14.06.2026 06:54
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Essence of the Forest
biobiofizicar
Evo iscitah celu temu ponovo da ispratim tajming tvojih eksperimenata sa djubrenjem. Ostaje jedino misterija taj humus u podlozi. Neka brendirana zemlja za cvece ili...č

Mislim da se resenje delimicno nalazi u bioravnotezi - kao sto ti rece, i dobroukorenjenom bilju koje se razvilo dok si overdozirao EI sistemom, pa sada dobro razvijenim korenovim sistemom vuce i iz te podloge, kao i u rasveti:
Rasveta 6x36 w Osram flora,biolux i lumilux

Jesi li se ulenjio i sa zamenama vode ili su one jos uvek redovne nedeljneč Planiras li da nastavis ovako bez dodavanja jos neko vremeč
Izvestavaj.... Beer

Naknadni edit:
Prelomih ti stranu posle slika Through wall - sorry
Edited by biobiofizicar on 14.03.2010 21:33

SnikS
Podloga nije firmirana,humus,treset,zemlja za cvece i jos sto sta Grin,kao sto rece Bio mozda je podloga tek sada odradila svoje a i vodu nisam menjao takodje mesec dana Through wall sve do juce kada sam krenuo ponovo sa EI doziranjem i redovnim zamenama ali trenutno i dalje bez co2 dok ne napunim bocu.
Malo sam bio zapustio aq jer je mali aquascaper tako hteo ali vracam se redovnim odrzavanjem aq Grin

Hvala kojot Beer
Edited by SnikS on 14.03.2010 22:51

biobiofizicar
A mozda si nesvesno otisao u "Dajanin" nature rezim minimalnog, a uspesnog odrzavanja akvarijuma. A da probas da ostanes u tom rezimu.... Milina nema zamena vode -samo dolivanje... Grin

Aquamaniac
Prava divljina. Samo jos malo da sredis zadnji desni deo i da zgusnes zadnji levi,pa ce biti fenomenalan Thumb up. Kada se pogleda prva i poslednja slika,napredak je vise nego ocigledan. Drago mi je da si uspostavio ravnotezu i da "priroda" odradjuje svoje Wink.
Samo napred!

SnikS
Thumb up

SnikS
Danas ce najverovatnije da ide na IAPLC 2010 Through wall
SnikS attached the following image:
sdc12757.jpg

SnikS
This e-mail is sent automatically by IAPLC2010
ONLINE Application System.
Please keep this e-mail in case you inquiry.

Dear Ivan Jovanovic,

Thank you for your applying to IAPLC2010.

Your information as belows was registered.

AQUA DESIGN AMANO CO.,LTD.

Tel: +81 256-72-6666 / Fax: +81 256-73-3579
--------------------------------------------------
8554-1 Urushiyama Nishikan-ku
Niigata 953-0054 JAPAN

Ode Essence of the forest na IAPLC 2010 BeerBeerBeerBeer

Pejc
Applause za naslovnu druze. Srecno na IAPLC Thumb up

Karlo

Čini mi se da kad si prestao gnojiti i dodavati co2 da se to malo vidi na listovima pogostemon helferia na jednoj fotki, obično mu se listovi prvo stanje.
Krasno izgleda akvarij, sretno na natjecanju.

SnikS
U pravu si Karlo,nedostatak co2 se odrazio na listove Pogostemona i na H. dissestu.Sada se polako oporavljaju,ali sve mi se cini da cu morati jos da povecam doziranje po EI jer kao da je uvek malo mikro i makro elemenata u poslednje vreme.Through wall Pocinju cudne stvari da se desavaju sa ovim postavkom.

Hvala Pejc,trebace mi.Thumb up
Edited by SnikS on 03.04.2010 10:52

fax
Nek je sa srecom sniks, mislim da zasluzujes da udjes u makar prvih 20mesta... Beer

SnikS
Da upadnem u prvih 400 bicu zadovoljan...Through wall

SnikS
Placement
Ranking: 56. place of 75 layouts (Category: Standard)
Total: 56,00 of 100 points
Details by Jury
Creativity: 17,50 of 35 points
Layout: 16,67 of 30 points
Condition: 19,67 of 30 points
Photo: 2,17 of 5 points
Jury comments: Tobias Coring says...
The diffusor should have been removed for the final shot and the plants maybe a little bit cutted back. Overall the plant health is good but the different types of fish distract the view a little bit.

SnikS
Na greskama se uci Through wall ovo mi je prvo takmicenje a i da iskren budem MNOGO je losa fotografija Through wallThrough wallThrough wall

daweed
Ma dobro, biće bolje idući put. Definitivno fotka donosi pola poena. To moramo svi da naučimo.

http://daweedaqua.tk
kisleon
Bravo! Applause Beer
Za prvi put super! Vano je učestvovati, drugi put će znati vie i biće bolji.
Koliko ih je bilo osim tebe i Octa iz Srbiječ

SnikS
This year we have 75 tanks in the standard category and 39 tanks in the nano competition. The participants came from Poland (2), Serbia (7), Bulgaria (2), China (9), Lithuania (3), Germany (16), Russia (1), Brazil (5), Ukraine (1), Italy (19), Indonesia (3), France (7), Spain (9), United States of America (1), Singapore (1), Malaysia (6), Netherlands (1), Bosnia and Herzegovina (1), Turkey (3), Mexico (4), Sweden (2), Portugal (2), Romania (1), Macedonia (1), Hungary (2), Philippines (1), Thailand (2) and Slovak Republic (1).
Edited by Miti on 15.04.2010 17:33

biobiofizicar
Prijatelju ja tebi cestitam na tome sto si se odvazio. Thumb up Bice jos boljih plasmana. Danas akvarijum izgleda 100puta bolje nego na fotki koju si poslao...

SnikS
Hvala.Bolje da sama malo sacekao sa slikanjem ali bilo sta bilo. Thumb up

SnikS
Evo napokon update posle mnogo,mnogo vremena,slikano fonom pa ne zamerite na losoj fotografiji.Ujedno bi hteo da se zahvalim svima koji su poneli bilje na okupljanje i sto su pomogli da ovaj aq opet lici na nesto Smile

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,450 jedinstvenih poseta