14.06.2026 07:27
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: USLOVI U BILJNOM AKVARIJUMU » Prihrana
 Print Thread
Sera Aktiv Reactor 500
SnikS
Da li je neko koristio Sera Aktiv Reactor 500 i kakva su mu iskustva.Da li vredi da se kupuje ili da ostanem na staklenom difuzoruččč

Jovan
Kakav god da je, reaktor je bolje odnosno efikasnije resenje za velike akvarijume od difuzora! :P Thumb up
Edited by Jovan on 17.10.2011 23:25

SnikS
Za sada bi ga uzeo da mi vrsi posao za 285 l a kasnije za 460 l.Samo da odgovara za Atman EF-3 prikljucakč I jedno sto mi je najbitnije da li neko zna sta se desava ako nestane struja sa onim co2 koji ulazi u njegačDa mi ne napuni kanister pa da napravim exploziju Through wallThrough wallThrough wall

Jovan
Trebalo bi da uz reaktor dobijes bar 4 prikljucka, tako sam ja dobio uz ovaj moj Ista max mix... Ne bi trebalo to da te brine! A za ovo drugo ne znam sta da ti kazem, moj se nazalost nalazi u akvarijumu prikacen na potopnu pumpu, posto ne koristim kanister. U mom slucaju poplava je nemoguca (bar se ja tako nadam) Grin Moj drug je isti reaktor kao moj, pomocu tih nastavaka koje je dobio bez problema prikacio na atman EF-4! Beer
Edited by Jovan on 17.10.2011 23:40

SnikS
I kakvi su mu rezlutati na rast biljakačBolje nego difuzorč

Jovan
On i ja imamo isti reaktor, to je ovaj http://www.aquasp...detail/937

I kod mene i kod njega su rezultati odlicni. Ja ne znam da poredim sa difuzorom posto ga nisam koristio u velikom akvarijumu, ali on jeste i kaze da je reaktor u odnosu na difuzor "majka Mara" Grin Jednostavno je vise nego logicno da je reaktor efikasniji u rastvaranju CO2 s obzirom na to kojoj se torturi podvrgnut i koliki put treba da predje mehur CO2. Npr kod mene, mehur ulazi gore, shamaraju ga lopatice dok se toliko ne usitni da moze da ga povuce vodena struja ka dole. Zatim jako sitan kroz " vodeni ciklon" odlazi na dno i opet ide na vrh kroz centralnu cev i putuje do sprej bara! To je doslovno silovanje mehura Grin Shock Sto se mene tice radi kao zmaj! Beer
Edited by Jovan on 18.10.2011 00:44

krcko
Nemam potreba za reaktorom, ali nikakve mehuriće nisam video pri radu Aqua Medic reaktora, kompletan CO2 je potpuno rastvoren u vodi koja prolazi kroz njega i kao takav, ulazi u akvarijum. Kako nema nekih mogućnosti da poredi, proguglaj i karakteristike za Aqua Medic 500 i Dupla CO2 400. Ova dva su neto skuplja, ali se mogu ovde kupiti. Zgodno je i to se Aqua Medic moe i nadograditi nastavkom. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Jovan
krcko je napisao:
Nemam potreba za reaktorom, ali nikakve mehuriće nisam video pri radu Aqua Medic reaktora, kompletan CO2 je potpuno rastvoren u vodi koja prolazi kroz njega i kao takav, ulazi u akvarijum. Pozdrav

Upravo tako, ovako je i kod mene gosn Krcko Thumb up

edit: Tek sad vidim da se Vas reaktor, tj princip rada, znatno razlikuje od mog, sudeci po izgledu, kod Vaseg nista ne shamara mehur, nego se on vrti u krug po ovim putanjama ili koji je vec principč
Edited by Jovan on 18.10.2011 08:34

coyote77
pre par dana instalirao serin reaktor 500 na atman ef3 i za sada ljaka bez problema, jedina stvar je to zbog debljine zida gumenog creva ne moe sa serinim prstenom za stezanje nego se crevo za reaktor pričvrst sa " običnom " stegom 16-25mm

SnikS
Danas napokon stigao i odmah problemi.Posto isto imam Atman EF-3 creva ne ogovaraju prikljuccima na reaktoru pa sam samo navukao creva bez onih osiguraca,drugi problem je sto nemam brojac mehurica pa ne mogu da ocenim koliko ide co2,treci problem je sto nakon manje od 2 sata reaktor je ostao polu prazan i veoma bucan.Jedino sto drop lepo pokazuje oko 30 mg/l co2 a biljke pocele zesce da perlaju.Jedno pitanje,zasto je ostao reaktor polu prazan,nema je pola voda i sta se desava kada nestane struja,jer kada iskljucim filter reaktor se puni sa co2 a el. magnetni nemamččččPotrebna je HITNA pomoc ili nema spavanja veceras Through wallThrough wallThrough wall

Bozinke
Vuce negde fals vazduh 100 posto!!!

coyote77
pa lepo sam napisao da stavi metalne stege za creva! a ako pročita uputstvo, videćes da moe da se desi da dođe vazduh u reaktor, onda ga okrene naglavačke i vazduh izađe!

SnikS
nije problem stavicu ih sutra jer montirao sam ga oko 8 sati ne bi stigao do grada da ih uzmem,stavio sam za svaki slucaj 3 nepovratna ventila do ujutru pa nocas sta bude nek bude.

SnikS
A kada nestane struja sta se tada desava,nece valjda da napuni kanister co2 pa da dodje do boom daleko biločThrough wallThrough wallRed card
Edited by SnikS on 26.10.2011 01:15

coyote77
paaaaa, onda ti el. magnetni ventil zatvara dovod co2.....

SnikS
ovaj sto ga nemam Grin
Ubicu se Through wall

SnikS
Posle 24 sata u funkciji,vidi se da prija biljkama kako reaktor rastvara co2,zadovoljan sam samo je veliki problem sto se dosta cuje pa ide na zivce,grdji je od 2 vazdusne pumpe...ipak sam trebao Krcko da te poslusam i uzmem Aqua Medic.On ce sigurno da ide na drugi aq.

coyote77
kod mene je skroz nečujan, okreni ga naglavačke da izađe vazduh iz njega, videće mehure, pa kad mehuri nestanu vrati ga u normalan poloaj, mehuri izađu za manje od pola minuta.....

SnikS
Koji dan resavam i el. Magnetni ventil i da sklopim napokon ceo sistem i da spavam mirno.Stavio sam shelne na crevima jer je poceo da curi,sada je sve ok samo je problem sto ipak mislim da je filter Atman EF-3 ipak slab za raektor jer ne mogu da dostignem zutu boju u dropu a da pritom ne bostane bucan jer ne moze da zdrobi toliko mehurice co2 Sad Jedino resenje je filter preko 1200 l/h

coyote77
a koliko mehura/sec dozirač koja ti je litraač

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,573 jedinstvenih poseta