14.06.2026 07:27
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: AQUASCAPING » Aquascaping
 Print Thread
Drvo na kamenu
alem85
Staklo: Dimenzije 120x50x50.
Filter: JBL CristalProfi e1500
Svijetlo: 2 x MH 150w
Podloga: JBL Aquabasis plus (uz korjene cripti).

Zivi organizmi: 10 skalara, 25 rhodostomus, 6 ramireza, 6 ancitrusa, 2 otocistrus, 2 sijamca, 5 helena.
Bilje: Nekoliko vrsta microsoruma i cripti. Planiram dodati Eleocharis acicularis oko kamenja i elveharis vivipara u zadnjem planu.

Znam da u narednom periodu necu imati mnogo vremena da svakodnevno posvetim tanku pa sam odlucio da napravim jednostavnu postavku koja je laka za odrzavanje ali opet lijepa za oko.
alem85 attached the following image:
alem2.jpg

bobi
Thumb up

runner
uhhh kako dobar hard... ovo drvo je odlično... planira li da vezuje mahovinu na njega?

alem85
runner wrote:

uhhh kako dobar hard... ovo drvo je odlično... planira li da vezuje mahovinu na njega?

hard je sa lokalnih rijeka :-) planiram vezati mahovinu ali nekad kasnije jer vidish da sam ostavio koru pa hocu da otpadnu dijelovi koji mi ne trebaju i da ancitrusi odrade svoje :-) Nakon toga cu staviti mahovinu na neke dijelove panja :-)

alem85

Wink

biobiofizicar
Obecava. Malo se slabije vidi, ali nazirem neki luk. Sa svetlom pozadinom doslo bi vise do izrazaja. Nazirem i koru na drvetu. Da li sam u pravu?

alem85
biobiofizicar wrote:

Obecava. Malo se slabije vidi, ali nazirem neki luk. Sa svetlom pozadinom doslo bi vise do izrazaja. Nazirem i koru na drvetu. Da li sam u pravu?

Ima luk, samo je mobitelom slikano pase ne vidi bash najbolje. Kora je na panju jer je predebela. Mislis da ce mi praviti problem??

biobiofizicar
Moguce da ce kora vremenom poceti da pravi problem, prlja vodu, ili se brze raspada od drveta, ili ce poceti da se odvaja. Ipak sve je vise aquascaperskih postavki u kojima je zastupljena ili samo kora drveta ili drvo sa korom. Ove postavke su se pokazale dosta stabilmo u kratkom zivotnom veku aquascapinga, a koji prosecno iznosi par meseci.
Na duze staze ipak je pitanje...

alem85
biobiofizicar wrote:

Moguce da ce kora vremenom poceti da pravi problem, prlja vodu, ili se brze raspada od drveta, ili ce poceti da se odvaja. Ipak sve je vise aquascaperskih postavki u kojima je zastupljena ili samo kora drveta ili drvo sa korom. Ove postavke su se pokazale dosta stabilmo u kratkom zivotnom veku aquascapinga, a koji prosecno iznosi par meseci.
Na duze staze ipak je pitanje...

Nadam se da nece praviti problema do jeseni jer deblja je od pola cm. Isao sam na to da ce malo potamniti vodu i dati taj poseban nekakav ugodjaj.

alem85
Nakon sedam dana sve ok. Prihrana svakodnevna. Izmjena vode 30% svaka tri dana. Co2 u svijetlo zelenoj (pali se dva sata prije svijetala a gasi sat prije svijetala). Foto period 6 sati. Ubačeno malo eleocharisa jo par biljčica te dva sijamca (ili lisice). Jo ne mogu da odlučim gdje mahovinu da stavim na panj. Pa ako imate sugestija dobro su dole. Hvala
sedam_dana_1.jpg

alem85
14 dana. mobitelom.
14_dana_finalgg.jpg

alem85
Nakon mjesec dana skalari su "dobili nogu"
mjesec1.jpg

alem85
.
37_4.jpg

Mandic
Applause lepo! Thumb up

runner
Fino, uredno. Samo nekako fali jo bilja. Ne znam kakva ti je strategija, ali u svakom slučaju, ja pratim dalje razvoj ove postavke Smile

alem85

HvalaSmile

alem85
[quote]runner wrote:

Fino, uredno. Samo nekako fali jo bilja. Ne znam kakva ti je strategija, ali u svakom slučaju, ja pratim dalje razvoj ove postavke Smile[/quote

Fali bilja ito dosta. Strategija je da razvucem mahovinu po cijelomplanu, zgusnem eleocharis oko kamenja na lijevoj i desnoj strani. Dodam jo harda na desnoj strani uz jo nekoliko biljnih vrsta.Uglavnom,ovo je zamiljeno kao manje zahtjevan tank u kojeme su uglavnom biljke koje ne zahjetavju poseban tretman. Nemam mnogo vremena a ljeto je pa je takva i postavka :-) Planiram je gurati do jeseni.

alem85
Nakon mjesec i pol počinje se nazirati budući izgled tanka, samo me zeza eleocharis pa mislim cubu ubaciti ali je ne mogu naci jos uvijek. Sta mislite kako ce se ponasati bez hranjive podloge?
45_dana.jpg

zander
Moze HC bez hranljive podloge lepo da raste, on je dosta laksi od eleocharisa, a posebno od Eleocharis parvule. Lepo bi se uklopio HC ovde.
Zanimljiv hard, samo da popunis lepo biljke bice super Thumb up

alem85
zander wrote:

Moze HC bez hranljive podloge lepo da raste, on je dosta laksi od eleocharisa, a posebno od Eleocharis parvule. Lepo bi se uklopio HC ovde.
Zanimljiv hard, samo da popunis lepo biljke bice super Thumb up

Eh to sam elio čuti :-) nadam se da ću naći veću količinu i da će se rairiti na vrijeme :-) cilj je dobiti divlji ali minimalistički doivljaj akvarija. Hvala to prati :-)

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,573 jedinstvenih poseta