14.06.2026 13:23
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OSTALO - RAZNO » Opušteno
 Print Thread
Monolog
HORUS
Je li to običaj na ovom forumu da svi ljudi pričaju sami sa sobom, ili to čine u sebi? Gde ste bre ljudi?!

bobi
se pravat deka nisto ne razbiraat ,pa ti ostanuva da zboris sam so sebe

HORUS
One tekstove koji me interesuju sam pročitao već po tri puta. Ne shvatam poentu foruma ako nema komunikacije. Gde su sugestije, kritike, sukobi miljenja, diskusije (naravno bez svađe)...

Mandic
HORUS-e, na osnovu čega si to zaključio? Uzmi malo ičitavaj i starije teme... Ima dosta toga za čitanje na ovom forumu, nemoj samo čekati da se neto dogodi Cool

bobi, ti si specifičan slučaj...
Edited by Mandic on 09.05.2013 00:37

HORUS
Pa, primetio sam da je u protekla tri dana bilo svega par komentara, i to su se uglavnom ljudi utrkivali da se svojim komentarima određenom članu uvuku u analni otvor. Gde su saveti početnicima? Na temema gde su početnici nema uopte nikakve aktivnosti. Smatram da je poenta foruma, kao edukativnog mesta, da populariemo akvaristiku i njene drai. Ima mnogo klinaca koji ele da se bave ovim hobijem, ali im trebaju informacije i saveti. Na ovom forumu se određeni članovi samo međusobno hvale, umesto da pomau početnicima.

zander
Bilo bi zanimljivo sa moje tacke gledista bar da napises ko se konkretno hvali i ko se kome uvlaci? Kako ti to vidis iz tvog ugla?

Ja kada gledam sebe, recimo, pisao sam komentare i tebi i valisneriji recimo, i bobiju i ko zna kome, gledao sam svima da napisem komentare, a ko je meni komentarisao akvarijum? Jel treba da se ljutim?

Ja teram svoju pricu, kacim svoje slike, a vi kako hocete. Radite malo na svojim akvarijumima pa da diskutujemo, ja cu komentar uvek dati, nije mi tesko srociti dve recenice... Ne samo sto se tice aquascapinga, mozemo o svemu pricati Thumb up
U cemu je problem?

bobi
Ako ne razumem akvaristiku I mnogo toga oko vode ne znaci da sam specifican .hocu da pocetniku vrezem u glavi da mnoge stvari koje cvrljaju na netu nisu za u akva.mnogo toga znam I poznajem I ako se postavjam kao pocetnik I pisem na jedan forum koj sam ga odabrao kao boljim ne znaci mandicu da kao administrator foruma da si bog u akva vodi.daj pocetniku vidik da ne luta I gresi pa da rasipa novac I vreme badava.

bobi
Ne prozivaj ako nedas pice

zander
HORUS wrote:

Je li to običaj na ovom forumu da svi ljudi pričaju sami sa sobom, ili to čine u sebi? Gde ste bre ljudi?!

Dodjes, prelistas sta ima, jel neko nesto pisao, okrenes se i odes. Da li se zapitas, na koji nacin ti tako doprinosis radu foruma? A pritom ocekujes da se ovde ne znam sta zanimljivo i pozitivno dogadja. Ne mislim konkretno samo na tebe Horuse, mnogi treba da se zapitaju.
Situacija po pitanju komunikacije na forumima nije nista bolja ni na drugim forumima, ne samo u nasem okruzenju nego i dalje...

A po broju foruma ne zaostajemo ni u odnosu na Japan, Rusiju, Kinu...
Akvarista na sve strane, a akvarijuma aka jada...

edison
@HORUS
Retko piem i nerado objanjavam svoje postupke. Tvoj uvod i drugi post u ovoj temi me je ipak naterao da se i ja javim i kaem svoje miljenje.
To to ljudi piu malo ne moemo da im zameramo, svako pie kada ima neto da kae drugima. Ako neki članovi ele da hvale nečiji akvarijum ni to nije zabranjeno. Kada postavim sliku svog akvarijuma ne polome se ba ljudi da ga hvale ili kude, ali vremenom sam shvatio da nisam ja u pitanju nego moj rad, koji očigledno nije dovoljno dobar ili nije dobro prikazan pa ga drugi ne komentariu.
Drae mi je da razgovor vodi u nekom konstruktivnom i kreativnom pravcu nego da samo rokaju postove tipa LED dioda nije LED nego je LE dioda pa se onda u pet narednih postova o tome raspravlja(primer nije zlonameran i izabran je zato to oslikava pogreno vođenje rasprave i postovanje po svaku cenu ).
Tvoj utisak je kako sam ja shvatio da neko treba da odgovara na pitanja mladih članov, zato i postoji forum da neki drugi član odgovori. S obzirom da si i ti član slobodno moe da odgovori na pitanje bilo koga i da na taj način podigne kvalitet rada foruma. Takođe moe i da kritikuje nečiji rad, to je vrlo bitno i doprinosi kvalitetu.
Sve ovo to sam napisao moe da se odnosi na svakog člana uključujući i mene.

www.mojbiljniakvarijum.org
tomce
horus prekratko si tu da bi dao takvo mislenje, ako ocekujes za jedan dan da dobijes 100 odgovora varas se

inace bobi misli deka ti si specificen slucaj zasto ne razbiraa sto se im pisuvas, makedonski e malku tezok jazik za razbiranje Wink

HORUS
Bravo za mene. Uspeo sam da vas probudim. Smile Naravno da ne odustajem od ovog foruma. Moje vreme na ovom forumu tek dolazi. Krenuo sam da ičitavam teme početnika, i počeo da im savetujem neke stvari, koje oni naravno mogu da uvae, ali i ne moraju. Nosioci aktivnosti su zander, bibiofizicar i Mandić, ali ne bi trebalo da bude tako. Treba svi da se aktivno uključimo, i pre svega pomognemo onima koji počinju da se bave ovim divnim hobijem. Naravno, poto ste već do sada shvatili da sam i ja prosečan akvarista, eleo bih da se aktivno uključe i oni malo iskusniji. Ne zaboravimo činjenicu da na ovom forumu ima zaista kvalitetnih akvarista. Pokuajte da se setite svojih početaka, i greaka. Smile Zaista ne bih eleo da se bilo ko naljuti. HAJMO, HAJDE SVI U NAPAD! Wink

bobi
Ovaj Forum je namenjen kako početnicima tako i iskusnim biljnim akvaristima, aquascaperima. Nadamo se da ćete svojim aktivnim učećem doprineti popularizaciji ovog lepog hobija. Na forumu vlada sloboda miljenja i izraavanja sve dok se potuju prava drugih članova i oni sami kao pojedinci.
Ovim putem pozivamo sve koji ele da pomognu izgradnji ovog sajta da aktivno učestvuju u komunikaciji na forumu, niko se nije naučen rodio, pa ćemo kroz greke tuđe ili svoje najbolje naučiti neke stvari.

bobi
tomce wrote:

horus prekratko si tu da bi dao takvo mislenje, ako ocekujes za jedan dan da dobijes 100 odgovora varas se

inace bobi misli deka ti si specificen slucaj zasto ne razbiraa sto se im pisuvas, makedonski e malku tezok jazik za razbiranje Wink
ako ne me razbira neka me gleda u oci koga zboram

Slovenski1000
Horus jel to gur gur.Hha. Istina, administratori to vide, verovatno, doslo je do nekog zastoja, malo se usporilo sa radovima. Medjutim ako procita, koga interesuje, dva akva foruma onako sto se kaze od pocetka do kraja, onda shvatis da treba samo uroniti ruke u vodu i raditi. Malo je akvarista koji u svojoj kuci imaju dva ili vise akvarijuma, pa jedna postavka se vuce po godinu i vise dana. Sto ima za posledicu bas to da se smanji broj novih radova. Ajde pokusaj da otvoris neku temu a da nije vec na ovom forumu diskutovano o njoj. ( vezano za akvarijume). :beer:

branimir ok
Pa i kome je do akvaristike na ovu krizu pise ko moze i koliko moze i koliko ima slobodnog vremena .Ja licno kada dojem kuci prvo gledam gde je krevet pa onda sve ostalo .Mozda jeste tema malo da se razmrdaju prsti ali ....

HORUS
Slovenski1000@ Ja imam postavku koja se vuče već due vreme, ali se stalno trudim da poboljam situaciju. Siguran sam da uvek moe bolje. Neto ubaci, neto izbaci, malo ga provetri, pa bude zanimljivije i bolje. Kaem vam, treba nam svee krvi. Klinci su ti koji nastavljaju tamo gde smo mi stali, ili zastali. Ja sam prosvetar, i na drugom forumu ljudi znaju da sam pokrenuo akvarističku sekciju, obezbedio klincima besplatne akvarijume i opremu. Moramo da ulaemo u njih, i da ih savetujemo. Ne treba da se uče na svojim grekama, kao recimo mi.
branimir ok@ Razumem te prijatelju. Luda su vremena.Sad

runner
Mislim da ovaj forum, za razliku od drugih domaćih foruma, odlikuje kvalitet, a ne kvantitet i to je ono to meni lično na ovom mestu jako prija. Kad se zauti neki kvadratić u nekom podforumu, ja ga otvaram sa velikom radoću jer sam gotovo siguran da je ono to ću pročitati u njemu neto kvalitetno i dobro, a ne neka glupost ili besmislica.
Zapravo bojim se i da zamislim taj horor kad bih morao ovde svaki dan da pročitam 200 besmislenih i nepotrebnih poruka da bih među njima pronaao 5-6 koje neto vrede. brrrr.

Moda ova samocenzura članova ovog foruma čini da forum na momente deluje malo prazan, ali je zato odlična za jedno lagano uivanje u njegovom konzumiranju ...uostalom zar nije i akvaristika jedna ista takva stvar? ...čemu vika? čemu frka? panika? gungula? Smile

zander
runner wrote: ...čemu vika? čemu frka? panika? gungula? Smile

Thumb up

mladinaucnik
Ja sam par puta bio u slicnoj istuaciji kao i Horus.
Kad imam neki problem i postavim pitanje i cekam odgovor/savet, ocekujem da to bude odmah. I na 5min proveravam forum da li je neko odgovorio ili predlozio nesto. A onda se "odvojim od problema" i pustim da stvari idu svojim tokom. Kad neku bude imao vremena, docice na forum, procitati nove postove i ako imam srece, neko ce da odgovori/posavetuje.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,198 jedinstvenih poseta