14.06.2026 05:42
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
juwel rio 240
deanjmi
Hvala gosn bio bio slika je sa nekog starog lg telefona neverovatno ali bolje uslikam sa njim nego sa ovim olympusom fe 45.

deanjmi
Posto sam dobio desni panj od jednog drugara Horusa a leva strana je opet nekom trampom stigla kod mene pa sta mislite o ovakvoj postavci panjeva
deanjmi attached the following images:
p3210475.jpg p3210474.jpg p3210473.jpg

biobiofizicar
POstavka je OK, ali ovi panjevi imaju ozbiljan estetski nedostatak (posebno levi) u ravnim presecima grana.

HORUS
Vrhove zaobli turpijom za drvo, kako bi izgledali prirodnije.

zander
Podjednaki su, ja bi pre isao na centralnu postavku tako da spojim nekako ta dva panja tako da onaj desni ima te tanje grane usmerene prema gore ili na neku stranu. Tako nekako... Smile

deanjmi
Hvala drugari na predlozima,jeste ovaj levi malo nezgodan zbog vrhova,nebi lose bilo neku centralnu postavku nego mi nekako veliki neznam kako bi ih uklopio,videcemo sta ce da bude od svegaBeer

deanjmi
Koja slicica,levi kraj malo rascupan treba da ubacim neke manje panjeve zamenjen ovaj sto je bio neprirodno ispresecan,zahvaljujem se Nesi AKVARIJUMART

deanjmi
Izvinjavam se neubacih slike na vreme pa ovako cu u drugom postu.
Zasadjena marsilea sakrivena bila u blyxi,blyxu bila napala algava napast i odvojila se od podloge tj istrulio koren kod dosta biljcica ponovo pozabadani pelceri pa zasad krecu novi listovi.Limnofilia aromatica mi se malo oporavila i polako je razmnozavam nije mozda najbolja ali mi je jako lepa pa se grcevito borim da je zadrzim. Ubi me co2 nije konstantan zbod diy izrade a nikako da se izdvojim za bocu i ostale stvarciceBeer
2013-10-31_195128.jpg 2013-10-31_195229.jpg 2013-10-31_195233.jpg 2013-10-31_195303.jpg

deanjmi
Moze mi neko reci zasto blyxa nikako da pozeleni lepo nego je nekako zuckasta,bila je zelena ali u zadnje vreme ne.Nisam nista menjao od prihrane jedino podloga je odradila skroz malo je pojacana sa osmoktom ali je i dalje zuckasta vidi se na slikama iznad.Sta nedostaje da pojacam malo?

deanjmi
Evo samo par slicica napredovanja marsilea hirsuta i limnophilia aromatica,a propale mi skoro skroz obe slike od pre skoro mesec dana i od danas
img19800106_0071.jpg img20121021_0061.jpg img19800106_0101.jpg img20121021_0051.jpg

HORUS
Blyxa ima vrlo osetljiv koren, i zahteva prihranu kroz koren. Znači, treba imati dobru podlogu. Svetlo i nije toliko bitno, ako ima kvalitetnu podlogu. Imam jednog prijatelja koji ima takav bun blyxe od koje zastaje dah. Čak ne ubacuje CO2. Za ne verovati.

daweed
Blyxa nije uopte toliko zahtevna... Smetaju joj fosfati i to je ubija. Tačnije dovodi je do kraja njenog veka. Dobija crvenu nijansu mnotvo cvetova i onda umire. Ja sam je čuvao bez hranljive podloge, samo u kvarcu. Dakle ako dodaje dobru količinu đubriva preko vk nema potrebe za podlogom (kao u ostalom i za 90% ostalih biljaka).

http://daweedaqua.tk
deanjmi
Fora je sto dodajem istu kolicinu hemije kroz vodenu kolonu svo vreme nekad je bolja nekad losija,podloga mislim da vise i nepostoji da je sve izaslo sto je bilo.

daweed
Podloga brate moe da postoji i 10 godina pitanje je ta otputa... Nakon 3 godine obično počinje preveliko otputanje fosfata, pa dodavanje i 50 ppm-a nitrata ne pomae blixi.

deanjmi
E bem li ga sta otpusta to nesam pametanThrough wall,nesto sam razmisljao da sve rasformiram naravno ne zbog blyxe nego ovako,pa ce mo videti sta i kako ce biti.Ai red bi bio da nabavim ceo komplet za co2 posto je diyBeer

daweed
CO2 komplet pod obavezno... Ima na kupindu neke manometre za 2400 nisu neki al posluiće.... Za igličasti moe da koristi običan ventil za vazduh. Boca ako ima nekog sa nekom starom bocom za gaenje poara co2 i skupio si sve. Wink

Srky Boy
Pozdrav. Jel si bio nesto menjao u prihrani kad su ti se marsilea i aromatica oporavile?

deanjmi
Skoro nista bukvalno neprimetno sam promenio ali odavno tako dodajem i tek sada se ooravljaju zadnjih 20 dana od prilike.Tako da neznam zasto su propale a i neznam zasto se oporavljaju.

deanjmi
Oporavlja se polako pa evo slicica da se vidi meni jedna od najlepsih biljcica limnophilia aromaticaBeer
2013-12-06_123357.jpg 2013-12-06_123346.jpg

deanjmi
Evo da se malo pohvalim sa novom spravicom nabavih komplet aparaturu za co2 da i ja prestanem da muckam umalo neodoh u barmeneSmileBeer.samo jos da odnesem u neku punionicu da napunim i da vidim kako cu razbijati co2....Znaci boca od 2kg,manometar,iglicasti ventil,el.magnetni ventil,brojac mehurova,i nepovratni ventilciciBeer
deanjmi attached the following image:
2014-01-27_213645.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,215 jedinstvenih poseta