14.06.2026 07:27
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: AQUASCAPING » Aquascaping
 Print Thread
Hazard Harmony
Biohazard
Pozdrav svim dobrom ljudima. Da ukratko predstavim sebe i svoj tank. Akvaristikom se bavim oko godinu ipo i ovo mi je do sada drugi akvarium i tako reci druga postavka a imao sam do skoro i nano pa je na cekanju do decembra Smile

Ovo je novi projekat DIY OD-DO.
Nakon duzeg planiranja i primpreme novog tanka prije 2 mjeseca je pusten u pogon.
Tank
Dimenzije: 100x50x50 debljina stakla 10mm bez ojacanja, DIY izrade
Filter: Hazarton 2000 Smile DIY izrada filter u cijevi fi 200 sa pumpom atman 2000L/h. plus Tetra EX700 jer ja se vodim onim od viska glava ne boli Smile
Rasvjeta: MH 150W u lampi isto rucne izrade od aluminijuma, kopija Amanove lampe po njegovim originalnim dimenzijama.
CO2 Boca od 2,5KG, manometri i Bazuka difuzor.
JBL DropChecker
Podloga: Rijecni pijesak granulacije oko 2-3mm i hranjiva podloga JBL ProFlora. Kamen domaci crni kao i grane iz nasih domacih rijeka
DIY Komoda Metalna oblozena ivericom. Iverica naravno izrezana na mjere u firmi koja se bavi namjestajem i kod kuce sve lijepo sklopljeno i upakovano.

Biljke:
Microsorum
Microsorum windelov
Anubia (Nana)
Anubia (Mini)
Pogestemon erectus
Pogestemon helferi
Pogestemon Octopus
Cryptocoryna wendeti "Green"
Staurogyne sp.
Echinodorus tenellus
Hydrocotyle verticillata
Fissidens fontanus
Bolbitis heudelotii
Blixa Japonica
Alternathera reinickii Purple
i jos jedna zovu je Minilif a kako joj je pravo ime ne znam.

Stanovnici.
3 odrasla ancitrusa i jedno 10 malih od 1 cm , bilo mi ih zao ukloniti
3 Koridorasa
4 Otocinklusa
1 Sijamac
10 tetra serpi
9 Limun tetri
4 Boeseman's rainbowfish
i oko 10 RC kozica
i da puzevi malezijci ili kako ih zovu svrdlasti

Evo par slicica od formiranja do danas.
Prva slika je slikana odmah nakon sipanja vode.
Biohazard attached the following images:
20_dana.jpg 9_dana.jpg harmony_1.jpg skalamerija_.jpg 2_225.jpg

Biohazard
Evo jos 4 komada i na slici pise koliko je dana proslo od formiranja.
Biohazard attached the following images:
52_dana_1.jpg 52_dana.jpg 35_dana_1.jpg 35_dana.jpg

zander
Dobrodosao na forum, lepo predstavljen akvarijum Thumb up

"...grane iz nasih domacih rijeka..." - bas dobro izgledaju, jedino sto su microsorumi poceli da ih sakrivaju malo vise, kad pogledam one slike sa pocetka i ove posle 50-ak dana...

U svakom slucaju jedno pozitivno iznenadjenje na forumu za mene i vrlo lep akvarijum, mnogo ljubavi i truda se vidi da je ulozeno... Za godinu ipo dana bavljenja hobijem ovo je vise nego dobro Applause

Nadam se da ces nas i dalje obavestavati o napretku akvarijuma i da ce doci dan da se akvarijum postavi na naslovnu stranicu... Beer

Pozdrav

Biohazard
Hvala na dobrodoslici.
Akvaristika je krenula smijesno od jedne zlatne ribe i kugle kao poklon supruzi i tu ti pocnem citati po internetu i raznim forumima i eto daleko se doguralo Grin Sada ih ja volim a ona proklinje zlatnu ribicu Grin
Sto se tice Microsoruma kontam malo da osisam ove prevelike liske i dam snage manjim, bili to bilo ok?
Ova staurogyne me malo muci jer je iz emerznog pa nikako da krene punom snagom ali nadam se da hoce. Ovo je prvi put da sam nabavio staurogyne pa je moram malo prouciti.
Sad za sad sam zadovoljan jer tece sve kako treba i kako sam planirao i bez algi sto mi je veoma bitno.
Bicete blagovremeno obavjestavani o daljnem toku.
Jos jednom hvala na dobrodoslici Smile

Vlada991
Ja i Biohazard smo poceli da se bavimo akvaristikom u skoro isto vreme, pratio sam njegov rad od pocetka i mogu reci da je majstor covek... Cak sam sta vise, i primenio neke njegove izume i vrlo sam zadovoljan. U planu je "copy-paste" metal-halogene rasvete. Sve oko ovog projekta je lepo unapred isplanirano i uradjeno, sto mi se najvise svidja.

Akvarijum izgleda prelepo, slike odlicne... Sa nestrpljenjem cekam nove slike i pratim dalji razvoj projekta. Samo napred! Beer

Biohazard
Hvala Vlada Wink A sta cu volim da svasta nesto raduckam i da se bavim ovim DIY stvarcicama koliko mogu a bogami usput se i ustedi Smile
Evo usput da kazem da sam dovod i odvod vode ugradio u ovu komodu na DIY filter. Kroz jednu cijev sve ide. Pomocu ventila se sve regulise, odvod prljave iz tanka koju gura filter do sifona u sudoperu i onda odatle nazad sa cesme cista topla-hladna voda ponovo u kavarium. To sam rijesio jer mi je to prije bio najveci problem Smile a sada sam miram odvrni zavrni Grin

biobiofizicar
Dobrodosao.
Lep akvarijum - divlji - onako kako i ja volim.
Kada uhvatis malo vremena opisi malo detaljnije poneki od tih tvojih DIY akvaristickih projekata. To je uvek dobro stivo za citanje.
Beer

Biohazard
Hvala. Eto postavicu teme na uradi sam pa ce biti nesto i za citanja Smile

Aquamaniac
Dobrodoslica i sa moje strane.
S obzirom da se vec godinu ipo dana bavis akvaristikom,ovo izgleda odlicno...lepo i zdravo se razvija Thumb up.
Da li iznad akvarijuma sija samo MH ili ima jos neko svetlo...pitam s obzirom na razlicite boje svetla koje primecujem na fotkama? Inace,koja MH je u pitanju,koliko Kelvina?

I mene zanimaju DIY projekti,a pogotovu,kako si naveo,kopija Amanove lampe.

Marinjo
Dobrodoslica i sa moje strane. Akvarijum je bomba, a vremenom ce samo biti jos lepsi kada se jos razraste. Sjajno di ga predstavio.
I sam volim cesto da majstorisem pa cu rado procitati tvoje tekstove gde opisujes DIY skalamerije.
Zanima me ovo oko zamene vode u aq...dovod vode je direktno sa slavine i bojlera...znaci vodu ne pustas da odstoji ili joj ne dodajes tecnosti za brzu pripremu, pre zamene ?

Biohazard
Aquamaniac wrote:

Dobrodoslica i sa moje strane.
S obzirom da se vec godinu ipo dana bavis akvaristikom,ovo izgleda odlicno...lepo i zdravo se razvija Thumb up.
Da li iznad akvarijuma sija samo MH ili ima jos neko svetlo...pitam s obzirom na razlicite boje svetla koje primecujem na fotkama? Inace,koja MH je u pitanju,koliko Kelvina?

I mene zanimaju DIY projekti,a pogotovu,kako si naveo,kopija Amanove lampe.

Hvala vam na pohvalama i dobrodoslici. Iznad akvariuma sija samo jedna sijalica MH od 150W i mislim 5400K.
Ova mi je sasvim ok i koliko vidim biljke odlicno napreduju ali mozda stekaju malo one spororastuce prvenstveno mislim na stariogyne ali neka jos malo da je testiram pa cu znati sta mi je ciniti. Mozda uskoro narucim neku na RX7 grlo i sa jedno 8000K ali otom potom.
Slike se razlikuju zato sto sam malo experimentisao sa aparatom jer se jos na novom nisam dobro ustelo Smile pa sam malo isprobavao.

Biohazard
Marinjo wrote:

Dobrodoslica i sa moje strane. Akvarijum je bomba, a vremenom ce samo biti jos lepsi kada se jos razraste. Sjajno di ga predstavio.
I sam volim cesto da majstorisem pa cu rado procitati tvoje tekstove gde opisujes DIY skalamerije.
Zanima me ovo oko zamene vode u aq...dovod vode je direktno sa slavine i bojlera...znaci vodu ne pustas da odstoji ili joj ne dodajes tecnosti za brzu pripremu, pre zamene ?

Postavicu temu o filteru mada ima slicnih ovdje vec ali hajd nema veze i dovod i odvod vode kako je skopcan. Da vodu sipam direktno sa cesme nema stajanja a ne dodajem nista kad mjenjam samo odvrnem cesmu naspem i miran Smile Ja to radim vec oko godine dana i nikada hvala bogu nisam imao preblema ni sa algama a ni sa uginucem riba niti kozica a ni bolestima kakvim.

daweed
Pozdrav, akvarijum je bobonica... Sve si to lepo ukomponovao...

Ipak meni je najvie panje privukla rasveta... Nadam se da ima sve ikljocano oko pravljenja. Jer mi je u planu da moj ugradni reflektor ugradim u "KADA"ino kućite pa bi ovaj vie nego uspean projekat dobro doao.... Grin

http://daweedaqua.tk
valisnerija
I ja bih pohvalio samu prezentaciju i ODLICNO uradjeno sve od police,rasvete i postavljenog harda!

Jedinu zamerku,ja bih iso sa nesto sitnijim Microsorum-ima recimo "narrow",sve ostalo je lepo uklopljeno,izbor bilja odlican,samo odrzavanje pedantno,sve u svemu,ovo vredi pratiti.......Applause

Biohazard
Hvala momci. Drago mi je da vam se svima svidja.
Evo obecavam da ce biti prva tema na Uradi sam o samoj lampi Smile

Valisnerija
Tog microsoruma imam na lijevoj strani pri vrhu ali ne dovoljno za zamjenu kopletnog ovog krupnog sa sirim liskama, a i tesko ga je naci kod nas i kod kolega akvarista i u radnjama tako da i ostaje samo da ga lagano sirim pa bice ga vise za neke sledece postaveSmile

Biohazard
Slika od sinoc u 2h ujutro sa telefonom slikano i upaljenim blicem, Smile
Biohazard attached the following image:
purple.jpg

pedja
cini mi se da je to lobelia cardinalis...ili se varam??uglavnom ,ima prelepu boju listova Thumb up

Biohazard
Zaboravio sam joj tacan naziv ali je na tegli pisalo evo slika pa ako neko zna nek kaze koja je.
arp.jpg

Biohazard
Evo jedna svjeza fotka od veceras Smile
harmony1111.jpg

Edited by Biohazard on 12.11.2012 04:08

zander
Jako lepo izgleda, proporcija leve i desne strane je super odradjena Thumb up
Mislim da bi jedan tepih Eleocharis parvule u celom prednjem planu legao najbolje na ovakvu postavku Wink
I onda ostaje jos samo zadnji plan da se sredi i to je to Thumb up
Jel si zadovoljan kako napreduje staurogyne, cini mi se da malo sporije ide? Glosa bi isto lepo legla u prednji plan...

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,573 jedinstvenih poseta