14.06.2026 09:21
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Le Vent Le Cri
zander
Thumb up
Evo posto je nova stranica jos jedne slike od predhodnog slikanja... Wink
zander attached the following image:
lv31.jpg

zander
Kada je bilo vreme za finalno slikanje nisam stigao, pa je onda doslo na red malo jace trimovanje, sisao sam staurogyne sp i elatine hydropiper kako mi donji deo ne bi poceo truliti... Sada to polako opet dolazi na svoje. Danas sam uradio jos jedno trimovanje ovaj put srednji i zadnji plan i sada to izgleda ovako.....
lv32.jpg

Jovan
Applause Kakvo trimovanje! Jedino je ovaj aponogeton zalutao, ali neka ga tu za razbijanje malera Wink Beer

zander
Evo opet malo detalja Wink
Staurogyne repens, posle trimovanja dolazi malo sebi, a oni delovi koje sam propustio da isecem krenuli i u vis i na sve strane...
lv33.jpg

zander
Elatine hydropiper, brzo se oporavila posle trimovanja, ona je odavno spremna za finalnu... Wink
lv34.jpg

zander
Malo od gore slikano...
lv35.jpg

kisleon
Wow Shock

Jeca
Bas lepo izgleda. Svidja mi se i taj Aponogeton bas takav kakav jeste na tom mestu. Thumb up

zander
Akvarijum: 150 litara (170, ali je izvadjeno oko 20 litara za finalnu fotografiju)

Podloga: Oko 10 litara zemlje za cvece (carobna zemlja), PPP sistem, preko zemlje krupnija granulacija sljunka 3-6mm i naknadno na to nasuto oko 1l sitnog gradjevinskog peska.

Osvetljenje: 3XEnergySaver od 33W + 4XT8 18W = 171W

Filtracija: kanister filter Atman EF2 (sa smanjenim protokom)

Voda: KH13, GH19, NO3~15ppm, PO4~4ppm, zamena vode po 50%.

CO2 na bocu, radi non stop, rastvaranje na stakleni difuzor, iznad njega na povrsini radi malo boljeg rastvaranja postavljen atman301, smanjen na minimum.

Lista biljaka:
Elatine hydropiper
Staurogyne repens
Blyxa japonica
Hotonia palustris
Hygrophila balsamica
Alternanthera reineckii 'rosaefolia'
Aponogeton madagascariensis
Myriophyllum tuberculatum
Ceratopteris siliquosa
Lysimachia nummularia 'Aurea'
Rotala sp. 'Colorata'
Ranunculus inundatus
Taxiphyllum sp.

Stanovnici:
6X Hyphessobrycon Rosaceus,
4X Hyphessobrycon amandae,
3XCrossochelius siamensis,
1XAncistrus dolichopterus,
Red Cherry & Caridina multidentata

Okacicu kasnije jos par finalnih slika...
lvlcf2.jpg

krcko
Da li si probao da ove praznine popuni peskom nekog drugog kolorita, kao to je dekorativni kamenč Neka tamnija varijanta bi bila skladnija od ovog belila. Meni bi nekako bio prijatniji pogled na celokupnu zamisao. Pozdrav
Edited by krcko on 24.01.2012 09:07

http://www.adsrs.org/
Jovan
Fotka je fantasticna! Applause

Mozda bi trebalo preko programa za obradu slika eksperimentisati sa par boja podloge. Meni se cini da bi ovde eventualno i aqauclay seo kao budali amar Wink

Pejc
Prava "kalendarska" fotografija Wink
Meni se sviđa boja podloge. Sa njom biljke dolaze do izraaja, ba zbog tog kontrasta.

zander
krcko je napisao:
Da li si probao da ove praznine popuni peskom nekog drugog kolorita, kao to je dekorativni kamenč Neka tamnija varijanta bi bila skladnija od ovog belila. Meni bi nekako bio prijatniji pogled na celokupnu zamisao. Pozdrav

Nisam probao nista drugo osim tog belog peska. Znam da mnogi bas ne obozavaju beli pesak al... Sta da se radi...

Radio sam ga samo po svojoj zamisli, a bilo je dosta predloga sa strane, nisam bas nesto poslusan po tom pitanju, svako vidi stvari drugacije... Wink
Mada nemam nista protiv vidjenja stvari ostalih clanova Thumb up
Druga stvar je sto nemam bas vremena u ovih nekoliko dana kada se akvarijum konacno namestio za slikanje, za eksperimentisanje sa fotkom....

Jovan je napisao:
Fotka je fantasticna! Applause

Mozda bi trebalo preko programa za obradu slika eksperimentisati sa par boja podloge. Meni se cini da bi ovde eventualno i aqauclay seo kao budali amar Wink

GrinThumb up

Pejc je napisao:
Prava "kalendarska" fotografija Wink
Meni se sviđa boja podloge. Sa njom biljke dolaze do izraaja, ba zbog tog kontrasta.

Tako se i meni cinilo, pa sam zato odabrao belo napred - belo nazad Thumb up

chelydra je napisao:
Kako
zander je napisao:
Ovo je postavka koja nije zahtevna po pitanju konačnog izgleda i aquascapinga, ovo je postavka u kojoj mi je na prvom mestu da se zezam sa uzgojem biljaka, na kraju da odradim moda neku holandsku postavku i sve to da uslikam za kraj, ako mi se bude dalo Wink
neću komentarisati minuse u mom doivljaju konačne fotografije.
Naglasio bih da je kamen sjajno ispao u ovoj postavci i da je ovo sjajan spoj dva stila, ivagumija i holandije... Beer

Pa video si da sam ga u poslednjih mesec-dva krenuo samo sredjivati za slikanje, do tad je akvarijum bio samo zamorce za eksperimentisanje Wink
Druga stvar je sto sam rekao vec jednom da treba sto ruznije krenuti pa posle to mora da ispadne lepo, makar u odnosu na sam pocetak Grin

Hvala svima Beer

biobiofizicar
Čekaj, čekaj....
Nisu se jo svi izjasnili, pa nemoj unapred svima da se zahvaljuke...Grin

Akvarijumu prebogat zdravim biljkama koloritom i različitim oblicima i strukturama biljaka. Osim onog "kamička" i malo plaice sve ostalo je odradjeno od ivog materijala i savreno je uklopljeno. Traiti zamerke ovakvom lepotanu je isterivanje maka na konac, ali ajde i ja malo da isterujem... Svakako bi i po mom miljenju jo ponegde da proviruje poneto od slične strukture kao onaj kamen bilo skladnije (naročito u belim pečanim oblastima), ali svakako je odličan i ivopisan i ovako. Svestan sam da zakeram oko sitnica i to onih koje uopte i nisu sutina ovog akvarijuma. Ovaj holandski pečat koji daju biljke je esencija njegove lepote - i jako mi je drago to se u poslednje vreme na forumu pojavilo par izuzetnih biljnih akvarijuma kod kojih je akcenat na biljkama i njihovim uzajamnim odnosima i igrarijama, a gde je hard sekundaran....Amanovsko uredjenje je dosta dugo dominiralo i ovim prostorima , ali lepo je videti i ovakve iskorake, pa jo vrhunski odradjene - osveava perspektivu i svakako zahteva vrhunsko umeće u gajenju i odravanju biljaka...Thumb up
I za kraj zakeranja levi zadnji ćoak za nijansu vii i sredina nazad za nijansu nia dali bi bolji oblik zadnjem planu i razbili ravnu liniju horizonta...

Od mene 10+ za ovo staklo Thumb up, a sada moe i da mi se zahvali GrinBeer

Dejan Stefanovic
Bravo Zander! Applause

Jovan
zander je napisao:
Evo malo končastih algi...
Fe dodajem svakim danom, sada sam malo smanjio koncetraciju (ali i dalje ide svakim danom) zbog ovih algi... ali zato Utrricularia, pa i sve ostale biljke vrlo lepo napreduju i nema vie nikakvih problema sem toga... Staklo je čisto kao da ga neko svaki dan brie, ali u startu je bilo malo problema na staklu i to je to....

Zander, izvini sto te vracam na predhodne postove.
Kako si se resio koncasteč evo vidim i kod mene par koncica se pojavilo, ostalo sve super raste.. Beer

zander
Koncaste su vrlo brzo nestale, nisam nista menjao nego sam sve nastavio kako sam i do tada radio.
Taj akvarijum je startovan sa podlogom od sphagnum treseta, tad je bilo koncastih, posle iako nije bilo problema nekih, ali su neke biljke slabije napredovale sam zamenio to sa carobnom zemljom.

zander
Dejan Stefanovic je napisao:
Bravo Zander! Applause

Hvala Thumb up

zander
biobiofizicar je napisao:
Čekaj, čekaj....
Nisu se jo svi izjasnili, pa nemoj unapred svima da se zahvaljuke...Grin

Akvarijumu prebogat zdravim biljkama koloritom i različitim oblicima i strukturama biljaka. Osim onog "kamička" i malo plaice sve ostalo je odradjeno od ivog materijala i savreno je uklopljeno. Traiti zamerke ovakvom lepotanu je isterivanje maka na konac, ali ajde i ja malo da isterujem... Svakako bi i po mom miljenju jo ponegde da proviruje poneto od slične strukture kao onaj kamen bilo skladnije (naročito u belim pečanim oblastima), ali svakako je odličan i ivopisan i ovako. Svestan sam da zakeram oko sitnica i to onih koje uopte i nisu sutina ovog akvarijuma. Ovaj holandski pečat koji daju biljke je esencija njegove lepote - i jako mi je drago to se u poslednje vreme na forumu pojavilo par izuzetnih biljnih akvarijuma kod kojih je akcenat na biljkama i njihovim uzajamnim odnosima i igrarijama, a gde je hard sekundaran....Amanovsko uredjenje je dosta dugo dominiralo i ovim prostorima , ali lepo je videti i ovakve iskorake, pa jo vrhunski odradjene - osveava perspektivu i svakako zahteva vrhunsko umeće u gajenju i odravanju biljaka...Thumb up
I za kraj zakeranja levi zadnji ćoak za nijansu vii i sredina nazad za nijansu nia dali bi bolji oblik zadnjem planu i razbili ravnu liniju horizonta...

Od mene 10+ za ovo staklo Thumb up, a sada moe i da mi se zahvali GrinBeer

Hvala čika Bole Grin
Evo jos jedne fotke za ovu stranicu...
lvlc2pr.jpg

Edited by zander on 24.01.2012 21:56

stefi
mnogo mi se svidja i postavka i sam izbor i polozaj biljki akvarijum je bombona GrinThumb upApplause svaka cast zelim ti uspeha i u sledecim poduhvatima kao i u ovom Beer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,798 jedinstvenih poseta