@Djuraa
Temperaturu drim na 27,5 tako da neke biljke jedva preivljavaju.
@deanjmi
Co2 dodajem. Dodajem toliko da pozeleni drop checker.
Inače menjam stalno neto. Gledam da ugodim ribama to mi i vrate povremenim mrestovima. Krenuo sam bez diskusa ali na moju sreću sam udomio diskuse svog prethodnika.
Dosta je teko izbalansirati sve kada ribe u velikoj meri prljaju podlogu i vodu. Filter moram jednom mesečno da čistim.
Velike ribe veliki problem za odrzavanje akvarijuma- znam iz iskustva... Higijena i procedure moraju da se postuju i redovno odradjuju. Problemi ako krenu, ne naliaze postepeno, nego naglo u bumuuu.
Sta filtrira ovaj akvarijum i kako si se resio staghorna?
Filter je Atman EF II.
Staghorn mi se javi kada me posle dugog leta uhvati naglo zahladnjenj, pa se neto desi valda u podlozi i onda bukne. Tako da posle toga dodam Nitravec i odravam temperaturu vode konstantnom, posle recimo 20- 30 dana počne da nestaje i nestane totalno.
Prijatelju moj dobri, zdravu floru ima, o fauni da ne pričam, dobru mainu za slikanje takođe....., daj malo detalja
Ovo ovako u kompletu izgleda ba moćno, ima da sestru blizankinju tog akvarijuma pokrenem i ja, to pre
Previse velike i divne ribe u malom akvarijumu, to je tuzno. Nemogu da verujem da sam to ja jedini prokomentarisao. Kontm da ostali nisu hteli da ti kvare dozivljaj novog akvarijuma. Ne zeli ni ja, samo sam u najboljoj nameri to prokomentarisao. Steta da tako velike i prelepe ribe guraju u tako za njih malom akvarijumu a vidi se po njima da ima i onih koje nisu srecne.
Hvala svima na lepim komentarima. Staviću slike sutra.
Hteo sam da objasnim onima koji su prometili da je moda prevelik broj riba u akvarijumu. Ribu sam nasledio posle godinu dana od rafcigera, ta riba najverovatnije neće vie rasti. Sva riba je ista generacija a očigledno je da nije sva ni priblino iste veličine.
Ono to ja iz viemesečnog posmatranja mogu da zaključim je da mesta ima dovoljno, hrane i vie nego dovoljno. Pričao sam I sa poznatim uzgajivačima i svestan sam da je kvalitet nekih lo.
Sve u svemu ja uivam u ovom to imam dok mogu I to je ono to meni treba.
Mislim da se ne muce diskusi ovde, ne znam zasto potencirate "mucenje", jaka je to rec... Edisone, moze neki video klip akvarijuma, cisto da vidimo kako se ponasaju tvoji diskusi. Uplasena i vesela riba su sasvim druga prica i lako se primeti...
Ribe deluju zdrave ja sam u nekoliko navrata pokusavao da uzgajam diskuse da bi dostigli punu velicinu neophodno je da akvarijum bude potpuno prazan da bi se lakse odrzavala higijena pored toga neophodna je adekvatna hrana a i tada nece sve narasti na maticnu velicinu i pored sve dobre volje uzgajivaca.
Svi koji su pokusali sa uzgajanjem diskusa trebalo bi da su primetili da one vole da uzimaju hranu sa dna upravo iz tog razloga uzgajivaci odrzavaju akvarijume sa diskusima praznima bez podloge.
Ne vidim na koji nacin se zapaza da su ove ribe nezadovoljne imaju boju koja im pripada u zavisnosti od pripadajuce grupe nemaju skupljena peraja nisu skrivene nego krstare po akvarijumu i to je to
Ako gledate na to da se ove ribe kod Edison-a muce onda smo svi mi mucitelji jer svi mi drzimo svoje ribe u akvarijumima to je moje misljenje.
Edited by Dragan Kinez on 20.02.2014 20:07
Tu ribu sam video pre nego sto je dosla kod Edisona, video sam kako se ponasala u velikom i praznom akvarijumu, bila je poplasena, i kako se ponasa sada u ovom biljnom akvarijumu, ovde je opustena totalno, lovi kozice, zavlaci se u bilje i non stop nesto lovi i trazi hranu...
Ovde kod njega ima nekoliko zaostalih i zakrzljalih riba ali to nije njegova krivica jer je takvo stanje bilo kada je dobio ribu. Mislim da bi bilo sve mnogo drugacije da je ova riba u ovom akarijumu od samog pocetka. Ne mislim samo da je to zbog biljne atmosfere nego i zbog parametara vode, niskom nivou nitrata u vodenoj koloni i 'cistoj' vodi o kojoj Edison posebno vodi racuna i meri, i svemu ostalom...
A to da se riba mozda muci Steta je samo sto nije odma imao u planu da drzi Diskuse pa da je nabavio mladu ribu i sa njom krenuo od pocetka u ovom akvarijumu. Jeste da je malo tezi posao toviti ovu ribu u biljnom akvarijumu ali ako se malo cesce zasuku rukavi moze se i to
Ma ribice su skroz OK. I uslovi u kojima su. Meni licno su prelepe. Jeste da je malo guzva ali ako im pusti Deep purple i smoke on the water bice zuraja.