14.06.2026 13:14
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Akvarijum ili Dzunglarijum pitanje je sada
nene
dakle prijatelji moji experimentisao sam i experimentisao i napokon nasao kako da od licnog akvarijuma napravim licnu dzunglu
nene attached the following image:
2_96.jpg

Edited by nene on 21.11.2009 21:58

isnogood
Dzungla, holandija, gomila biljaka! :p:p:p:p

Da li planiras dalje da intervenises u smislu da je malo usmeris (ne racunam tu orezivanje) ili ces sve da prepustis slucajuč

nene
Ma za sada sam samo bastovan koji se ponosi time sto mu bilje buja (aq je napunjen vodom 12.10.2009) a vecina biljaka nije ni 20 dana kod mene. za sada samo promatram kako se koja biljka ponasa (imama ih preko 30 vrsta i sve su se primile i rastu) tacnije cekam da mi potone velikiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mangro pa da ga ubacim i nesto kao sredim. za sada uzivam u dzungli i to me cini sresnim
Pozz Nene
e da bilo koji ali bilo koji komentar je vise nego dobrrodosao i zahvalan sam a narociti oni koji se odnose na izgled i zdravlje biljaka

daweed
Ja sam ti vec sve rekao na pm pre par dana... Thumb upThumb up Ali ponovicu, vidi se da biilje uziva i mogu misliti sada pored boce kako ce sve krenuti...Thumb upThumb up

http://daweedaqua.tk
paleoglodit
Pre svega drago mi je sto je sve zdravo. Da znas da je to najvaznije.Sto se tice izjave da sve raste je odlicna vest a takodje i stav da ih sad samno upoznajes. Na odlicnom si putuThumb up

ZoSo
Eh , gospodin Nene udario jednu sliku pa sada trai komentare No no , pa ne ide to ba tako lako Grin
Lepo Ti nama predstavi tu đunglu , napii sve zanimljive podatke , spisak flore i faune , pa da onda razmislimo i o nekom komentaru Beer Beer Beer

nene
Dakle drustvo a narocito gospodsko. tehnicke stvari kako sam realizovao projekat aq sam vec okacio pa da se ne ponavljam link je
http://www.akvari....php?t=776

a sto se tice flore i faune pa zar je biotop Amazona popisan Lecture
polako bre narode za slike . Bice i njih ali ne stizem hoce ljudi o svetlu pa pisi pa hoce o boci pa pisi pa hoce o podlozi pa pisi pa hoce o aq pa pisi. dakle bice spisak flore i faune cim uzmognem
Pozz Nene
Biljke sto se i sa slika vidi su uobicajene a kada bi mogla da se okaci slika vece rezolucije mogli bi svi da vide i biljke i zivotinje
Edited by photoivek on 22.11.2009 11:41

nene
Evo i spiska da ne bude kako samo obecavam prvo ono sto raste ograniceno

1. 9 Otocinclus affinis
2. 11 Crossochelius siamensis
3. 6 Papiliochromis ramirezi
4. 30 Paracheirodon axelrodi
5. 3 pilot gupija
6. 4 amzonca
7. 15-20 crvenih koza
8. 15 japanskih tj Amano koza

potom ono sto nema ograniceni rast

1. Riccia
2. Pogostemon helferi.
3. Microsorum pteropus-Windelov
4. Microsorum pteropus
5. Ludwigia repens
6. Limnophila sessiliflora
7. Hygrophila polysperma
8. Hygrophila diformis
9. Hygrophila corymbosa
10. Cryptocoryne usteriana
11. Cryptocoryne pontederiifolia
12. Ceratopteris silliquosa
13. Blyxa japonica
14. Anubias barteri varnana pettit
15. Anubias barteri var BARTERI
16. Alternanthera splendid
17. Alternanthera reineckii lilacina
18. Proserpinaca palustris
19. Heteranthera zosterifolia
20. Hydrophila polysperma SUNSET
21. Pogostemon helferi
22. Marsilea hirsute
23. Echinodorus tenellus
24. Cryptocoryne wendtii brown
25. Hemianthus micranthemoides

nNaravno ako sam nesto zaboravio tipa mahovine (2 vrste i neke biljke koje ni ne vidim Thumb up kao i par barskih puzeva koji su kolateral i par onih malezijskih nije naravno)

Pozdrav Narode
ja tarzan a ti Djejn lele dunje ranke Cool
majmuna u dzungli imam svaki puit ga vidim kada se priblizim aq
Edited by nene on 22.11.2009 04:31

isnogood
Kad uvatis vremena slikaj detalje akvarijuma.

nene
Kakave detalječ Imam ja istorijat gradjenja odkad je bio samo staklo i gomila materijala. imama brdo slika interasantnih iz zivota aq . Ali necu bre da gusim.
Pozz Nene

isnogood
Krupne slike, tj. krupniji plan, ne samo total akvarijuma. Na to sam mislio.

biobiofizicar
A na cemu su ti stanovnici staklencač
U smislu:
Kako si od 25-30 razlicitih pelcera za mesec dana napucao dzunglu č
svetlo, podloga, djubre, co2.
Izgleda zdravo dobro ,dzunglasto i razraslo. Sve cestitke za sve sto tamo raste i glavnog bastovanaThumb up

tripko
QQ lele, prava dzungla, mislim da bih mogao da malo pokvasis ruke.
Meni samo smeta boljka sa ogromnim listovima odvaci mi paznju ;o)Applause

nene
Biobio prica je malo poduza sto se tice rasta stvarno ali stvarno rastu kao lude. dakle podloga je laterit sa kvarcnim, hranim biljke svaki dan mikro i makro mix i jednom sedmicno 30 % vode menjam. E sad ono sto ja mislim da je kljuc ali nemam snage vise o tome da pisem i rekao sam da necu vise o tome javno (iznervirali su me neki bolidi kojima sam nesto pokusao da objasnim a oni nemaju pojma gde su suplji) je svetlo. Necu tu temu da nacinjem ako nekoga zanima detaljno sta i kako moze uvek uz neko Beer.

tripko druze ta biljka sa dzin listovima mi je omiljena (znam da ne ide u aq jer ga cini manjim) ali je toliko zdrava da me odusevljava i lici na plasticnu biljku dakle radi se o limunu (Hygrophila corymbosa) i skoro nece napolje iz aq
Pozz Nene
Edited by nene on 22.11.2009 04:33

tripko
nene je napisao:
ta biljka sa dzin listovima mi je omiljena (znam da ne ide u aq jer ga cini manjim) ali je toliko zdrava da me odusevljava i lici na plasticnu biljku dakle radi se o limunu (Hygrophila corymbosa) i skoro nece napolje iz aq
Pozz Nene

To je naj bitnije, da se tebi svidja.

fax
nene najbitnije je druze moj da se tebi svidja... Thumb up a jos bitnije je da su ti biljke extra zdrave i da rastu kao ludeApplauseBeer

dexter
DA li ovde mirici neka HOLANDIJA Grin

AAAaaaaaa,volem HOLANDIJU

Samo polako,a vidim da se tebi nigde ne zuri.

Kada se biljna masa namnozi,lako je oblikovati akvarijum.

www.aquaplants.org
nene
tripko and fax hvala prijatelji moji. dexter ja nemam pojma na sta ce da izadje ovo dzunglarijum ali za saad sam jakoooooooo srecan sto mi sve biljcice (bez izuzzetka rastu). dakle plan je sledeci cekam da mi mangro potone (jakooooooooooooooooo velikiiiiiiiiiiiiiiiiiiii) i kada se to desi onda cu malo preurediti raspored biljaka. Ali mislim da cu da se primim na dzunglarijum jakooooo zahtevnih biljaka i da cu to da cepam ali videt cemo nista ne planiram
Pozz ljudi

biobiofizicar
Pod hitno ti treba jos jedna staklena kada. Steta bi bilo da neke biljke ostanu bez donjih listova (pre nego sto nadju konacno mesto u postavci), a zbog "ladovine" koje im u dzungli prave okolne biljke....

Trk u radnju po jos stakla. :p
Sada kada si nabavio profi CO2 sistem greh je da bucka samo u jednom staklencu.....Wink

...a i tu drugu kadicu mozes iskoristiti da se u njoj poigras scapea... A ovde u odgajalistu (dzunglarijumu) - masprodukcija na opste zadovoljstvo....Grin

nene
Bio druze moj ja bi ali nema gde da se zabode. Imam kod devojke jos jedan mali aq pa cu tu cepati experimente za scaape a ovde samo neka buja li uja. Kada prebuja uvek ima ljudi koji treba biomase. A cim se preselim u moj stan (ako bog da) ima da sklapam monstruma od najmanje 500 l to mi je zelja i plan. za sada ucim o biljkama (zato ih i imama ovoliko vrsta) posmatram ih kako na sta reaguju i kako se razvijaju i ponasaju pod uslovima koje nametnem. za sada je sve pod kontrolom dosta sam citao skalpao mozaik i razmislajo i sto bi rekao jedan moj koega iz amerike bolje 1 sat citanja nego 7 sati rada ako me pratis
pozdrav NeneBeer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,170 jedinstvenih poseta