14.06.2026 12:09
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
1680 litara
Coa
Dakle, ovo je zvanicno predstavljanje ovog akvarijuma, vlasnike je moj drug Radomir.

Akvarijum se ne zove Topalko kao sto stoji u naslovu, to je radni naziv akvarijuma, dodeljen na plenarnoj sednici gde je zaplenjeno to ime.

Pre neki dan smo sve rasturili i proveli 17 sati u rasturanju, sklapanju, voznji do moje odgajivacnice i radnje u sred noci po jos materijala jer nam je zafalilo i naravno vise od pola tog vremena je bilo zezanje Grin. Kako je sad ceo projekat pod mojim nadzorom, tako sam slobodan da o tome izvestavam. Cisto i da napomenem da vecinu biljaka nisam sadio ja, vec Radomir, jer ja nisam u fizickoj mogucnosti bio da to uradim, ali mi je zato i fica komotan auto Lecture Grin

Pocetak preuredjenja 20.12.2009.

Dimenzije 320x70x75 = 1680 lit.
Staklo 24mm.

Rasveta: 3 MH 70W i ukupno 207W T5 rasvete rasporedjenih u tri reda.

Hranljiva podloga: HTP 100
Zavrsna podloga, kvarcni pesak i malo krupniji sljunak.

Dekoracija: Red moor wood (Sunkenroot), Lava kamen, mangro panjevi koji su sluzili za kacenje biljaka.
Kada smo videli da ne moze dalje da se radi sa malim brojem Red Moor Wood-a, otisli smo u 3 ujutru na -16 po jos. Uzeli smo 30-ak komada za koje smo sumnjali da bi se mogli uklopiti pa na licu mesta izabrali sta je jos zafalilo. (Svi ovi podaci mozda su nebitni, ali meni ce da sluze kao podsecanje kad omatorim, da ima negde zapisano Grin )
Ima tu nekog suvisnog kamenja koje samo pridrzava RedMoorWood-ove, posto je korenje ubaceno bez pripreme natapanja...

Biljke: Anubias barteri nana, Anubias barteri barteri, Microsorum pteropus, Cryptocoryne razne, Monosolenium tennerum, Java moss, Echinodorusi sp., Valisneria... U planu je jos e.tenellus ili niza sagittaria.
Sve u svemu, ovo je pocetak, tako da ima mesta za popravke.

Ribe: Kraljevske neonke, rodostomusi, ramirezi, viejite, kribovi, bicirisi, limun tetre, ancistrusi, trihogasteri neki... sta ga ja znam sta sve ima jos, nisam obracao paznju. Diskusi izbaceni, temperatura smanjena na 25 C.

Obavesten sam da nije dozvoljeno postavljati vece slike od 640 pixela, pa onda na zalost samo tolicke slike u uploadu. Ovo je za pocetak, a bice toga jos i vedeo snimak pride.
Coa attached the following image:
hm30mb.jpg

Edited by Coa on 10.01.2010 22:09

Coa
Slike u vecoj rezoluciji na linkovima:

http://www.aquari...es/HM1.jpg
http://www.aquari...es/HM2.jpg
http://www.aquari.../HM300.jpg

paleoglodit
ApplauseApplauseApplause. Pitanje: kako ti onaj panj zamocen u vodu stoji mirnoč

Coa
Pa i meni kad su u vojsci govorili ''MIR-NO'', ja sam stajao kao zaliven. Jedva sam uspevao da se povratim na ''NA DE-SNO RAV-NAJS'' Grin

ta da ti kaem, velike tajne malih majstora Grin

Stigao je i snimak: http://www.youtub...y3w4dvqXgI

biobiofizicar
Ali Topalko je ćelav, a ova grdosija izgleda sasvim nećelavo... U svakom slučaju vrhunski!!! Thumb up

1.Molio bih da mi se opie postupak redovne nedeljne zamene vode.

2. Molio bih da mi se opie i erdapska turbina koja tera vodu da se kreće po ovom jezeru.

3. Molio bih da mi se opie i ronilačka oprema korićena za vreme hortikulturnih radova.

4. Djubrenje i CO2 č

5. Zato je jelka van vode, a ne unutar akvarijumač
Edited by biobiofizicar on 24.12.2009 08:21

Kum 1229
E sad coa posto je akvarijum u tvojim rukama imas prostora da trpas sta god zamislis u njega. Video sam ovaj akvarijum i pre nego sto si ti umesao prste i vidi se da ima efekta. Koliko ja znam ovo je trenutno najveci biljni akvarijum na ovim prostorima ili samo u Srbijič

Aquamaniac
Neverovatno izgleda,zaista ApplauseApplause! Grdosija! Za ovoliki akvarijum treba imati mnogo hrabrosti Thumb up! Svaka cast onome ko je ideju sproveo u delo!
Sto se tice izgleda,aranziranosti,sve je super i za pohvalu,a i bice jos lepsi kada se razraste. Da li treba da napominjem da Amano obozava ovolike akvarijume i da ih obavezno svrstava medju prvih 20 mesta Grinč
Da cujemo koju mudru o odrzavanju i djubrenju aq...ako u opste i ima ovog poslednjeg...

Coa
Kume, ja znam za nekoliko vecih akvarijuma u Srbiji, sto ce reci da verovatno ima na destine vecih. Mada, sve sto sam video je krs od uredjenja, takoreci bez ikakvog uredjivackog smisla. Ovo se pravi da ima koncepciju i smisao, pa je moguce da je u tom kontekstu najveci biljni, a ako zamisli uspeju i najveci aquascaperski. Ja nemam mogucnost da trpam sta se meni svidi, moze se reci da je kod Spartanca u 715 litara sve stavljano po mom ukusu sto se tice iybora bilja. Mora se razumeti i da sve to iziskuje dosta sredstava, pa tu nisam toliko slobodan, iako imam materijala za nekoliko ovakvih akvarijuma.

Druze BioBio, mnogo je to ozbiljnih pitanja za mene kao mene Grin Mislim da je bolje da se najavimo i da odemo u posetu. What do you think č Grin

Odrzavanje je u principu jednostavnije od mnogih malih akvarijuma. Kao i obicno, u corbi gde sam ja mirodjijaGrin, nema stabljika, nema mnogo interevencija i sl.
Sto se tice djubrenja, ovde ce najverovatnije da se experimentise sa mojim DIY varijantama, tako da je moguce da ce akvarijum da promeni ime u Slatko malo zamorce Grin

biobiofizicar
Coa je napisao:
Druze BioBio, mnogo je to ozbiljnih pitanja za mene kao mene Grin Mislim da je bolje da se najavimo i da odemo u posetu. What do you think č Grin

It will be a pleasure. O sorry this is Serbian topic. Cool

;Ć;e da mi budne čast i zadovoljstvo - Bre, more bre !!! Grin

zander
Sve je dobro samo su fotelje pogresno okrenute Wink
Nadam se da će akvarijum biti uslikan i slike poslate na neko takmičenje Thumb up

godzzila
Aqvarijum je ... brrrr da se smrznes !!! E sad ja imam jedan predlog !!! Da prijatelju Coi zabranimo rad na nasem forumu dok ne sredi svoj sajt jer mnogo nas drzi u neizvesnosti a znam da ima mnogo lepih stvari da nam ponudi Thumb upBeerThumb up!!! Salim se naravno , ali stvarno bi mi trebali neki panjevi pa ne mogu da docekam da zavrsi ponudu na svom sajtu !!! Nadam se da ga nisam razljutio ovom salom !!!Thumb up

Kum 1229
Pa nazovi ga Cool,nemoj da cekas...Thumb up

Coa
Ima mnoglo slika, ne znam koliko da postavim
radomir1.jpg

Kum 1229
Pa jedno 12 komada...Thumb up

Coa
Vazi, OK, dogovoreno.

Coa
Prezelenio si ti Glod. odavno WinkWinkWink
radomir2.jpg

Coa
i ja sam kriv za tvoj aqua krah, jeste...
radomir3.jpg

Coa
.
radomir4.jpg

Coa
Glod. da li uspevam da se iskupim sa ovim slikama skalara čččThrough wallThrough wallThrough wall
WinkWinkWink
Grin
radomir6.jpg

Coa
A ovo je moj omiljeni varijetet skalara, ali je toliko nemiran da sam odustao od toga da ga hvatam u mirovanju, pa je malo mutan. Da napomenem da je ovo mali i jako mlad skalar od 4 meseca.
radomir7.jpg

Edited by Coa on 10.01.2010 01:17

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,110 jedinstvenih poseta