14.06.2026 09:32
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
160 litra, prvi put (isnogood)
zander
Sve kozice u akvarijumu su ti zive sa 0,7ppm Fe iz CSM+B č dnevno. Mislim zbog bakra...

Mislim da je to ba mnogo, ne znam uopte kako nema problema i sa algama na tolikim koncetracijama gvođa i to jo sa Edta helatom Frown

daweed
Akvarijum je predobar... Zaista si iao po svojoj viziji i mogu ti samo reći svaka čast... Detalj sa hc-om ... neprocenjivoApplauseApplauseApplauseApplause
to se tiče algi i protoka definitivno sam uvideo da preveliki protok donosi nita drugo sem jo vie i vie i vie algi... O tome je bilo reči na jednom od okupljanja, kada sam mislio suprotno (čitajući tekstove), a drugi mi lepo govorili da smanjim protokThrough wallThrough wallThrough wall...

http://daweedaqua.tk
isnogood
Juce sam poceo sa jacom dozom. Nisam za sada primetio nista neobicno, ali sad kad si me upozorio....
Ima li alternative za CMS+Bč

zander
Bakar je tu najveci problem za kozice, videces i po njihovom ponasanju ili će da vidi kako starije crkavaju polako, samo da ne bude neto jo gore.

Problem je ono na ta ja sumnjam da u tom CSM+B bakar uopte nije u helatnom obliku nego je čist bakarsulfat, bakar-edta nije toliko opasan koliko sam primetio.
ta oni nama valjuju ko će ga znati...
Za alge moe da bude problem Fe-edta koje nije neto specijano jak helat, tj nije skoro nikakav. Sa malim protokom ta kae Daweed jako male koncetracije mikroelemenata ti mogu zavriti stvar, al probaj tako kako si započeo, bar jo koji dan. Ako krene problem da zna Frown

isnogood
Ne bi da cackam mecku, a mecka je ocigledno tu, na vratima.
Narocito sto je pH preko 7, pa onda i usvajanje ne ide bas glatko...
Jos cu razmisliti kako dalje...

isnogood
Odo` na odmor. Akvarijume ostavljam staroj majci u amanet.

Zao mi je sto nema fotoupdate-a jer je napredak znacajan u odnosu na poslednju fotografiju. Sta ce biti kad se vratim... Ko ce ga znati.

Ono Microrasbora sto je uginulo nadoknadio sam novim (komada 5), s tim sto je primecena i treca prinova Wink Samo da ustanovim gde se mreste da im ne cackam to mesto.

Zander, za onaj bakar... Malo sam porazmislio, konsultovao strucnjaka za kozice u kuci (citaj: zenu) i primeceno je da su trudnjace pogubile dosta jaja. Jbg, neiskustvo, smetnuno sam s uma taj bakar. A cige bi se bakru sigurno obradovale...

Pozdrav svima i lep odmor si zelim.

BeerBeerBeer

isnogood
Nemam fotoaparart, imam crnu chupavu.
Podshishan na brzaka pre 6 dana (dosli s odmora kuci na jedan dan po stvari, pa zapalili dalje)

Aquamaniac
Riskepta za Pendulum Thumb up!!!

paleoglodit
Gosn Nedobri ocete li se smilovati za neku fotografiju . Dosta je bilo preskakanja konopca.Lecture

Thalassoma
paleoglodit je napisao:
Gosn Nedobri ocete li se smilovati za neku fotografiju . Dosta je bilo preskakanja konopca.Lecture

Neozbiljan je Nedobri. Kao, nema aparat a nece da zove. Mislim stvarno....

www.njivice.co.rs
isnogood
Foto...
isnogood attached the following image:
img_3113lr.jpg

katjusa
Shock Krasno, svaka cast
Samo da zamislim HC na mestima, gde je glosa ... Vrh ApplauseApplauseApplause

paleoglodit
Jako lepo mada je jos bolje u prirodi. Znam da te muci to zuto svetlo pa si ga verovatno doterao.... Cekamo jos fotkiGrinThumb up
Edited by paleoglodit on 18.07.2010 23:09

Pejc
Fenomenalan napredak Applause

branimir ok
OdlicanThumb up.Ovako lep akvarium zasluzuje bolje fotkeRed card

grujanic87
Uh kakvo iznenadjenje Shock Prelep setup Thumb up Probaj polako da siris HC na ceo prednji plan Thumb up

isnogood
Planirano je da HC "pojede" ceo prednji plan.

Fotografisano je na brzinu i prvenstveno da imam u arhivi ovo stanje akvarijuma i da imam sta da postavim na forum.
Dosvetljavao sam aq sa jos jednim izborom svetlosti ali sam, po pregledanju fotografija, uvideo da je isti pravio odredjene probleme.
Mislim da je za kvalitetno fotografisanje potrebno pripremiti "set", a potom se posvetiti fotografisanju par sati. Naravno poznavanje aparata je neizbezno. I da, to zuto svetlo smara.

U svakom slucaju hvala Thalassomi jer zahvaljujuci njemu imam 200+ fotografija. Neke od njih su zgodne za analizu, a neke su mi dale ideje za neki novi scape.

EDIT: Obilan perling pravi probleme pri fotografisanju.
Edited by isnogood on 18.07.2010 23:17

Thalassoma
Thalassoma je kupio aparat ali nije jos uspeo da procita uputstvo. Neozbiljan je to covek, znam ga prilicno.
No, dolazi letnji odmor pa cu valjda ugrabiti koji momenat (kada klinci spavaju) da naucim da baratam aparatom pa ce i Nedobri imati fotke dostojne njegovog set up-a.

www.njivice.co.rs
isnogood
Kad setup bude vredeo celodnevnog cinculiranja oko fotografisanja tad ce ga i biti. Ima jos rupa ispred kamenja gde se sljunak spustio. Desna strana ceka da Parvulu da je popuni, a osisana Glossa tera zuckaste listove. Ima dosta toga da se tu uredi za celodnevno fotografisanje. A i mnogo je vruce, a ja nemam klimu, tako da do jeseni... Wink

isnogood
Bre Paleo mogao si da fotografises koliko si `teo.
isnogood attached the following image:
img_3094lr.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,845 jedinstvenih poseta