14.06.2026 09:31
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Ostale akvarističke teme
 Print Thread
Upomoc-crvi
sejn
Desavaju se cudne syvari u AQ:
Pocele su kozice naglo da odlaze,pojavljuju se crvici na staklu,zute listovi na pojedinom bilju.Cudi me jer nisam nista menjao,uvek ista voda preparati.....a ocigledno da je neki problem!
Edited by paleoglodit on 02.12.2009 21:06

Dusan79
Samo polako! Crvici su 99% PLANARIA, koja nije bas toliki monstrum! Moguce je ,ali jako retko da planaria capi kozicu! Lek je ili da se sve rasturi, dezinfikuje i ponovo formira ili da ubacis neku ribicu koja ce njih njupati! E sad koju ribicu ... ajde neka neko predlozi!
Dakle nema panike!

EDIT: i ja sam ih imao i verovatno ih jos uvek ima, cesce sam menjao vodu cistio filter svaki dan oko nedelju dana....Thumb up
Edited by Dusan79 on 02.12.2009 18:05

dexter
Pa moj savet ti je ako mozes da izmeris sta imas u vodi.Podji od toga,jer ovako napamet je bezveze pricati.

www.aquaplants.org
sejn
Mislim da je planarija crvic bele boje a kao koncic debljine,a ovo su malo jaci crvici bele i roze boje.Dugacki oko santimetar i milimetar debljine.

Dusan79
izgugluj, pa uporedi slike! Tako je najbolje! Grin

sejn
Moram analizirati vodu pod hitno!

dexter
sejn je napisao:
Mislim da je planarija crvic bele boje a kao koncic debljine,a ovo su malo jaci crvici bele i roze boje.Dugacki oko santimetar i milimetar debljine.

Evo kako planaria izgleda,pa uporedi,ali sigurno je ona.
dexter attached the following image:
1_146.jpg

www.aquaplants.org
photoivek
kako lepa slika prave napasti....

https://minepi.com/photoivek
Blue
Da, da, ovde jos i deluju simpaticno sa ovim okicama, a u stvarnosti su kao iz najgoreg horor filma, narocito kad krenu da jedu neku uginulu kozicu - pocinju iznutra, sav se najezim kad samo pomislim na taj prizor.
Sreca je sto za njih postoji odlicno i 100% efikasno resenje - fenbendazol.

dexter
Ja sam ih imao u malo Aq.,i nestale su,a sumnjam da ih je EC unistio.

www.aquaplants.org
Dusan79
fenbendazol jeste efikasan protiv planarie, ali moze i druge zrtve da povuce sa sobom, ipak je komso to radikalna metoda! Citao sam na gomili sajtova o planariama i nacinu istrebljenja od njih, pominje se i ova hemija ,ali kaze da vrlo lako mogu da stradaju i kozice! tako da...OPREZNO!

EDIT: inace ova hemija se koristi kod krupne stoke, bas da bi pobila crve! (kod krava recimo za neke crve koji se zapate u plucima!)
Edited by Dusan79 on 02.12.2009 19:14

Blue
Probao ja Dusane, 1g leka koji sadrzi oko 20% aktivne supstance na oko 180l akv. Magija. Bez ikakvih posledica.

kojot
Samo sto trenutno kod nas nema ni Mebendazola ni Soltrika!!!
Ne prizvodi Galenika,jedino nesto uvozno,a ako te interesuje mogu da pogledam sta i ko pravi.

Blue
Panacur, 22% Fenbendazol, ostalo pomocna supstanca.

Dusan79
E pa onda super! Ja se nesto razmisljao, citao...i da ti pravo kazem sto sam vise citao to mi je dalje bila primena istog Grin
Ajde Kojote daj reci koji konkretan preparat moze da se primeni, mada nakaze sad ne vidjam ali nikad se ne zna!
Pozdrav drugari!

EDIT: Da lepo pise! Panacur!! To je u stvari preparat! Gde to moze da se kupič
Edited by Dusan79 on 02.12.2009 20:11

paleoglodit
Takodje Serin Nematol i mozda cak Tremazol

http://www.sera.d...06_int.pdf

http://www.sera.d...05_int.pdf
Edited by paleoglodit on 02.12.2009 20:23

sejn
Dex jeste Planarija,super slika.
Drugari gde da nadjem taj Panacur.

tripko
Ja ih imam brdo u aq, i one su jedan od razloga sto cu da ga rastirim.
Sve ribe sam prebacio ali kozice jos po koja je u aq.
Evo slicice
photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs086.snc3/15345_1229577893655_1055313130_701853_830777_n.jpg

Dusan79
Ovi vasi crvi su nesto bas bledunjavi, moji kad ih vidim onako masne i tamne zeludac mi se okrene!! Mjku li im gadnu! Red card
Pored toga sto znam da uopste nisu stetni, jaaako su mi gadni! A sad kad malo razmislim stvarno je opala reprodukcija kozica! Male su se krile najvise u filteru, a upravo tamo sam nasao najvise crva! Koje sam razbucao kao svinja masan dzak! No evo posle jedno sat vremena posmatranja video sam jednog, sto znaci da ih ima!

Ma nista ,za vikend ide sve napolje, pa kroz KMNO4 , pa lepo pecenje drveta, pa kuvanje kamenja i kamencica, prethodno naravno filtriranje istih.....i tako odoh u OFF!

Veliki pozdrav svima!

pesavranjanac
I kod mene su se od skoro pojavili, lice na pijavicu samo su mnogo manji od nje, prvi put imam taj problem u svom aq za 15 god isustva.pozzThumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,831 jedinstvenih poseta