14.06.2026 12:00
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Algae's Requiem (Zander)
zander
Hvala, kada biobio napise ovakav komentar onda i meni pocne da se svidja akvarijum. Smile
Ovo su samo slike jednog od prelaznih stanja, za koju nedelju ce da bude nesto malo drugacije, sada je zadnji plan skroz prazan rotala je tek posadjena a sljunak je kako sam vec rekao nasut nazad i dobila se jedna mozda i neprirodna dubina... Videcemo na sta ce da lici posle Frown
Hvala Thumb up

valisnerija
U super aq, divne slike i ekstra hard..
Kako bi biulo da probas,posto i sam kazes da nju najvise simpatises...zadnji plan ceo sa Rotala sp. green.......

daweed
Potpuno se slaem Valisnerija sa postom.. Odlično je, naročito zadnja fotka, odličan 3d prikaz... Ali ova ludwigija nekako ne pae....

http://daweedaqua.tk
branimir ok
Ma pase ovde sve .Samo fali malo vise svetla da se sve ovo dobro uzbuni . Mislim da ce akvarium biti extra kad se razraste Thumb up

zander
@Valisnerija, tako sam i uradio, u ceo zadnji plan sam stavio Rotalu sp green Thumb up

ZoSo
valisnerija je napisao:
U super aq, divne slike i ekstra hard..
Kako bi biulo da probas,posto i sam kazes da nju najvise simpatises...zadnji plan ceo sa Rotala sp. green.......

Zander je već napisao da je tako uradio , znači izbacio je rotalu , stavio green Wink

valisnerija
Aha ok,malo sam drugacije shvatio taj zadnji post..onda super,mislim da ce biti super......Thumb up

Dusan79
zander je napisao:
@Valisnerija, tako sam i uradio, u ceo zadnji plan sam stavio Rotalu sp green Thumb up

Man'te se ljudi savetovanja majstora. Zna Zander sta radi. Meni se ova postavka jako dopada. Vec sam pisao da sam veliki ljubitelj Wild & Messy nacina uredjivanja akvarijuma. Puno drveta i razraslo bilje. Ova postavka je vec sada fantasticna, a tek kako ce dobro da izgleda kada se razraste. Inace ovo je jos jedan dokaz da je manje u stvari vise. E sad ja ,kad su biljke u pitanju, ne znam da stanem. A genijalne postavke su kao i ova koja ima ne vise od 5-6 biljcica.

Jos jednom bravo!
Thumb up

valisnerija
Svako ima pravo,na savet,predlog,i kritiku,da li se to radelo o mom akvarijumu ili bilo kom,pa zato smo ovde a ne da cutimo!!!!!!!!
Neznam dusane sta si hteo da kazes tvojim postom.....

ZoSo
valisnerija je napisao:
Svako ima pravo,na savet,predlog,i kritiku,da li se to radelo o mom akvarijumu ili bilo kom,pa zato smo ovde a ne da cutimo!!!!!!!!

Svako ko odluči da postavi sliku svog akvarijuma na forum mora da računa i na komentare ,
tako da prijatelju samo " udri " Thumb up

Biobio je dobro napisao za ovaj akvarijum da jako iritira u pozitivnom smislu , ja bi samo dodao da uivo je to puno intenzivnije !
Ova postavka me je " kupila " od samog početka Thumb up Beer

Dusan79
valisnerija je napisao:

Hteo sam da kazem, da je Zander stara kajla i da zna znanje. U stilu: "eee zna on znanje! "
Nikako nisam mislio da ne treba da se komentarise. Grin
Tako da ne treba da shvatis to licno. Izvini ako je tako delovalo!

Jos jednom sve pohvale za ovu postavku. Sto rece Zoso, "kupila me je" Thumb up

zander
branimir ok je napisao:
Ma pase ovde sve .Samo fali malo vise svetla da se sve ovo dobro uzbuni . Mislim da ce akvarium biti extra kad se razraste Thumb up

Planiram da predjem na T5, ali nikako da krenem sa izradom.

Ova jacina svetla (0,7W/l t8) mi zavrsava posao za Glosu i Eleocharis i to je meni dovoljno (zbog odrzavanja), a fotoperiod mi je pod broj jedan i volim da je malo duzi (12-14 sati), trenutno je oko 12h jer sam posekao sve biljke nazad pa nema potrebe.

@Dusane - LectureWinkWink

zander
Ceratophyllum demersum (drezga) - Prosli put sam zaboravio da je uvrstim u listu biljaka. Ova biljka jako lepo doprinosi divljem i prirodnom izgledu akvarijuma. Totalno nezahtevna biljka a kao prilog uz svu ostalu akvarijumsku salatu daje jako lep efekat... Brzo raste i dobar je sakupljac viskova nutrijenata iz vode. Odlicna za startovanje akvarijuma. Ako malo prekrije povrsinu vode ribe se osecaju mnogo sigurnije Wink Sto je najbitnije, dekorativna i vrlo nezahtevna biljka a uz to i fotogenicna WinkThumb up

biobiofizicar
zander je napisao:
Ceratophyllum demersum (drezga) - Prosli put sam zaboravio da je uvrstim u listu biljaka. Ova biljka jako lepo doprinosi divljem i prirodnom izgledu akvarijuma. Totalno nezahtevna biljka a kao prilog uz svu ostalu akvarijumsku salatu daje jako lep efekat... Brzo raste i dobar je sakupljac viskova nutrijenata iz vode. Odlicna za startovanje akvarijuma. Ako malo prekrije povrsinu vode ribe se osecaju mnogo sigurnije Wink Sto je najbitnije, dekorativna i vrlo nezahtevna biljka a uz to i fotogenicna WinkThumb up

Grin
Jesam li ovo ja napisao ili Zanderččč

Kao sto znate veliki sam pobornik trpanja ovog korova u sve svoje akvarijume - posebno one koji se cikliraju. Thumb up

zander
Ceratopteris siliquosa - Moracu i ovu da nabavim od tebe, ima tako tih 'korova' koje smo skoro batalili a lepo izgledaju Thumb up

biobiofizicar
Thumb up i za Ceratopteris siliquosa

Jos da vas nagovorim za elodeu (egeriju) i gde ce mi biti kraj...Grin

lp
Ajde ba dobro da si primio posla malo. Wink

Uh kako dobro izgleda već sada, a jo kad ga zavri, bit će to zbilja super. Zadnji plan će biti ključan za ovaj scape, da ga dobro odradi i da dopuni ostali dio.

zander je napisao:
...a fotoperiod mi je pod broj jedan i volim da je malo duzi (12-14 sati), trenutno je oko 12h jer sam posekao sve biljke nazad pa nema potrebe.

Onda nemoj ići na t5 rasvjetu...jer dugi period osvjetljenja i t5 rasvjeta ba i ne idu skupa. Prejaka je. Jedino ako napravi da moe podizat rasvjetu od povrine akvarija.

www.hraquascape.org
Dusan79
biobiofizicar je napisao:
Thumb up i za Ceratopteris siliquosa

Jos da vas nagovorim za elodeu (egeriju) i gde ce mi biti kraj...Grin

Eto, mene nisi ni nagovarao, a ja je ubacio u staklo! Thumb up

zander
Ova postavka je zavrsila karijeru Grin

Sve sam povadio, panjevi su strasno truli bili i sumnjam da su mi oni pravili najveci problem, ne znam ni od cega su bili, uglavnom i kada sam ih vadio iz akvarijuma nisu se bili natopili. U podlozi se nakupilo neke trulezi od njih, strasno...

Pokrenuta je nova postavka a neka bude pod istim imenom kao i ova predhodno-nedovrsena...

Ovaj put sam u podlogu stavio oko 7-8 litara zemlje.
Spremio sam je od "Unija supstrata" kojeg sam samo potopio, izbacio sav treset koji je plivao a u ostatak zemlje sipao oko 1-1,5l gradjevinskog peska, procedio i ubacio u akvarijum. Preko toga mrezica pa sljunak 2-5mm debljine od 4-10cm u zadnjem delu...

Evo malo da osvezim temu... Dok se ja ne smislim da pravim neki aquascape ovaj tepih od Elatine cu vec morati da izbacujem napolje koliko se brzo razrastao...

Ispod levog panja planiram da razrastem neki zbun, tu je sada Myriophyllum od Katjuse ali sam zaboravio koji je tacno u pitanju, i da ne budu samo zelene biljke tu je i onaj Myriophyllum sa naslovne stranice, Myriophyllum Tuberculatum... Wink

Da li ce u Algae's Requiem-u opet da preovladaju Algae's, videcemo Grin
zander attached the following image:
ar1.jpg

Edited by zander on 19.06.2011 22:01

zander
Nedavno sam napravio i novu rasvetu od pleksiglasa, dve aluminijumske lajsne i malo kevlara kojeg koristim za predvez za stuku (sve ono sto mi je bilo pri ruci). A na pomoci oko struje zahvaljujem Edisonu Thumb up

Pre toga sam imao neku malo glomazniju haubu isto od pleskiglasa pa sam resio da ovaj put bude sto tanja.
Sada je samo 3cm debljine. Unutra sam stavio 2XT5 sijalice sa reflektorima a prigusnice mi se nalaze u postolju akvarijuma.

Pleksiglas sam savio na cekas zici a samo dva mala bocna komada sam zalepio...

Ovaj put sam zadovoljan kako to izgleda Beer
zander attached the following image:
rasveta_2.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,085 jedinstvenih poseta