14.06.2026 06:15
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Forum za početnike
 Print Thread
Braon boja vode!!!
ambis
Pozz imao bih jedno pitanje.Ovako pre par dana sam rasformirao akvarijum i ponovo ga formirao nakon 4-5 dana voda je dobila tamniju nekako braonkastu boju.Ja imam panj u njemu verovatno je od njega.Ali ipak da pitam iskusnije od sebe dali je to stvarno od panja?Posto imam vise akvarijuma bez panjeva u njima,i voda je kristalno cista.

zander
Najverovatnije kao sto i sam kazes da je do panja.
Ako je jako obojilo vodu napravi malo vece izmene vode.
Jel znas koje je drvo u pitanju?

drina
Meni se isto desilo da od panja voda dobije zutu boju skroz, mada to nije smetalo ribicama. Nisam uspeo da je izbistrim dok nisam izbacio drvo.

ambis
Da zuckasto-braonkasta boja ne mogu da opisem.Raspitacu se kod prodavca o kojoj vrsti se radi.Prvo sam imao problem da ga potopim u vodu.Kuvao sam ga dva dana po 4-5 sati uz menjanje vode.Jer je bilo po dnu nekakvog crvenog taloga.I opet nije mogao da potone tek posle par dana stajanja u vodi.Mozda sam trebao jos vise da ga kuvam Smile

ambis
Evo kaze covek Red moore.Ali nije onako standardan kao koren jedino da slikam pa da vam postavim.

ambis
Evo slike ako sam uspeo da je ubacim.

ambis
slika
ambis attached the following image:
imag0665.jpg

krcko
Ova pozadina ti ne pravi probleme? Ostavi to i neka radi filtracija normalno, izbistriće se.Pozdrav

http://www.adsrs.org/
ambis
To je inace zidana pozadina,ne bi trebalo da pravi probleme moguce da je malo i od nje boja zuckasta.Pokusacu bar dva puta mesecno da menjam vodu.

redzinald
Menjaj vodu jednom nedeljno po 30-40% vode slobodno .

ambis
Oki doki hvala na savetuSmile

bobi
korenot pusta boja ,ne e opasno naprotiv e dobro malku taninski kiselini vo vodata a moze da fati i belo na nego i so edno perenje da go iscistis. vodata nema da se bistri posto e korenot takov. aponogetonot e mnogu dobar ako go ocuvas kako treba ce bide ludnica

ambis
Aponogeton se drzi super kazu da je tezak za odrzavanje ali kod mene su mnoge druge biljke stradjavale a on je opstajao cudnoSmile

HORUS
Pazi samo da nije kriptokorina usterijana. Ona mnogo liči na aponogeton. Skoro da se samo razlikuju u vrsti korena.

branimir ok
Ja ne bih rekao da neka Cryptocoyna lici na Aponogeton madagascariensis al ajde .
Taj panj ako boji vodu bolje je izvaditi da odstoji u nekoj kofi sa vodom jedno mesec dana sa zamenama vode jer ces imati problema sa pranjem filtera brze se zasiti .

ambis
Biljke su iz Rainforesta ne bi trebalo da je Kriptokorina Grin A ovo za vodu je davno bilo nemam vise problema odstojao je panj u akvarijumu hihi sad je ok Grin

Dragan Kinez
To je Aponogeton madagascariensis nema Cryptocoryne sa tako specifičnim listovima

"Dve stvari na svetu su beskrajne. Ljudska glupost
Mandic
Aj' kad smo se već dotakli te teme oko naziva biljaka...
Ne znam zato, ali mnogi Cryptocorynu usterianu nazivaju i ''aponogeton''.
Generalno, na naoj akva-sceni veoma su malo zastupljene vrste iz roda Aponogeton, dok se pomenuta kripta nalazi u velikom broju akvarijuma, naročito kod početnika i ciklidaa...
Horuse, ti si verovatno pomeao Aponogeton i Microsorum sa slike, pa si onda i Cryptocoryinu usterianu pomeao sa njihovim izgledima i nazivima. Smile
Edited by Mandic on 15.05.2013 15:52

ambis
Da Microsorum je u sredini izmendju dva Aponogetona,inace je na kemenu koji sam sakrio izmedju korenja Grin

HORUS
Mandic@ Nisam gledao fotografiju, nego sam skrenuo panju na mogućnost, ba na osnovu onoga to si rekao, zamene Aponogetona i Cryptocoryne. I ja sam primetio da mnogi meaju ove dve biljke. Takođe, u mnogim akvaopovima prodaju Cryptocorynu kao Aponogeton. Microsorum znam kako izgleda. Imam ceo bun u svom akvarijumu.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,391 jedinstvenih poseta