14.06.2026 06:15
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Uradi sam
 Print Thread
Postolje za akvarijum od 160 litara
isnogood
Nedavno sam najavio, nakon tihih "pritisaka" kolega sa foruma, da se spremam za novi akvarijum od cca 160 litara.
Prvi korak, a kako i naslov kaze - postolje.

Dimenzije:
- osnova 80x50cm
- visina 50cm + nogice 2cm

Materijal:
- tamno sivi univer od 18mm, kantovan ABS trakom
- cetiri stelujuce nogice, H=2cm

Bez vrata. Dva otvora na zadnjoj strani i jedan na pregradnoj, svi u istoj visini. Imam i maske za sve otvore, njih cu kasnije da postavim na svoja mesta.

Crtali, birali, kupili zena i ja, sklapao profesionalac.
isnogood attached the following image:
friz.jpg

Rasta
Oho super izgleda, svidja mi se boja Thumb up znaci vrata neces stavljatič

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
isnogood
Ostaje bez vrata.
Prvobitno su bila planirana vrata, ali sam gledao da finansije svedem na minimum. Medjutim, daljom analitikom i razmatranjem (i posmatranjem) odustalo se od vrata bez obzira na finansije.
Postolje ce stajati pored svetlo sivog stola (sa dva kompa) sirine 160cm, visine nepunih 80cm koji stoji na 4 metalne, crne nogice. Pored tog stola koji tako lepo "dise" na tim nogicama postolje za aq sa vratima bi izgledalo kao kutija. Ovako ostaje dubina koja ce biti popunjena tako da estetski upotpuni ambijent. To su inace jedina dva komada namestaja koji su nasi, ostalo je gazdin raspali namestaj, nakaradni spanski zid i zavese "na volane" iz 80tih SadSadSadSadSadSadSadSadSadSadSadSadSad
Edited by isnogood on 04.11.2009 00:49

fax
extra izgleda, boja super,volim tamno, pa makar i ispod okaGrin, samo bi ja dodao jos 2 nogice na sredu zbog sigurnosti...

isnogood
I ja sam razmisljao o tome, na glas, pred majstorom u kog imam poverenja jer sam video gomilu njegovih radova i samih procesa izrade. Medjutim, kaze covek da su cetiri dovoljne, narocito sto su ove niske i naslanjaju se po celom obimu i u sredini, a odlivene tako da su ukrucene unakrsno + nije krta plastika.

paleoglodit
OdlicnoApplause
Slobodno si mogao vece rupe nazad. Svakakve se skalamerije nagomilaju vremenom.
Edited by paleoglodit on 04.11.2009 01:01

fax
ne, ja kazem zato sto sam radio 5-6mes u salonu namestaja, pa sam se namontirao svega i svacega, i takve nogice su mi stalno prolazile kroz ruke...nisu lose, jaka je plastika,a i mozes da podesavas visinu, tj ako ti pod nije pod vaser vagom da kantujes pomocu njih... ako majstor kaze da su dovoljne 4, onda mu i ja verujem, jer vidi se da je covek bas pro, extra je odradio poicu i lepo je iskantovao ivice... ApplauseThumb up

biobiofizicar
Super!
A ovo sto fax prica ima smisla. Srednja pregrada prenosi tezinu na dno i koliko god iverica bila kruta ugibnuce se za nesto malo. Ne moraju nogice moze i dascica tacno u sredinu. (nema da se vidi)
Napravi mali eksperiment. Stavi dascicu ili neku plocicu u sredinu ispod komode da udje lako, ali fes. Onda sedi na sredinu komode sa svojih 200kg WinkGrin (jer toliko ce biti tezak aq), - a ako nemas 200kg zovi i komsiju), pa ako dascicu vise nemozes da izvadis sve je jasno - komoda se ipak malo ugiba.
I naravno izmedju komode i aq stiropor....
Edited by biobiofizicar on 04.11.2009 01:12

isnogood
E biobio hvala!
Ovaj friz slika u jednoj od 800x600 mi nikad ne bi pao napamet da ih nisam vidjao po tvojim postovima. A sad i dascica.
Dascica ce da padne 100%. Vode ne pije, ne vidi se, a imam je!

Promer rupa 60mm, valjda ce da bude dovoljanFrown

Beer @fax
Beer @biobio
ma Beer @mba!
Edited by isnogood on 04.11.2009 01:18

Gjuro
biobiofizicar je napisao:
Super!
A ovo sto fax prica ima smisla. Srednja pregrada prenosi tezinu na dno i koliko god iverica bila kruta ugibnuce se za nesto malo. Ne moraju nogice moze i dascica tacno u sredinu. (nema da se vidi)
Napravi mali eksperiment. Stavi dascicu ili neku plocicu u sredinu ispod komode da udje lako, ali fes. Onda sedi na sredinu komode sa svojih 200kg WinkGrin (jer toliko ce biti tezak aq), - a ako nemas 200kg zovi i komsiju), pa ako dascicu vise nemozes da izvadis sve je jasno - komoda se ipak malo ugiba.
I naravno izmedju komode i aq stiropor....

Dobar ti e a test postolja Grin, ja samo mogu da kazem da prelepo izdleda moje postolje je nesto slicno ali sam mu ugradio staklenih vratanca i razbija se monotonija a i bezbednije se osecam za kerkicu jer ona radi to sto ne treba Grin No no

Aquamaniac
Postolje izgleda fantasticno. Jednostavno. Majstorski odradjeno.
Misljenja sam da si ipak trebao da uradis vratanca,iz estetskih razloga,jer ce ti tu biti smesteni filter,verovatno i boca za CO2 i koje-kakve potrebstine za "vodjenje"/odrzavanje aq. Bez obzira Applause Wink

Rasta
Ovaj Gjurin predlog nije los staklena vrata Grin ali kako god da resis super jeBeer

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
isnogood
E drugari, do boce ima jos da se kaska, a tek posle nje dolazi kanister. A i boca ce iza svega da ide, barem dok smo u ovom stanu (koji je uzasan).
Za sada ce da ugledaju svetlost dana "ukrasi" koji godinama came po kutijama (jao sto ce zence da bude sretno).
Staklena vrata, hmmmm. Zabelezeno! Trenutno ih necu stavljati (finansije), ali estetski apsolutno pun pogodak! Hvala svima.

isnogood
Malo OT.
Kad smo kod boce evo jedne plinske koju smo kupili jer kampujemo vec dve godine.
slika-plinska-boca-5-kg-kamperska-503129x640.jpg

isnogood
A evo kako izgleda posle guljenja, struganja, farbanaj u osnovnu boju, a onda prskanaj sprejem.
Zamislite onda kako cu da "opravim" CO2 bocu Shock
03082009134lowres.jpg

biobiofizicar
Ukrasi HA! Grin
Nemoj da lagi enče. A gde će makro i mikro hemija, pa makaze, mreice, pincete, narko vagica, pricevi, dozeri, filter.... Planirao si holandiju - a ona sve to trai pod rukom..
A zato si buio one rupe - da ukrasi diu ili za kablove i creva..č Wink

Mislim - govorim iz ličnog iskustva. I kod mene aq u dnevnoj sobi stoji na ukrasnoj komodi sa staklenim vratancima. Teo ja ukrase unutra, ali se tamo sada epuri gore nabrojani materijal i razvodnik sa 5-6 kablova... Ipak ne izgleda tako loe - kao izlog akva radnje...Through wall
Beer

Boca je vrh!Applause - prava rafterska
Edited by biobiofizicar on 04.11.2009 02:04

isnogood
A gde će makro i mikro hemija, pa makaze, mreice, pincete, narko vagica, pricevi, dozeri, filter...

Vec sve stoji, tj. ono sto imam (mikro, makro, EC, spricolda) na 2m od planiranog mesta za postolje. Sredjivao se prostor proslog vikenda Cool pa je napravljeno jos mesta i za ono sto mi jos nedostaje kao sto su pomenute makaze, pinceta...
A u ostavi imam svoje malo parce za raznorazne dzidzabidze koje su mi potrebne prilikom obimnijih zahvata.
Ukrasi idu 100%, dosta su camili u kutijama. A kad dodje gosn kanisterovic - rupe su tu!
I pazi biobio, virne mi zence nekad preko ramena da vidi sta ja to tu kuckam. Sad opali jedan u fazonu 'Aaaaaa ukrasi, pa to je bas divno'
GrinGrinGrin

Aquamaniac
A zato si buio one rupe - da ukrasi diu

Hahahahaha... GrinGrinGrinGrin

Polako,vremenom ce i ti ukrasi koje planirate biti zamenjeni opremom za aq ili ce se prostor za njih vremenom suzavati dok na kraju ne budu potpuno izbaceni Smile.

Uuuu,boca je mnogo dobro odradjena,mangupski,nema sta Wink.

isnogood
Ako i bude vrata bice staklena. Da li klot, matirana ili sta vec, ali staklo je definitivno materijal za vrata.

isnogood
Rupe su za.... ventilacijuč Wink

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,395 jedinstvenih poseta