14.06.2026 04:42
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Green woll
Slovenski1000
Nova postavka starog stakla. Akvarijum napunjen maja 25.
Dimenzije 80X35X30.
Osvetljenje low light. Prihrana PPP. Podloga RF. CO2 (secer-kvasac) 1 u minuti
Biljke zasadjene eleocharis acicularis, eleocharis parvula, glossostigma elatinoides.
Kamen wod stone.
Zasad samo racici uzivaju, kasnije ......u planu je jato micro rasbore. U Subotici ih trenutno nema.
Izvinjavam se na kvalitetu fotografija,,mobilni telefon, a i voda je nesto mutna.
Sad ocekujem invaziju algi, ali iskreno bili bi mi drazi vasi predlozi i misljenje.
Slovenski1000 attached the following images:
2013-05-26_022211.jpg 2013-05-26_022233.jpg 2013-05-26_022139.jpg

Slovenski1000
Mala dopuna, u medjuvremnu voda se izbistrila, biljke koje su bile emerzno kupljene pocele polako da rastu u uslovima akvarijuma, glossa malo i podsisana( krenula da raste uvis). Neki listovi poceli malo da zute pa sam ubacio makro elemenata. Uree svaki drugi dan 5 zrna stavljam.

bobi
Ma dobar ti e planot so eloharis koga ce zarasne ce bide kako livada, uste eden ili dva kamena isti, povisoko vo leviot del.mikroelementi ne stavaj a makro daj mu muski

zander
Sto se tice aquascapinga, vidis verovatno i sam koliko je tesko napraviti dobar iwagumi Wink
Obicno kada nabavljas kamenje pomislis da je dovoljne velicine ali kada stavis u akvarijum onda vidis da to bas nije to i da je neko kamenje trebalo biti i po nekoliko puta vece... A ovako iako su stvarno razlicitih velicina deluju svi podjednako. Postavljanje kamenja je posebna filozofija u iwagumi-u...

Za sada je najbitnije da krenu biljke da rastu i da nema velikih problema sa algama. Kako god bude samo teraj napred Thumb up

krcko
Po bočnim slikama, kamen si postrojio u jednu liniju. Ja bih ga preređao na samo jednu stranu akvarijuma, sa izdizanjem kamena postavljanjem jednog na drugi, tako da se formira skupina od tri kamene celine, naravno, koliko je moguće da to izvede. Ovako su, ba izgubljeni, iako je irina i visina akvarijuma mala. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Mandic
Lep početak...
Podseća me na Uskrnja ostrva Smile
Slaem se sa deda krckom i zanderom da bi kamenje moglo biti drugačije, da ne kaem-lepe postavljeno, ali sve se to da promeniti vremenom, tako da oputeno. Bitnije su biljke i stabilnost akvarijuma. Kao to verovatno zna, u samom startu ne bi bilo loe ubaciti neke brzorastuće biljke koje bre i bolje apsorbuju hranljive materije, pa time sprečavaju razvoj algi. Eleocharisima ipak treba vremena da se prilagode i krenu sa usvajanjem i rastom...

Lepo je to to je cela postavka proeta ''igličastim'' i sitnolisnim biljkama. Thumb up

Rasta
Bice ovo opasna livada kad se razraste Smile slazem se sto se tice kamenja...treba ih grupisati malo i mozda pomeriti blize prednjem staklu, iskopao sam ovo za iwagumi pa ako ti padne nesto zanimljivo Smile
Rasta attached the following image:
iwagumi_3.jpg

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
Slovenski1000
Zahvaljujem se na predlozima i sugestijama. Nazalost kamenje sam omanio.ShockLupao sam ga jer je to bio jedna kamencina. Nema mi druge nego u kupovinuuu. Iskreno kada sam ga postavio u akvarijum bio sam i sam svestan toga. Ideja je inace da kada se razraste izgleda ovako http://www.youtub...ata_player . Nadam se da jos i radi. Uskoro lepim nove slike. Pozdrav.

Slovenski1000
Pocele nevolje sa algama. Pojavila se na staklu praskasta. Through wall

Slovenski1000
Nekoliko slicica, tek toliko da se na njima vidi kako emerzno bilje polako ali sigurno menja svoje listice i pokazuje svoj tek poceli rast,,,,,Lecture a i alge svoje prisustvo. ne zamerite na kvalitetu slike su sa mobilnog tel.
2013-06-13_181943.jpg 2013-06-13_181919.jpg 2013-06-13_181730.jpg 2013-06-13_181629.jpg

Slovenski1000
Stanovnici jos nisu stigli. Rasbore narucene iz madjarske. Ovde kod mene ih nema, a niko , gde ih ima , nece da salje postexpresom. Kamenje ce takodje malo da se izpremesta i zameni novim pa se nadam da ce uskoro biti novih slika. Beer
2013-06-13_182152.jpg 2013-06-13_182152_1.jpg

Slovenski1000
Gde su ostale slikeeeeeee Through wall Shock

bobi
stavi povrsinski trevki ce namalis so taa alga pa posle ce gi trgnes ako smetaat

Slovenski1000
Mala dopuna
dsc00307.jpg dsc00306.jpg dsc00305.jpg

Slovenski1000
Ovo je bilo bas na brzinu slikano. Kamenje jos nije promenjeno ali bice i to.

HORUS
Jedino mi nije jasno ta će ti u podforumu za početnike.No no

Slovenski1000
Haha krecim podrum druze. Salim se naravno. Beer

Mandic
HORUS wrote:

Jedino mi nije jasno ta će ti u podforumu za početnike.No no

Regulisano je. Thumb up

Slovenski, lepo se zazeleneo akvarijum. Ne sviđa mi se samo to to tako pravolinijski odrava glosu... Pusti je malo nek' se bokori i bočno Wink
Koje su te dve biljke među kamenjem? Kakva je to pozadina? Smile

Slovenski1000
Redom cu Mandicu pokusati da ti odgovorim. Glosu jedva uspevam da zadrzim, mislim da je vec i ovako van meni zamisljenih okvira. Parvula mi bas polako raste, plasim se da ce je glosa svojim napredovanjem ugusiti. Ako imate drugacije misljenje ili iskustvo rado bi ga poslusao. Namera mi je da kako parvula raste tako da glosu jos malo suzim. Sto se oblika tice slazem se sa tobom u potpunosti. Biljke za koje pitas su alternatera sp.mini ova druga je staurogyne sp. Obzirom da sam na 2 sata dobio neki foto aparat samo za slikanje stavio sam u pozadinu obican mlecni najlon. Oliver Knot stavlja nesto slicno. Hm parola snadji se na brzinu. Inace acicularis koji se nalazi iza kamenja ce uskoro morati da se sisa da bi i on dobio na gustoci. Sad vec davim. Pozdrav.

Slovenski1000
Da malo osvezim temu. Nije mi jasno da je toliko vremena proslo!!!!I don't know
2014-01-02_142837.jpg 2014-01-02_143310.jpg 2014-01-25_173547.jpg 2014-03-09_195740.jpg 2014-04-10_194525.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,856 jedinstvenih poseta