostavila. Ispod se krije "tepih od anubija" star preko 3 godine. Prezivela je i poneka mahovina, Kripte koje su mogle da rastu u vis i probiju dzunglu iznad, kao i poneka sagitaria. Sve u svemu dosta dobro. Mislio sam da ga rasturam, ali greh je razvaljivati ovakav tepih od anubija, tako da cu verovatno samo da ga po 3 put rescapiram dodajuci novi hard od kamena i korenja...
Uskoro slede fotke...

Pejc
Shock kakva dungla. Ba me ivo interesuje ta se krije iza dungle Smile

edison
Sva sreća da su ribe pljosnate pa mogu da se proguraju uz staklo Grin

www.mojbiljniakvarijum.org
biobiofizicar
Evo fotki.
Stvarno sam prijatno iznenadjen. Nista nije dirano samo olindrana dzungla iznad.
www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/drvo3a.jpg
biobiofizicar attached the following images:
drvo3levia.jpg drvo3boka.jpg drvo3a.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,845 jedinstvenih poseta