14.06.2026 13:16
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Drvo
biobiofizicar
Moze li nesto ovako od hardscapea za jednu divlju centralnu postavkuč
Kamenje je za sada rasporedjeno da drzi korenje, a meni fali i malo prizemnog korenja ka levom prednjem kraju...
biobiofizicar attached the following image:
drvo.jpg

Edited by biobiofizicar on 11.01.2010 23:38

grujanic87
Zanimljiv korencic :p Svidja mi se Thumb up
Mislim da bi bilo bolje da malo izdignes podlogu na tom mestu gde je drvo Wink Nego gde si ga iskopao Cool

tripko
Mislim da ovo obecava. jedino ovaj desni kamen ja bih ga u sredinu, a definitivno fali jos oblog kamenja.Applause

daweed
Samo oblo kamenje i neka ga ima jos malo, bice vrh.

http://daweedaqua.tk
Kum 1229
Svidja mi se biobio,daj neke podatke sta si planirao jos, koja je rasveta i dimenzije aqua.č Thumb up

biobiofizicar
Ovo su 2 sunkerot korena nasadjena jedan na drugi, a kamenje nije definitivno rasporedjeno. Samo je za sada tu da pridrzava korenje. Navatao sam dosta ovog veceg crnog kamena na sljunkari, a podloga je 1-2cm humus (NAKNADNI EDIT:nije humus nego treset) + 0,5cm Tetraplant completesupstrat i preko sitan Drinski sljunak granulacije 2-5mm u sloju 2-5cm.
Jos uvek mozgam oko kompozicije, ali posto je aq u decijoj sobi isterali su me jer su deca polegala. Nastavljam sutra...
Priblizne dimenzije 80x40x45cm, 125Lit cca kineski SunSun all inklusiv akvarijum sa oblim prednjim staklom. Cucao je na terasi godinu dana i cekao svoj trenutak da udje u deciju sobu. Pojacacu rasvetu na 4x24W T5
Edited by biobiofizicar on 12.01.2010 00:03

Coa
Oho, dobro si uklopio korenje Thumb up Nadam se da u podlozi nije zaista humus, nego treset. Pozdrav.

biobiofizicar
Brljam u sitan sat: treset je u podlozi, a ne humus. Fala mr CoaBeer

Aquamaniac
Svidja mi se korenje Thumb up. Sa ovim moze da se odradi dosta dobar skejp.
Ako si otvoren za predloge,mogao bi da poslusas grujanica i da izdignes podlogu na kojem stoji korenje,da najvisi deo viri iznad vode i da sve to pomeris u neku od strana,levo ili desno...okolo kamenje i eto,gotov hardscape Wink.

biobiofizicar
Definitivno cu sve jos malo izdignuti (vrh drveta do malo iznad povrsine vode) i ispod korenja ce ici dosta ovog crnog kamena (kao brdo na koje je korenje naleglo), pa ce se i podloga tako spustati od drveta ka krajevima aq.
Glavno pitanje je ostaviti ga ovako u centru (za centralnu postavku) ili pomerati (moze samo u desno - zbog duzine korenja) na vertikalu zlatnog preseka...

Aquamaniac
Podrzavam celu akciju i glasam za pomeranje hardscape-a malo u desno...vec sam ga zamislio Cool Thumb up.

biobiofizicar
Zavrseno je punjenje vodom. Stalo je 110lit. Sljunak dobro ispran - voda kristalno cista 1minut posle zavrsetka punjenja. Malo pomerio desno i izdigao. Vrh drveta je iznad povrsine vode. Sitno kamenje i grancice ce se i naknadno setati po akvarijumu, ali globalno centar postavke je na mestu. E sada treba biti majistor (sto bas i nisam) i napuniti ove supljine malim anubijama, microzorumima, mahovinama, bluxom, poneka braon kripta, jos po nesto.... i da smislim dobar travnjak bar od 2 vrste biljaka u raznim delovima aq.

Evo fotka hardscapea iz tri ugla pre punjenja...
biobiofizicar attached the following image:
hard.jpg

krcko
U , komia Wink , pa Vi porastoste u pravog akvaKipera Applause . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
drlessa
Ovo odlicno izgleda...meni se jako svidja! Applause

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
zander
Jako lepo, sad je jo bolje Thumb up samo da koristi biljke koje će kamenje i granje to manje zakloniti, HC na primer, Eleocharisi, mahovina... i to je to
Ako krene sa vie vrsta biljaka ima da ti zakloni pola detalja koji ovde jako lepo izgledaju

katjusa
Odlično, ali za moj ukus, bez one tapete (pozadine)
lp
Edited by katjusa on 12.01.2010 22:16

Dusan79
Cika Bio alal vam vera! Thumb up Znaci sta reci....BRUKA DOBRO!
Skidaj bre taj poster pozadi! Iskljucivo crna pozadina ovde dolazi u obzir i low light varijanta uz mahovine, paprati i anubiaceae Grin

Aquamaniac
E,ovo je vec super Thumb up. Svaka cast na hardscape-u Applause.
Mislim da je podloga malo krupna za HC koji je zander predlozio. Eventualno Glosa ili Marsilea za prednji plan,mada ovo moze da bude jedan neradnicki aq,sa nezahtevnim biljem koje si i sam naveo.

EDIT:
Inace,koje osvetljenje ce biti u upotrebič Da li pozadina ostaje ili ce biti zamenjena nekom jednobojnomč
Edited by Aquamaniac on 12.01.2010 21:29

tripko
Ovo postaje sve bolje i bolje

kojot
Bio ovo sam cekao od tebeThumb up
Zaista orginalan hard, pogotovu posle malog pomeranja u desnoBeer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,185 jedinstvenih poseta