|
Drustvo mrtvih pesnika
|
| Dusan79 |
Posted on 07.02.2019 21:17
|

član
|
Imajuci u vidu da je ovo nekad zivo mesto, puno rasprava, komentara, razmena iskustava, ruznih reci, ali i razumevanja, postalo bara prepuna drezge, moram da priznam da se zbog toga osecam setno.
Takodje, osecam potrebu, da bas ja. A ko zna shvatice, pozovem sve moje drage veterane akvaristike, Daweed-a, Krcka, Bia, Zandera, Srafcigera, Mandica, Dextera, Rastu... Da ne dozvolimo da sve ode u kobazz. Ima tu nekih novih klinaca, koji zasluzuju da dobiju odgovore na pitanja i da uzivaju u druzenju i ovom nasem predivnom hobiju.
Javite se! |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 08.02.2019 11:35
|

Administrator
|
Veliki pozz.
Ovo mesto je bogu hvala još uvek živo, održavamo ga u ovom stanju kako - tako, ali realno je arheološko akvarističko nalazište znanja iskustava i puno lepih akvarističkih fotografija. Ono je pokazatelj "nekim novim klincima" koji nastupaju u "nekim novim vremenima" kako je to "nekada davno" uz neke "stare, stare internet akvariste" pre davnih, davnih desetak godina izgledala akvaristička priča na našim prostorima.
Neki novi klinci "fejsuju", "twituju"" isagramisu se" "youtjubuju" ili ne - kako van tako i u akvaristici.
Bitno je da se i naši i njihovi akvarijumi ne pretvore u "zaalgavele i zadrezgane" bare, a mi "veterani" i čuvari ovog muzeja akvaristike trudićemo se da muzej nekako opstane, a naravno i voljni smo da odgovaramo na sva pitanja "nekih novih klinaca" - ako ih bude. Pitanje je samo da li ćemo znati odgovore na pitanja savremene akvarističke generacije koja prati savremene akvarističke trendove u mob. app. na svojim mob. tel. ili smo ostali u veku T8 rasvete i Tera magme i vlasinskog treseta u podlozi.... 
Stojimo na raspolaganju ako bilo ko misli da imamo šta akvaristički pametno i mudro da kažemo, a akvarijumi su mi još uvek živko i zdravko i deceniju od startovanja i sve to na onom istom Vlasinskom i i sitnom dunavcu - istini za volju u neke je ušlo i nešto od ove new edge fenserice i hi tech hemije, podloga i rasveta.....
Pesnici su živi - možda je samo malo pesma zamrla i utihnula....
Živeli i pišemo se kao nekad.....

Edited by biobiofizicar on 08.02.2019 12:08
|
| |
|
|
| Dusan79 |
Posted on 09.02.2019 13:18
|

član
|
Ziveli, dobri moj Bole. Pisemo se svakako, a tek da se zna, nismo ni mi bas ostali na T8, prihvataju se nove ideje, uz obavezno testiranje i eksperimentisanje, naravno. 😁 |
| |
|
|
| Rasta |
Posted on 15.02.2019 14:29
|

član
|
Samo da se javim ziv sam pratim citam ulenjio se maksimum al jos imam akvarijum nadam se da cemo zivnuti svi malo  |
| |
|
|
| darko |
Posted on 21.02.2019 17:08
|

član
|
Forum je imao zlatnih nekoliko godina, i tada ste svi brzinski sve isprobavali, od opreme do biljaka. Ostali ste zaglavljeni u tom periodu od pre 10godina. Ispucali ste se. Sad se vode polemike oko Led rasvete,svi zivi imaju soil (a tad samo par ljudi), kupuje se firmirana hemija, mnogo noviteta iz dana u dan dolazi... Takvih tema na ovom forumu NEMA.
Ima ovde stosta pametnog da se procita ali je zakucano za period od pre 10godina i vise. |
| |
|
|
| Dusan79 |
Posted on 22.02.2019 18:41
|

član
|
Ma kad te dovatim... Ima da te zaglavim. Znas.
Da vidimo mi sta imas ti od tih tvojih nezaglavljenih akvarijuma.
Ti ces meni... |
| |
|
|
| darko |
Posted on 22.02.2019 20:12
|

član
|
Polako polako..bez ljutnje molicu lepo. rekoh da ima svasta i dosta toga pametnog, ali je forum..pojelo ga je vreme covece. Ko ce da cita gomilu tema o zemlji za cvece kad se to me koristi vise, isto vazi i za t8,muckanje hemije...
I da,ja nemam predstavljene akvarijume jer se nisam bavio skejpingom...ali mi to ne uskracuje pravo da kazem sta mislim o stanju foruma. Ziv bio |
| |
|
|
| Dusan79 |
Posted on 22.02.2019 21:03
|

član
|
Ma nije ovo tema otvorena za kritike kolega koje su bre zasluzne za razvoj akvaristike. I Darko, ne ljutim se covece. Da me znas znao bi da se ne ljutim. A ako ovaj forum i drustvo zazivi, upoznacemo se, druzicemo se. Jer mi smo takvi, druzeljubivi. I konacno, nisam ti ja trazio skejp, vec akvarijum da predstavis. Pa da te vidim smekeru. 
P. S. I nemoj da mi delis crveni. |
| |
|
|
| darko |
Posted on 22.02.2019 21:39
|

član
|
Ma ne kritikujem nikog,nego da li shvatas da je meni krivo sto ljudi koji su cepali 200 na sat sva polja akvaristike , vise nisu u toj prici...sad kad je sve lakse,dostupnije... Za druge forumw ne znam,ali je ovde bilo ozbiljnih igraca.. doduse ovo je jedini pravi biljni forum.
To je sustina. I ja bih voleo da zazivi i da se opet druze ljudi,okupljanja razmene i slicno..
Nisam delio fotografije jer mislim da nije na nekom nivou ili sam ja isuvise samokritican. No, nemoj me krivo shvatiti, ja takodje zelim da mba vrati stari sjaj. Aa ne ljuti se za crveni,nije bio zuti.... Ne volim svadju 😁😁 |
| |
|
|
| Dusan79 |
Posted on 23.02.2019 07:01
|

član
|
Ma kakva svadja. Ponavljam ti. Ne ljutim se. Postavi fotku akvarijuma i ne brini nista. |
| |
|
|
| alekpanker |
Posted on 24.02.2019 23:16
|

član
|
Ne znam ni ja šta se to dešava. Evo i ja sam sve ređe na sajtu. Neki put i ne ulogujem se, samo bacim pogled šta ima novo i odem. Ja ne bih rekao da mlađi naraštaji sada "guraju" samo neke "novotarije" jer živimo u zemlji nemaštine tj.improvizacije i gde mnogi nemaju ( pa i ja) para za fabričke preparate i aparate i šta sve ne. Ja ću i nekom svom narednom akvarijumu stavljati zemlju za cveće jer je jeftina ( a i nije uopšte loša ). Najgore po svaki sajt je kad se stvore neki klanovi,grupe i unutar njih ili međusobno se neko posvađa pa proradi sujeta i onda gomil ljudi neće da piše ili se obraća jedni drugima. Nadam se da toga ovde neće biti. Možda je i bilo no mi promaklo . U svakom slučaju svima pozdrav , a posebno onima koji su ovde najviše i maksimalno se trude da održe sajt u životu jer onakav kakav jeste to i zaslužuje. |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 25.02.2019 10:52
|

Administrator
|
Jednostavno stigla su neka druga vremena prezentacije i samoprezentacije - brže, sažetije, slikovitije. Takvo vreme: brzo se pokazuje svoje bez volje da se čuje komentar ili ne daj bože kritika, očekuje se palac gore ili dole i to je to... Nije pisanje na ovom forum, kao i na mnogim drugim, zamrlo nesporazuma radi nego što su kao oblik društvene aktivnosti postali prespori i preobimni za nove klince koji traže brze koncizne odgovore - kada ih traže ili samo žele da se promovišu u skladu sa vremenom. Što se tiče druženja pokazalo se da je za istinske ljubitelje bilo čega, pa i akvaristike, mnogo bolje uživo - in vivo nego " in vitro -in virtual".
Kao što rekoh lep je ovo muzej i arhiv nekog vremena, dobro mesto i za oglasnu akvarističku tablu kako za druženja, tako i za razmene, potragu za retkim ribama i biljkama ili deljenje viškova.
Sve ipak pozivam da akvaristiku maksimalno upražnjavaju uživo, uživajući i igrajući se kako u svojim staklencima tako i družeći se sa akvaristički srodnim dušama...
 |
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 04.03.2019 16:40
|

Super Administrator
|
Slažem se sa biobiom... Mislim da jako veliki problem predstavlja to što je sam čin pisanja i otvaranja teme na forumu-predugačak. Predugo traje... Sada svi vole instant varijante, da je sve na klik od njih i da ne moraju mnogo da se cimaju, a ipak da pokažu i kažu šta imaju. Fejsbuk i Instagram su preuzeli primat nad forumima i to širom sveta, ne samo kod nas. Tamo se slike i komentari dele mnogo brže nego ovde.
Činjenica je da trenutno imamo jako puno dobrih i kvalitetnih akvarista i fantastičnih akvarijuma koje ovaj forum nije ni video i sve je postalo instant i na dohvat ruke, da čak ni tim ljudima nisu više potrebni forumi ni tekstovi. Platiš, posadiš, sipaš i digneš sve 4 u vis Nikad nije bilo lakše imati dobar i lep akvarijum, nego sada
Mislim da se još i ubrzava sve to i da će za par godina da se prodaju gotovi skejpovi, samo sipaj vodu... Takve gotove skejpove i sada već mnogi traže i žele da imaju komad prirode u stanu, ali je u osetnom padu potražnja za istima, dok recimo potražnja za plazma akvarijumima nikad nije bila veća. Ljudi jednostavno hoće nešto što im neće oduzimati mnogo prostora, a biće lepo i biće živo. I montira se za dva sata. U Češkoj, recimo, velika je potražnja za plazma skejpovima, koji kod nas ni ne postoje. Bukvalno ih niko nikad nije napravio... Ali dobro, to je za neku drugu temu, otišao sam predaleko.
Hoću samo još da kažem, da onaj koji piše i čita nešto na ovom forumu, neka zna da ima moje veliko poštovanje, jer na neki način neguje jedan, mogu slobodno da kažem, akvaristički spomenik u našoj zemlji, koji su podigli pioniri u akvaskejpingu i koji izgleda i dalje nije zaboravljen i povremeno se posećuje.
Uživajte.  |
| |
|
|
| Dusan79 |
Posted on 11.03.2019 19:16
|

član
|
Recju, ovo nije hobi na klik. I ko nema strpljenja, nema sta da trazi u akvaristici. Tako da.. Ne slazem se.
😁 |
| |
|
|
| KBDNK |
Posted on 09.11.2019 19:32
|

član
|
Posle 10 godina ponovo sam se ulogovao na forum, a mislim da sam se registrovao kao 19. član. Akvarijum nisam "gasio" nikada od 1986. godine ali mi je sad ušla "voda u uši" da krenem ponovo.
Na forumu više nema meni poznatih lica kakav je Bane Zander, Photoivek, Paleoglodit...
Došao sam ovde da obnovim znanje i sterknem novo...
Pozz za sve |
| |
|
|
| Srafciger |
Posted on 12.11.2019 17:36
|

član
|
Pozdrav i tebi i dobro se vratio! |
| |
|
|
| Miti |
Posted on 02.03.2020 19:15
|

član
|
Nista dok se nenadjemo ponovo u nekoj kafani uz pivo  |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 06.03.2020 16:02
|

Administrator
|
To Miti... Veliki POZZZ...
A evo i fotka cisto da se potsetimo kako je bilo kod tebe... 
 |
| |
|
|
| krcko |
Posted on 06.03.2020 20:05
|

član
|
Baš lepo da Vas ima. Miti, Care, gde se nalzimo, mesto, datum vreme? Pozdrav  |
| |
|
|
| Miti |
Posted on 09.03.2020 16:23
|

član
|
Cika Krcko jos malo dok se izlepsa vreme , pa da se izdogovaramo, a cvrcak za dve osobe moze uvek  |
| |
|