14.06.2026 11:05
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Arcus - 200l
Arcus
.
Arcus attached the following image:
peta.jpg

Arcus
.
sesta.jpg

Edited by Arcus on 21.02.2010 23:21

Arcus
.
sedma.jpg

Arcus
Sada sam skuio da je slika malo tamnija. Wink
Nisam posadio cubu, nju ću sutra, a neznam ni gde da ju posadimč!
osma.jpg

Edited by Arcus on 21.02.2010 23:23

Arcus
Staurogyne sp. nije bila u planu ali sam ju imao neto i popikao između kamenja, u "liticama" i mogu reći da mi se jako svidelo kako izgleda. Nabaviću jo te biljke i posaditi ju oko kamenja u u "pukotinama".
Eleocharis je posađen u poadini, od desne strane do polovine akvarijuma. Poiao sam ga na 1cm od korena i posadio. CO2 sam odvrnio i ostaće preko noći,iovako nema nita ivo u akvarijumu,osim bilja naravno.
Jo neto da naglasim, većina granja se jo nije dovoljno napila vode pa sam ih opteretio kamenom i nedaju se postaviti onako kako bih ja hteo, ali bar to nije problem, biće reeno sutra kada se napiju vode Wink
Ima ovde jo dosta posla, tj. posao tek počinje, onaj najzanimljiviji, borba protiv algi (za koje se nadam da ih neće biti u velikom broju) i uređivanje scape-a. Mislim da će HC na ići tu na taj prolaz u sredini iza te srednje gupe kamenja. Staurogyne sp. definitivno jo posaditi i nadopuniti te pukotine. Fissidens f. na pokoju granu. Također, mislim da bi Blyxa dobro sela tu levo u odnosu na bun, i moda u sredini između HC-a i buna.
Kako vam izgleda sadač Totalno druga priča nego onako "na suvo" Grin
deveta.jpg

Edited by Arcus on 21.02.2010 23:35

isnogood
Svidja mi se izbor pozicije za Staurogyne sp.

kojot
Ovako sa manje kamenja je dosta lepse i prirodnije Thumb up

Arcus
kojot je napisao:
Ovako sa manje kamenja je dosta lepse i prirodnije Thumb up

Tako je. A i kada je sve potopljeno i posađeno biljem totalno je drugi utisak. Već su panjevi dosta posmeđili vodu, praviću sutra navečer izmenu vode 50% i dodati jo jednu pumpu da pojačam protok jer mislim da slab protok u mom slučaju bi odmah izazvao bum algi. Pogotovo zbog buna bolbitisa. Već je stavljena jedna protočna od nekog unutranjeg filtera, mislim 300l/h. doće jo jedna.
Danas ću posaditi HC,eleocharis i needle leaf.
Blyxu uskoro, čim ju nabavim... Wink

Aquamaniac
Nadam se da se neces ljutiti za ovo sto cu napisati,a da to ne uradim,izgledalo bi kao da ovom aq ne zelim dobro i da cepidlacim... Vidim da si pokusao da iskopiras onu postavku kamenja,koja je inace bila odlicna,ali mi se cini kao da to nisi uspeo kod leve grupacije kamenja,pa opet ona 4 kamena sto se nalaze blizu levog bocnog stakla izgledaju simetricno... Priblizi srednji kamen iz leve grupacije skroz do gornjeg levog kamena,bas onako kako si uradio na poslednjim slikama sa prethodne strane ili ih sve prema njima "iskopiraj". Wink Thumb up

Arcus
Evo sadanje stanje. Sutra sadim Blyxu japonicu.
23-02.jpg

sejn
Bice ovo extraThumb up

Coa
Extra si sloio to korenje Applause

Arcus
Coa je napisao:

Hvala. Jo se ova dugačka grana levo nije dala namestiti, jo se drvo nije napilo vode, trebaće pričekati jo nedelju dana. Neka sam opteretio kamenom.
Sutra ću posaditi Blyxu i verujem da će od tog trenutka aq izgledati mnogo kompaktnije Wink

zander
Znači sad je si ga konačno pokrenuo.
Mene opet interesuje ta si na kraju odlučio da stavi u podloguč Ako to moe onako malo detaljnije... Wink
Naravno, koliko čega i tako neki detalji... Wink
Edited by zander on 24.02.2010 12:23

Arcus
zander je napisao:
Znači sad je si ga konačno pokrenuo.
Mene opet interesuje ta si na kraju odlučio da stavi u podloguč Ako to moe onako malo detaljnije... Wink
Naravno, koliko čega i tako neki detalji... Wink

Konačno upogonjen. Sada ću polako popunjavati ga biljem ,vriti to čeće izmene vode da se reim ovog tanina u vodi kojeg su pustii panjevi i povećat filtraciju Thumb up
Podloga je 20ak litara zemlje koja se namakala 20-25dana i preko nje 5kg Vulkanita,nita vie. Pre sam koristio vulkanit i vrlo sam zadovoljan Thumb up a ovaj puta sam dodao i tu namakanu zemlju,po prvi puta. Moda kasnije pozabadam one NPK tapiće ispod cube i blyxe. Wink

ZoSo
Coa je napisao:

Sve je odlično poslagano , meni samo boja podloge bode oči , podseća me na kijamet od pre dve nedelje Through wall

Arcus
ZoSo je napisao:
Coa je napisao:

Sve je odlično poslagano , meni samo boja podloge bode oči , podseća me na kijamet od pre dve nedelje Through wall

Ma imam neki lo aparat star par godina pa nikako da podestim da nedobijem toliki odsjaj pri slikanju Through wall uivo izgleda bolje, a kada cuba, eleocharis i bluxa pokriju svoje komade podloge mislim da će biti lep ovaj beli ljunak Wink

Arcus
Evo i danas sam menjao 50-60% vode, laganica, samo nabijem crevo na protočnu i za 20ak min gotovo, onda obrnuto,vrtno crevo nabijem na crevo od tua i podesim mlaku vodu... poluautomatski Thumb up
Počela izlazti ona bela sluz na dva-tri panja, pa sam ih opet prokuvao i vratio,a neke samo očistio. Koliko će dugo ti izlazitič
Zanima me kada da počnem dodavati đubriva, da ih pripremimč
Za jo nedelju-dve dok izađe sve iz panjeva i dok ga ubiljim kako trebač
Nameravam nastaviti ovakvim tempom izmene vode svaka tri dana po 50% jer vidim da panjevi zatamnjuju vodu...

Kum 1229
Dobro radis sa zamenom vode i nastavi tako dok se ne stabilizuje kako treba. Sto se tice panjeva i sluzi,ubaci par komada ancistrusa i neces je vise imati to im je poslastica. Panjevi ce vremenom sve manje i manje da otpustaju boju tako da za mesec dva nece vise uopste farbati vodu. Ja moj akvarijum nisam djubrio 3meseca. Ali mozes posle mesec dana postepeno da pocnes sa istim Thumb up

zander
Vodu će ti bojiti i treset iz zemlje za cveće, al to je najmanji problem koji moe da ti napravi Wink Mislim da si tu malo preterao sa 20 litara zemlje, ali videće i sam. Ja sam neto slično probao tri-četiri puta, ali ajde da preskočim tu temu. Ipak samo da napomenem....

Sa toliko organske materije će ako nita drugo morati da menja celu podlogu za oko godinu dana, moda malo jače. Zato sam te par puta pitao koliko će da stavi zemlje... Al najbolje da sam vidi...

Nekoliko puta sam pričao sa iskusnijima od mene, i nisam hteo da posluam savet da se manim toga, jer sam jednostavno hteo da probam... (interesovalo me je prvo lepo iskustvo koje sam imao sa njom)
Al opet kaem sam će videti. Ipak mislim da si preterao sa količinom, jer po onome to vidim da pravi u akvarijumu (mnogo "spororastućeg" bilja) mislim da će brzo imati problem. Daj boe da greim Wink

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,023 jedinstvenih poseta