14.06.2026 06:55
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Midnight Sun
SnikS
Hvala.Ako mislis na Eleocharis u sredini kod zadnjeg stakla to je Eleocharis vivipara on tako raste.

SnikS
Evo mali update Grin
Malo se razraslo,crna ostala u tragovima,izgleda da urea vrsi odlicno posao,smanjio sam doziranje makro elemenata,izbacio iz upotrebe KNO3 jer pri svakom dodavanju njega odmah sutra dan se pocela javljati celena tackasta po staklu,KH2PO4 sam povecao izgleda da je trebalo ili Anubiasi gutaju nitrate,Cuba napravila jos malo tepih za shishanje tako da je za sada sve u redu.Polako se sklapaju kockice.
Izgleda da i Sera reaktor odradjuje posao sa rastvaranjem co2 samo mislim da je Atman EF-3 definitivno slab za reaktor.
SnikS attached the following image:
sdc14630.jpg

SnikS
Ostalo samo da popuni ovaj prazan deo i bice to lep tepih
sdc14650.jpg

Edited by SnikS on 06.11.2011 21:45

SnikS
Mala ispasa zelenih kozica Grin
sdc14663.jpg

SnikS
I napokon moji omiljeni Microsorumi se aktivirali Beer
sdc14651.jpg

SnikS
Jedino sada sto ocekujem je da Aromatica preraste Microsorume i Anubie na levoj strani pa da recimo budem malo zadovoljan ovom postavkom samo bice tu jos mrdanja i premestanja za finalnu fotografiju.Voleo bi da cujem vasa misljenja o celoj postavci i sta bi ko dodao ,sta kome bode oci i tako to.

Pejc
Ja sam samo hteo da fokusiram panju posmatrača sa onog okolnog crnila na postavku Wink Ne zameri Smile
Pejc attached the following image:
sdc14630_1.jpg

SnikS
Hvala Pejc.Nisam do sada nikada obradjivao fotografije.Slikam,prebacim,smanjim rezoluciju i ubacim u temu.

Pejc
Zaboravih da kaem da je odličan tepih HC-a Thumb up Jesi li razmiljao da i Marsileu zameni HC-omč Malo mi desni ćoak deluje "neuredno" u odnosu na ostatak akvarijuma...

kojot
Odlicno se razvija, jedino sto mi bode oci jeste zadnji desni plan koji cini 4-5 vrsta, mislim da bi bilo bolje da ostane samo P.stellata i R.rotundifolia...Znam da volis Alternatheru ali dovloljna je ona na levoj strani Grin

SnikS
Jesam Pejc ali sa razlogom je u krajevima zasadjena Marsilea jer nekako nece da mi raste HC po uglovima,znam da bi bilo lepo da je ceo tepih od HC-a.Tu mi je problem duzina aq od 136 a sijalice su 120 Through wall

E kojot gde me nedje sa mrdanjem Alternathere Through wall tu se napokon ulogorila i pocela da se razvija ali samo da je lepo razmnozim pa cu da je prebacim.Ovaj aq mi je postao mali i ne mogu da smestim sve biljke koje su mi drage,krajnje je vreme da pocnem sa sklapanjem grdosije...Grin

biobiofizicar
E prijatelju to je i moj problem. Uvek kompromis izmedju "skejpiranja", zelje da sacuvam makar pelcere nekih biljaka, zelje da probam neke nove, kompromis izmedju zelje da imas ove ili one ribe, da pravis koje kakve henijsko-podlogno-svetlosne eksperimenta i ludosti tipa biotopa...Through wall I malo po malo kompromisima dodjes da gomile stakala i sva su dzungla i sva su ludilo i hobistički skarabud Grin
Dobrodoao u klub ljubitelja i nezasitih akvarista.....Beer

SnikS
Sada me u potpunosti razumes Bio.Ja bi voleo kada bi imao sve moguce biljke u aq ali prostora je malo a opet svi ovde tezimo ka nekom scapingu pa onda samo pravimo nove i nove aq i nikad nam nije dosta ...Through wall

biobiofizicar
A da ne govorim o ovim prokletim spororastucim biljkama tipa mikrozorum, anubija, bolbitis kao kod tebe u levom uglu. Trebaju im godine da toliko narastu i razbokoraju se, a ne znas gde ces ih skloniti da sacuvas za neku sledecu postavku. Ja imam takvih razgranatih visegodisnjaka po svojim staklima da mogu da kupim polovna kola za njihovu vrednost, a ne razdvaja mi se od njih kao i tebi od tvojih anubija i mikrozoruma....Grin
Edited by biobiofizicar on 07.11.2011 22:43

lp
Stavite emerzno u neku posudu te biljke, tako ih ja čuvam, microsoriumi i anubijasi nita ne trae, samo posudu, malo vode i najlon preko. I nastave super rast na prozoru. Wink

Sniks akvarij je super...lijeva nature, desna vie dutch strana. Moda da ubaci jo grančicu koju desno, u srednji plan, tek toliko da povee malo te dvije strane. Wink

www.hraquascape.org
SnikS
Hvala Ip na savetu za Microsorume i Anubiase,probacu odmah.
Hvala na pohvalama za aq a kada budem nasao adekvatnu granu ubacujem je .Wink

SnikS
Napokon sam kompletirao co2 tesku masineriju Grin
c_15.jpg

Edited by SnikS on 15.11.2011 21:58

Passenger
Imam jedno pitanje vezano za tvoju sliku.
Da li je dobro povezati rasvetu i elektromagnetni ventil (u mom slucaju pH regulator) na tajmer, pa tako da samo kada radi svetlo ima i CO2č

Ovo mi je palo na pamet zbog ustede CO2 (ne rasipam ga kada svetlo ne radi, a biljke ga ne trebaju). Ono sto me tu brine je oscilacija pH od 6 do 7 nakon gasenja svetla uvece pa do ponovnog paljenja ujutru. Da li ta oscilacija moze da smeta zivom svetu u akvarijumuč

Kako si ti ti planirao da odradisč
Edited by Passenger on 15.11.2011 23:12

krcko
Passenger je napisao:
...
Da li je dobro povezati rasvetu i elektromagnetni ventil (u mom slucaju pH regulator) na tajmer, pa tako da samo kada radi svetlo ima i CO2č.
Ono sto me tu brine je oscilacija pH od 6 do 7 nakon gasenja svetla uvece pa do ponovnog paljenja ujutru. Da li ta oscilacija moze da smeta zivom svetu u akvarijumuč

Ovo ne bih radio, pogotovu zbog pitanja o oscilaciji pH.
Samo citat iz teksta o pH:
"nikako ne smemo da zaboravimo da pomak pH vrednosti od jedan ili dva, u stvari znaci da se ona promenula deset ili sto puta."
a, link opirnijeg obrazlaganja je
http://www.beke.c...feri.1354/
Pozdrav

http://www.adsrs.org/
zander
@Passenger, ni ja ti ne bi savetovao to da radis. CO2 mi u svim akvarijuma radi dan-noc....

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,460 jedinstvenih poseta