14.06.2026 06:54
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Butterfly
vorens
akvarijum od 200l..

svetlo:1w/l

podloga:carobna zemlja,fitocot

Ei prihrana,co2 diy
vorens attached the following image:
img_20140316_233226.jpg

vorens
treba jos neke biljke da dodam ali nikako da nadjem..treba mi rotala wallichii,rotala colorata i Hygrophila balsamica..ova moja makranda nikako da se oporavi,jedva sam je izvukao od predhodne postavke...uz mikro sto dodajem ubacujem dopunski i gvozdje,valjda ce uskoro da krene..

biobiofizicar
Dobar gustis koji polako treba izoblikovati.
U ovom trenutku ovom akvarijumu najvise nedostaje srednji plan koji bi napravio prelaz ka napred tako da se stabljike pozadinskih brzorastucih biljaka ne vide kao zeleni zid. To postici ili stepenastim sisanjem pozadinskih biljaka ka napred ili ubacivanjem jos necega ispred njih.
Crvena centralna ludwigia bi trebalo da se odrzava na trecini svoje trenutne visine, ali takva je igra...Wink
Znam da sve to nije lako jer zahteva redovno seckanje - bar jednom u 7-10 dana

vorens
hvala biobiona savetu,centralna biljka je makranda,pustam je da izraste pa da je secem i sadim sa strana,hocu da je sastavim sa rotundofolijom sa obe strane.videcu da se pozabavim ovim sisanjem ka napred..postavka je stara 2 meseca..

vorens
update
vorens attached the following image:
10168402_1409837559283417_1163737300_n.jpg

deanjmi
Svaka cast biljke kod tebe bas uzivaju.

biobiofizicar
Thumb up

Novak
Thumb up

Dejan Jankovic
Akvarijum je stvarno lep , moja sugestija bi bila da se na levoj strani doda a pri tome nesto oduzme od biljaka posto mi deluju skoro identicne ode strane .Thumb up

vorens
znas kako,akvarijum sam nazvao "leptir" pa je moja inspiracija bila krila leptira koja su skoro identicna,tako nesto sam preneo u vodu..nije po pravilima,kao ni skejperski i holandenski ali svakako se svidja mom oku..doduse treba jos malo da poradim na pozadinskom bilju..bitno mi je da je bilje zdravo i lepo napreduje..jedino sto me muci to je rotala makranda,sve sam joj uslove pruzio i ona se muci sa rastom,formom i lepotom..pod direktnom je svetlu,plus sto akvarijum kljukam sa gvozdjem i po4 sam podigao i opet me zeza..

Dejan Jankovic
AkoRofl je tako onda je sve OK. Sto se tice rotale makranda probaj da u haubi promeni jednu sijalicu da malo koicina svetla bude jaca.

vorens
ne verujem da je do svetla jer imam 1w/l,a iznad same biljke su 2 stedne od 20w..mikro ide 1ppm,po4 1.5ppm,no3 20ppm,k 25 ppm,ubacujem i ureu,diy co2..moguce prosto da nece da raste kako treba kod mene u aq,razmisljao sam o tome..

Dejan Jankovic
Onda nije do svetla , moraces da dobijes savet od nekog boljeg strucnjaka.pozz

Vlada991
Zdravije biljke ne videh u skorije vreme, svaka cast. ApplauseThumb up
Nisam fan ovakvih postavki, ali super izgleda. Smile

zander
Probaj nitrate da smanjis, da umesto 20ppm dodas nedeljno neki minimum, npr 5ppm, ili da ih posle sledece zamene vode uopste i ne dodas. Mozda to pomogne za Rotalu M. Bar neki kraci period probaj tako pa vidi kako se ponasa

vorens
zender ne bih se kockao sa nitratima 5 ppm,a jos dodajem ureu.mislim ne bi bilo nista na neki kraci period od 10 tak dana ali ipak je to kratkog daha,mmeni treba neko resenje koje cu da guram duzi period a da biljke rastu kako treba kao i do sad sto rastu...znam da rotala trazi male nitrate i veci po4 ali ipak samo njoj ugadjam na taj nacin a ostale biljke da mi stete ne bih bas..ima jos lepih biljaka koje mogu da je zamene..veci po4 a manji no3 na nekih 10 ppm i tako se cepa nekih 15 dana onda biljke nateras da puste najbolju boju koje imaju i sledi fotkanje i odmah se hemija vraca na "normalu" posle fotkanja..to je neko moje misljenje oko obaranja nitrata i povecanja fosfata oko razloga..ali smatram i da biljke ne mogu da se razvijaju pod tako malim nitratima..ispravi me ako gresim opet si ti dosta iskusniji borac oko prihrane i svega..

zander
Kada akvarijum krene da radi ovako kao sada tvoj malo se teze izbaciju iz ravnoteze.
Sa tom podlogom ocekujem da ce biti sve bolji i bolji rast biljaka kako vreme bude prolazilo, i tako jedno godinu-godinu ipo dana, mozda i dve, dok ne pocne polako da prestaje, tako da je sad vreme za igranje i podesavanje, sada kada ti sve funkcionise kako treba.
Kazu pecarosi, varalica se menja i isprobava dok riba radi, kad riba ne radi dzabe isprobavanje Wink

vorens
evo mali update,malo igranja sa pozadinom i biljkama...

vorens
ne mogu da postavim slike Sad

vorens
.
vorens attached the following images:
2_352.jpg 3_269.jpg 1_454.jpg 4_184.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,447 jedinstvenih poseta