14.06.2026 08:27
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Beskičmenjaci
 Print Thread
Shrimps
biobiofizicar
zander je napisao:
Dve drugarice Wink

Drugarice su one sve dok se velikoj ne zahoce malo mesa na meniju, a onda - cao drugarstvo; dobar dan obroku....

drlessa
to se moe desiti svakog časa...kako amano "reaguje" na manje primerke kozicač

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
ZoSo
drlessa je napisao:
to se moe desiti svakog časa...kako amano "reaguje" na manje primerke kozicač

Dok su site mislim da nema nikakvih problema , i ja ih drim izmeano .

zander
Nema problema, vie ih tamane mikrorazbore nego Amano kozice Thumb up

krcko
Pa ja ne znam to ste natrpali sve te agresivce sa jadnim stvorenjima Grin . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
biobiofizicar
Tako su male i deluju tako nevino - isto kao moje crne neonke - kad ono: sve pirana do pirane. Veci zalogaj od zderonje....

marko_pa
Da malo ozivim temu!
Zalepio sam 100x30x25 za koze, ubacio sam gust zbun javanske mahovine
pribliznih dimenzija 35x25x20, posadio neke kripte i jos par korova.
Jedna potapajuca filter pumpa mulja vodu i temperatura oko 26.
Zaplivale su koze koje sam ogrebao od naseg biobiofizicara i od shoneta iz komsiluka. Ovom prilikom bih im se ponovo zahvalio.
Miti je nesto brljao sa jodom koliko se secam pa bih voleo da znam da li je jos neko eksperimentisao sa timeč
Miti, kako si ono bese doziraoč
Jel dosta meni na oko 65l dve kapi nedeljnoč
marko_pa attached the following image:
kropovan11.jpg

Edited by marko_pa on 28.06.2010 01:40

biobiofizicar
Ono sto sam ti ja dao moze da stane i u lavor Grin
Ala si im napravio hotel - svaka cast...
Kada je aq vec ovoliki nije los i za smestanje malo pelcera i gajenje travnjakaWink
Ima ovde mesta i za "poneku" ribu koja nece da ih dira...

kisleon
Video sam u pet shopu, tu kod nas u NS kozicu od prilike 4cm. Liči mi na kozicu to Zander ima na jednoj slici, pored crvene kozice. Svetlo siva do providne sa malo pegica ili sa horizontalnim prugicama po telu. Prvo sam mislio da je onaj rak sa mreicom na nogama koji filtrira vodu da bi doao do hrane, ali nije, to je kozica. Kako se te zovuč Koliko narastuč Jel zahtevaju neto specijalno da bi se razmnoavalič Dobio sam od Anboy-a cherry shrimpove i prezadovoljan sam, lepi su, ali ove koje sam video u pet shopu ogromne su naspram mojih. I zanima me dali će se ukrtavati, poto ne bi eleo da se ukrste.

charuga77
kisleon je napisao:
Video sam u pet shopu, tu kod nas u NS kozicu od prilike 4cm. Liči mi na kozicu to Zander ima na jednoj slici, pored crvene kozice. Svetlo siva do providne sa malo pegica ili sa horizontalnim prugicama po telu. Prvo sam mislio da je onaj rak sa mreicom na nogama koji filtrira vodu da bi doao do hrane, ali nije, to je kozica. Kako se te zovuč Koliko narastuč Jel zahtevaju neto specijalno da bi se razmnoavalič Dobio sam od Anboy-a cherry shrimpove i prezadovoljan sam, lepi su, ali ove koje sam video u pet shopu ogromne su naspram mojih. I zanima me dali će se ukrtavati, poto ne bi eleo da se ukrste.

Pogledaj ovde o kojoj se vrsti radi http://www.petshr...pecies.php

Moguće je da si video Amano kozicu i nije ni malo laka za razmnoavanje.
Dr' se ti cherry kozica za početak Smile

http://dalmacija.atspace.com
marko_pa
biobiofizicar je napisao:
Ono sto sam ti ja dao moze da stane i u lavor Grin
Ala si im napravio hotel - svaka cast...
Kada je aq vec ovoliki nije los i za smestanje malo pelcera i gajenje travnjakaWink
Ima ovde mesta i za "poneku" ribu koja nece da ih dira...

U pravu si potpuno za to da ima mesta za travnjak samo ne znam
koja varijanta bi bila okč
Podloga je posip za macke (bentonit) pomesan sa krupnijim dunavcem i preko kvarc granulacije 0-3mm.
Voleo bih da se podloga zazeleni (ne od algi) ali ne znam koja vrsta bilja je najpogodnija za to.
Bocnuo sam par pelcera sagitarije ali ona ce biti previsoka.
Treba mi nesto maleno sto ce da raste bez preterivanja sa makro-mikro
i bez co2. Sto se tice svetla, tu su 4 stedljive sijalice. Iznad mahovine jedna od 11w 2700k a ovamo sa leve strane 2x20w i 1x15w 6400k.
Sijalice su udaljene mozda 1cm od staklenog poklopca koji je tu samo da koze drzi na mestu.
Delux apartman je otvoren za sve koji imaju viska koza da ih slobodno donesu.Smile Ja cu se lepo brinuti o njima.Cool
Naravno sve u cilju da posle svi koji imaju manjka mogu da dodju
i biraju za svoje akvarijume.

Miti
marko_pa sto se joda tice nisam primetio bilo kakvu stetu po kozice, bilje, ribe i puzeve dozirao sam 2-3 kapi na 63l 2 nedeljno, mada sam ja ceto menjao vodu. mozes slobodno 3 kapi pri svakoj izmeni vode

marko_pa
Miti je napisao:
marko_pa sto se joda tice nisam primetio bilo kakvu stetu po kozice, bilje, ribe i puzeve dozirao sam 2-3 kapi na 63l 2 nedeljno, mada sam ja ceto menjao vodu. mozes slobodno 3 kapi pri svakoj izmeni vode

A jel bilo vidljive koristi od jodač
Da li je povoljno uticao na zdravlje, boju, reproduktivnost kozač

Miti
Cuj ono sto sam , ja zapazio je da su se odmah sutradan veliki broj koza presvukao i dobijale su lepse boje,one sto su bile providne dobile su pruge bile su ko tigrici! Tada su bas dobijale lude boje bilo je i sa plavim , lubicastim braon, crnim tackama i sarama. kotile su se mnozile su se. sve dok nisam oborio ph ispod 5 i pobio 99.9 % koza dodavao sam ga. sada sam ponovo u razmnozavanju koza u malim aq pa ga nedodajem. ali cim predju u veliki pocecu opet da ga dodajem. Da nezaboravim to je sve radjeno u mekoj vodi tako da u tvrdoj , moze samo vise odgovarati kozama Beer

marko_pa
To mi kazi!!!
Dodaje se obican povidon jod iz apoteke ako sam skontao dobroč

biobiofizicar
Sto se tice biljaka ono sto ja znam da hoce po patosu je glossa, marsilea, a mozda uspe i Eleoharis bez CO2 obzirom da je aq plitak. Verovatno nece gruvati bez CO2, ali kod mene rastu. Mozda probati richiju kako dole tako i jedno plivajuce ostrvce u koje je ubodeno malo HCa i eleoharisa. Mozda te ova nazovi emerzna forma iznenadi dobrim rastom ako sijalice nisu preblizu i ako nije pretoplo na povrsini vode (obzirom da je aq otvoren)

marko_pa
biobiofizicar je napisao:
Sto se tice biljaka ono sto ja znam da hoce po patosu je glossa, marsilea, a mozda uspe i Eleoharis bez CO2 obzirom da je aq plitak. Verovatno nece gruvati bez CO2, ali kod mene rastu. Mozda probati richiju kako dole tako i jedno plivajuce ostrvce u koje je ubodeno malo HCa i eleoharisa. Mozda te ova nazovi emerzna forma iznenadi dobrim rastom ako sijalice nisu preblizu i ako nije pretoplo na povrsini vode (obzirom da je aq otvoren)

Nije otvoren akvarijum. Zatvoren je i to skoro hermeticki.
Sijalice su na 1-1,5 cm od stakla a staklo je na 0,3-0,5cm od vode.
Meni je najlepsa glossa a i marsilea mi je gotivna. Najbolje bi bilo pola-pola.
Jos samo da nadjem donatore!Grin
Bas bi bilo gotivno da se koze setkaju po travi!
Razmisljao sam da smuckam i secer-kvasac za koji dan, nedelju...

biobiofizicar
secer-kvasac je potencijalno najopasniji predator za kozice. CO2 iz boce moze, ali skoro da nema secer-kvasac akvariste koji nije bar jednom pobio sve koze u toru....
Zaboravi plivajuce ostrvo - uvalicemo ideju nekome drugom, a mislim da je Isnogood u donatorskoj fazi za glossu.

Miti
da obican povidon jod, ili jos bolje ako ima negde u Bg da se kupi jod za morsku akvaristiku!

marko_pa
Zaplivace kod mene ostrva riccije ali u nekoj drugoj prici kada kada
odradim MH rasvetu pa u 180l otvoren! Bice tada i za plutanje, i za kamenje a bogami i za izvoz!Grin
Dobro da si me upozorio za kvasac ubicu. U tom slucaju necu da rizikujem zivote ovih malisana nego samo prirodno!

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,732 jedinstvenih poseta