Ubaceno par pelcera rotala macrandra i rotala nanjenshan,biljke su dosta dobro reagovale na novu sredinu,macrandra je rasla pod vodom dok je nanjenshan emerzno.
Biće tu je nekog tumbanja... morao sam dosta i zdravog bilja izbaciti da bih napravio mesta.
Letos sam malo posustao oko odravanja,pa je akvarijum u nekom periodu izgledao ovako(pomalo neuredno i zaputeno)
Onda uhvatio makaze u ruke,moram priznati da su me nove okrugle ribe ponovo pokrenule,mislim da sa većim arom radim izmene vode kao i kompletna higijena u akvarijumu je na viem nivou.
Entuzijazam se ponovo vratio,nema vie onog namrtenog lica kada se radi promena vode
Temperaturu drim na 28 c,hranim umereno jer u protivnom,teko hranjenje bi zahtevalo i teke promene vode
Ribe mogu da poziraju a mogu da budu i u teku ni većih riba a ni većih p... :haha:
Napravio korekciju na igličastom i dodao jo CO2(zbog porasta temperature),bilje za sada gura odlično,zdravlje je prisutno,biljna masa se brzo uvećava... sve u svemu zadovoljan sam
Evo posle pauze(opravdane) beba-obaveze-beba
Srce se zagrejalo ponovo za ovaj prelepi hobi!
"Drug Coa"mi je dao sjajnu ideju kako da osvezim postavku,da kompletan prednji plan presvucem belim kvarcom,mom oku je to lepo leglo i hvala mu na tome , a "legendarni" kamen ostaje
Sijalice zamenio jbg. posle 5 dina (jubilej)
Pozdrav ekipo
Dosao red i na kicmu, ode u k.
do te mere da je moralo pod noz.
Ekstruzija diska u nivou L5 S1.
Evo tri meseca bolovanja,al'vala idemi ovo lencarenje od ruke,sve je na zeni,ja imam sada jak argument
Dobra stvar u celoj prici je to sto sljaka kolektivno osiguranje radnika,pa kada saberem onaj deo sto ide preko socijalnog i mesecnu naknadu preko osiguranja,zaradio sam vise nego da sam bio na poslu,samo neka ovo potraje haha
A sa druge strane sam jedan od retkih koga su ovi iz Nemanjine odbili za banju,posle silnih dopuna i zalbe,zbog visoke MMT ocene(valjda ocena fizicke sposobnosti) na otpustu sa neurohiruske klinike KCS.
Zato sam morao o svom trosku na more do Crne Gore 11 dana,prijalo mi je ekstra,ne boli nista dok plivam.
Sad lagano vezbuckam u Sokobanjskoj i to je nesto.
Od koga je dosta je Very Happy
Bolovi pre operacije su bili toliko jaki,za neponoviti se.
Zube nisam mogao da operem,a jeo iz lezeceg polozaja.
Odrzavanje akvarijuma sta to bese Very Happy
Zapustilo se sve,zena pride uz obaveze po kuci i deteta se trudi koliko toliko da to lici na nesto...
Ostao sam bez dva diska,mnogo riba na malom prostoru a higijena takva kakva je...
Mucenja je bilo sa Heksamitom,Serin Flagellol professional je radio toliko,produzavajuci agoniju.
Želimo brz oporavak. Akvaristika jeste kičmolomac i nezgodna je za savijanje, ali bitno je da je sve krenulo na bolje, pa kičma možda bude kao nova i za ozbiljnije zamene vode.... Greh je ženi natovariti i ribetine pored svih obaveza i muža zabušanta...
Meni je kod rebroloma i povrede ledja mnogooooo pomoglo plivanje. Jedno vreme sam više vremena provodio u vodi nego moje nerite, a evo i dan danas preko 2 godine od povrede redovno idem na bazen bar 2-3 puta nedeljno i ki nov sam - bolji nego pre pada... neka samo potraje....
Greh je ženi natovariti i ribetine pored svih obaveza i muža zabušanta...
Fala gospodine Bio,greh jeste upravu ste,al sta da radim kad sam trenutno vako kljakav,a tek pocelo i svetsko prvenstvo
Ma da, plivanje je majka mara,mislim da od svih ovih dosadasnjih terapija,nijedna nije tako dobro delovala kao plivanje.
Lako je vama kad imate onakvog pomocnika ,pratim