14.06.2026 11:04
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Panonija
Panco
Eksperiment 4.
Panco attached the following image:
pan11.jpg

tripko
Ova blyxa izgleda EXTRA. Daj nam detalje podloge svetla djubriva, ja bih samo u desni ugao rotatu rotudofoliju stavio.
Inace odlican aq svaka cast.
Ocu i ja moje blyxe tako da narastu Shock).

Panco
Podloga je u ovom AQ pravila naj vie problema. Zbog nje je treblo 6 meseci da se razraste. Meavina treseta glistenjaka i JBL-a i ovu kombinaciju nikom ne preporučujem.

Rotala bi bila prevelika za desni ugao HM dobro radi svoj posao. Da sam stavio rotalu akvarijum bi izgledao jo manji nego to je: 73*42*42

Santorini
Odlicno izgledaThumb up

biobiofizicar
ddoobbaarrrr!!!!Thumb up

zdaki
Razbija. bravoo kolega ApplauseApplause Samo mozda da se napravi malo lepsi prelaz sa blyxe na hc(ako se ne varam) i bice strava Grin

makete.iz.rs
grujanic87
Uuu Shock blyxa je Thumb up Svaka cast Applause Nadam se da ce i kod mene biti takva kad krene Cool
Sto se mene tice nije los taj ostar prelaz blyxe i hc-a,bas mi se svidja Thumb up samo malo da sredis desnu stranu i bice Thumb up
Jel si pricvrscivao blyxu olovom kad si je sadioč

kojot
Lepsi zbun Blyxe moje oci nikad ne videse!!!
Ceo aq je toliko lep za oko da ja nemam reci.Zaista si majstor PancoThumb up

Arcus
Svaka čast. Odlično.
Čuo sam da kada se bluxa posadi obično joj otrune 80% lića a onda krene i jako brzo se oporavi. Je li i kod tebe bio takav slučajč

zander
Lepo izgleda Thumb up

Samo, ova Blyxa toliko naraste da je velika i za zadnji plan u akvarijumima ove veličine. Ba je umanjila akvarijum, uivo to mnogo moćnije izgleda.

Evo tema za Blyxa Japonica . Ne odbacuje ona stare listove, ukoliko ne krene da propada, a to radi uglavnom zbog podloge, jer voli kao i svaka biljka od negde da uzme Fe.
Panco zaboravio si da nabroji i Osmocot u podlozi Red cardCoolGrin
Edited by zander on 27.01.2010 08:59

sejn
Meni otrune 1010 % listica bluxe,probo sam vec dvadeset puta da je posadim i nista.Kod mene nije htela ni u tropikinu podlogu,uz sve ostale zajebancije,naravno.Ali ne odustajem,jedan koren i sad se pati.
Panco svaka cast AQ je super a "bluxa" jebem li ga,ni Amano nema bolju.
Jos jednom sve Thumb upThumb upThumb up

sejn
Da zaboravih da pohvalim i Zanderovu Bluxu,isto je extra!

zander
Moe kao i kod Dextera, bez kisele podloge, ali onda samo meka voda ! i redovno ubacivanje Fe preko vode.

sejn
Kod mene je meka voda Through wall

sejn
Zander sta koristis od gvozdja za AQ

edit (zander): Čekaj da ti Panco odgovori, da mu ne kvarim temu, ja trenutno ne ubacujem Fe kod mene, jer ne smem, odma napravim haos, ne smem ni mikroelemente da ubacujem isto tako, od svega sad dodajem samo malo borne kiseline... Seća se da sam natrpao 20kila zemlje za cveće, tu ima svega Grin Dodajem samo Ureu, NO3 i PO4 (jako malo K i Mg), al sad ni ne drim Blyxu Wink
Edited by zander on 27.01.2010 10:36

Panco
zdaki je napisao:
Razbija. bravoo kolega ApplauseApplause Samo mozda da se napravi malo lepsi prelaz sa blyxe na hc(ako se ne varam) i bice strava Grin

blyxa raste kao i anubia nana 2-3 cm iznad povrsine podloge, tako da je taj prelaz sasvim normalan. Prelaz je takav kada biljka raste u akvarijumu a ne samo da je tu zasadjena za slikanje.

Panco
grujanic87 je napisao:
Uuu Shock blyxa je Thumb up Svaka cast Applause Nadam se da ce i kod mene biti takva kad krene Cool
Sto se mene tice nije los taj ostar prelaz blyxe i hc-a,bas mi se svidja Thumb up samo malo da sredis desnu stranu i bice Thumb up
Jel si pricvrscivao blyxu olovom kad si je sadioč

blyxu nisam pricvrscivao ni sa cim. A izgled desne strane zavisi samo od stanja HM posle sisanja.SmileWink
Panco attached the following image:
des.jpg

Edited by Panco on 27.01.2010 18:48

Panco
Arcus je napisao:
Svaka čast. Odlično.
Čuo sam da kada se bluxa posadi obično joj otrune 80% lića a onda krene i jako brzo se oporavi. Je li i kod tebe bio takav slučajč

Posle presadjivanja blyxa ne odbacuje listove ako joj odgovaraju uslovi, nego pocne da raste i to veoma brzo.

Panco
zander je napisao:
Panco zaboravio si da nabroji i Osmocot u podlozi Red cardCoolGrin

Nisam ga spomenuo zato sto mi je glistenjak napravio toliko problema da je ponistio svaki dobar efekat osmocota.Grin

Hvala na pohvalama i kritikama SmileWinkThumb up
Edited by Panco on 27.01.2010 18:59

ZoSo
Panco je napisao:
Prelaz je takav kada biljka raste u akvarijumu a ne samo da je tu zasadjena za slikanje.

Da , to je poenta ovog slučaja !
U ovaj projekat nije utučeno na stotine eura , naprotiv startovan je sa par pelcerčića , i pogle čuda Grin
O brendiranim proizvodima i ostalim čudesima da i ne pričam.....
ao mi je samo to slika ne dočarava ni blizu stvaran izgled , i to se na slici kripta sklanja u drugi plan , teta jako močno deluje taj bun !
Na kraju da se pohvalim da mi je obečano malo blixe i te kripte , pa kad zasadim mogu na brzinu da slikam svoj akvarijum Beer Beer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,015 jedinstvenih poseta