14.06.2026 09:31
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Gjuro - predstavljanje akvarijuma
Gjuro
Pa da kazem nesto o meni. Sa aqvaristikom kao hobi se veoma dugo bavim i oduvek u aqvariumu bilje me je uvek vise privlacilo, pa tako da sam sa pocetka ove godine i ja zaplovio u te vodeSmile. E sad koliko sam dobar u tome pa kao sto i pise na pocetnu stranu niko nie rogen ucen pa tako i ja ucim i trudim se da to primenim u moj aq. Uvek sam zeljan za kometare mog aq ma to bile negativne ili pozitivne jer tako i ponekad i uvidim greske.Pa kad sam kod aq da kazem nesto i za njega.
Dimenzije 112 d, 46 s, 56v, podlogu koristim zemju za cvece i nad nje sljunak ( nemam mrezicu iznad zemju pa to mi pravi problem ali o.k je ako je ne diras podlogu). Filtraciju koristim Atman kanister sa dve korpice u koje jedna je za mehanicku a druga za biolosku filtraciju. Aq je otvorenog tipa i koristim osvetlenje MH 2 reflektora od 150 w ampule su sa 5000K i 11250 lm. Doziranje vrsim po ei sistemom i to K2SO4,KNO3, KH2PO4,Ferro i CSM+B.
Gjuro attached the following image:
m1_1.jpg

Edited by Srafciger on 03.11.2009 19:25

Gjuro
Sadsnji izgled je malo smenjen ,ubacio sam u levom kosku korenje pa sam morao malo pocupati bilje i taj cosak . Kad se dobro ubiji postiracu novu sliku Wink
Gjuro attached the following image:
m2_1.jpg

Edited by Gjuro on 03.11.2009 14:31

dexter
Dobro doao na forum.

to se tiče akvarijuma,pa nisi ti početnik koliko moe da se vidim.

Ako mogu malo bolje slike akvarijuma.

Jos jednom dobro doao,i dugo se druio sa nama.
Edited by dexter on 03.11.2009 14:33

www.aquaplants.org
dexter
Ako moe napii spisak bilja.

Sa tolikom količinom svetla mora da napravi bolju fotku.

www.aquaplants.org
biobiofizicar
Dobro dosao!
Dobro ubiljeno, dobro osvetljeno. Ima li kripta desno problema sa toliko svetla (mislim na alge)

paleoglodit
Dobrodosao Gjuro.
Lep aq. Deluje zdravo.
Tesko mi je da ti dam savet za neki scape ali ako ti sve lepo napreduje ruke su ti slobodne da scapujesWink
Edited by paleoglodit on 03.11.2009 15:19

Gjuro
Hvala na dobrodoslicu pa trudicuse da ako nesto mogu i umem da dopridonese ovome forumu. Smile
Bilje koje imam je:
Rotala Indica, Limnophila aromatica, Rotala macrandra, Ludwigia ovalis, Micranthemum umbrosum, Mayaca fluviatilis, Cryptocoryne beckettii, Echinodorus tenellus, Glossostigma elatinoides , Riccia fluitans.

biobiofizicar kripta nema problema sa algama a zasto bi imala ,ja mislimda bilje ne privlaci alge one ako imaju uslova oni ce se sazdati po celom aq. Neznam mozda gresim.
Edited by Gjuro on 03.11.2009 15:22

Gjuro
dexter je napisao:

Pa sa onaj aparat koj ja imam to je to Olimpus fe-280 Sad.Potrudicu se da napravim bolje fotke ali sa ovaj aparat dzabe se trudim Grin

paleoglodit
Gjuro ima nekih biljki koje ne privlace alge pa makar aq bio pun algi.
To iz mog iskustva.

Na primer Aponogeton henkelianus ili Hygrophila polysperma itd. Ili barem teze dobiju odredjene alge.

dexter
Gjuro je napisao:
dexter je napisao:

Pa sa onaj aparat koj ja imam to je to Olimpus fe-280 Sad.Potrudicu se da napravim bolje fotke ali sa ovaj aparat dzabe se trudim Grin

Mislim da moe,samo se potrudi.
Edited by dexter on 03.11.2009 15:30

www.aquaplants.org
kojot
Zdravo Grujo!!!
Već sam video ovaj aq,deluje zaista dobro,nadam se samo da će iza Crypte uskoro da svane neki bun malo zelenije biljke!!!

grujanic87
Pozdrav i DOBRO DOSAO Beer

Stvarno lep akvarijum ali daj noviju sliku pa da nju komentarisemo Wink
Ako je to slika sa tvog avatara Grin bice tu lepo da se komentarise Wink

dexter
grujanic87 je napisao:

Nije,slika je skinuta sa Creative Aquascape Union.

www.aquaplants.org
zander
Pozdrav BeerBeerBeer

Prava bata i lepo izgleda akvarijum, samo da je slika malo kvalitetnija, e sad, to je i moj problem uvek Wink
Jel moe malo da napie o tom doziranju Ferra i CSM+B zajedno, kad i kako dozira, preciznije koliko CSM+B rastvara na pola litreč

Dobrodoa na forum Thumb up

Gjuro
grujanic87 je napisao:

Stvarno lep akvarijum ali daj noviju sliku pa da nju komentarisemo Wink
Nije kako sto je Dexter rekao sliku sam pozajmijo jer mi se taj aq nekako najvise dopada.

Gjuro
zander je napisao:
Pozdrav BeerBeerBeer

Prava bata i lepo izgleda akvarijum, samo da je slika malo kvalitetnija, e sad, to je i moj problem uvek Wink
Jel moe malo da napie o tom doziranju Ferra i CSM+B zajedno, kad i kako dozira, preciznije koliko CSM+B rastvara na pola litreč

Dobrodoa na forum Thumb up

Za sliku potrudicuse da ne ispadnem lenja pa videcemo.
CSM+b rastvaram 30g u 500ml destilitane vode i doziraosam 6.6ml 2x nedeljno ali sam primetio da mi je to nekako malo pa sam zgolemio na 7.5 ml na 2x nedeljno.A fero dodajem prvi dan u nedelju znaci po zameni vode i dok sam koristio profita sa 25ml nedeljno nije bilo problema ali kad sam zamenio profito sa csm+b pojavila se koncasta jer u csm+b ima i fe i ferro sad dodajem 15 ml 1x nedeljno. Inace da napomenem aq racunam 220l odbijam litrazu radi podlogu i kamenje.
Za sad je ok bilje napreduje a alge nema.

Srafciger
Tema preimenovana i prebacena u forum Uredjenje akvarijuma.

www.MojBiljniAkvarijum.org
krcko
Dobrodoao . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Srafciger
I, naravno, dobro nam dosao, Gjuro! Beer

www.MojBiljniAkvarijum.org
zander
Pa profito je sa konc. Fe slab jako, mada je i uopte jako slab, al ajde da ne pravim anti reklamu kakvu za taj proizvod Wink Mogu samo reći da je csm+b mnogo jači ali ga ne treba stavljati mnogo u rastvor kako bi se to pre potroio. Pa ga onda posle lako opet napravimo. A inače treba ga čuvati i od dnevnog svetla i od većih temperatura najbolje friider. Tako sam i ja imao malo pojavu končastih kada sam preao na csm+b, ali kasnije se billjke naviknu i krenu da usvajaju mnogo vie... Al naročito sa tolikim svetlom Wink Ba si ga raspalio Wink
Thumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,831 jedinstvenih poseta