14.06.2026 13:23
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Honey - kisleon
kisleon
Dimenzije: 36x22x22cm
Osvetljenje: 1 x 20W i 2700K, 1 x 15W i 6500K
Filter spoljni, grejač atman od 50w
Podloga: pesak granulacije 1.5 - 2.5mm
Prihrana: tečna

Flora:
Echinodorus tenellus
Cryptocoryne petchii
Anubias barteri var. nana
Marsilea hirsuta
Vesicularia ferriei - alosna mahovina
Vesicularia montagnei - boićna mahovina

Fauna:
Neocaridina denticulata var. red cherry
Melanoides tuberculata
Planorbis corneus
Boraras naevus
Poecilia wingei

i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2008.jpg
Kad sedim za stolom iz mog ugla:
i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2009.jpg

i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2006.jpg

i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2016.jpg

i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2017.jpg
"krov"
i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2018.jpg

i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2022.jpg
Nisam imao manju pumpicu, a ova gura 600L na sat, smanjio sam joj protok koliko god sam mogao ali jo uvek je jak. A ovo od flaice je tu da ublai ulivanje vode u akvarijum:
i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2021.jpg
Usisna korpa:
i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2023.jpg

i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2015.jpg

i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2049.jpg
Edited by kisleon on 08.05.2012 21:15

Dzo
Sjajno Leone. Kamenje je pun pogodak.

biobiofizicar
Svidja mi se!
Ovo posmatram kao startnu skicu akvarijuma koji u buducnosti moze biti jako dobar. Krupnim granama i velikim kamenjem iscrtao si konture buduceg scape. Sada porazmisli kako poraditi na detaljima,
Kada kazem detalji mislim na jos poneku tanju grancicu neobicnog oblika koja ce naznaciti i dodatno iscrtati neke vazne pravce iz tog zadnjeg desnog ugla, poneki kamen strednje velicine sa slicnim koloritom, ali i puno vise neravnina, pukotinica i srafura (da nebude previse gladak), a koji ce napraviti prelaz. Takodje i ovaj mikrozorum bojim se da ce u buducnosti postati preveliki (nedaj mu da podivlja). Vec sada bi ga trebalo malo ispraviti u vertikalu i najvece listove provuci izmedju stakla i zadnje grane kako bi grana dosla do izrazaja. I ova anubija ako krene da izbacuje vece listove od sadasnjih moze postati preglomazna za velicinu stakla.
Znam da ce kamenje vremenom dobiti patinu i delimicno biti pokriveno glossom i mahovinama, ali ovaj zuti kamen koloritom za sada odskace od crvenkaste sabratije. Razmisli o jos ponekoj biljci koja svojim oblikom lista i strukturom moze da doprinese dinamicnosti prizora. Ja bih ubacio i ponesto stabljikasto iglicaste strukture lista u zadnji plan. U buducem tepihu to bi trebalo da odradi kombinacija glosse i Eleocharisa.
Igraj se, probaj razne komibacije finog doterivanja prizora i uzivaj - dobar pocetak Thumb up
Edited by biobiofizicar on 25.09.2011 09:02

kisleon
i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_21008.jpg

biobiofizicar
sve si rekao - dobro razmisljas. Thumb up
U centru miksovani travnjak parvule i glose, skroz desno umiksaj i malo acicularisa uz bocno staklo, a moze i poneki Ehinodorus tenelus uz kamenje i u taj desni cosak. Veliki mikrozorum sto vise iza panja u desnom zadnjem cosku. Na njegovo mesto moze poneka beba mikrozoruma ili bolbitisa. Iz kamenja mozda tu i tamo da proviri zbunic HMa. Nazad uz staklo moze vivipara, a moze i nesto stabljikasto sto se spusta ka desno... Po meni fali zasigurno bar jos jedna grana koja je nastavak one zadnje sto se spusta i koja ili po levom kamenu ili iza njega po podlozi ocrtava pravac dijagonale ka prednjem levom cosku.

Polozi ispit pa nastavi sa igranjem. Ovde najvise vremena treba tepihu da se razraste lepo zagusti i ispreplice.Beer
Edited by biobiofizicar on 25.09.2011 13:12

kisleon
Mislio sam da miksujem malo "tepih" jer onaj nagli prelaz izgleda neprirodno. E nemam tenellus, ali ste mi dali super ideju sa HM-om to bi mogao da odradim. Nazad gde bi stavljao neko vilje bilje, za to mesto imam rotalu rotundifoliu, aureu i hygrophila polyspermu, rotalu ću da stavim, poto ovo ostalo mi nekako ne ide uz ovaj akvarijum. Izvadiću Microsorum i probaću od rotale da napravim polukruni bun koji će ići uz koren i koja grančica da proviri među tim korenjem. Nanu ću da povučem na gore a tu gde je sad nana, tu ste mi dali ideju da posadim HM između kamenja i da je iam tako da ne ide preko kamena, da budu kao mali bunići između kamenja. Tamo nazad mi definitivno fali neto, nebi stavljao neku grančicu koja bi jako odskakala od ove koja je već tu, moda kad bi napravio neki interesantni oblik sa icom, kao da je deo tog panja "vetačka grana", i da je obloim mahovinom, i ovako mogu da popunim tu rupu.

Joj, koliko stavri Smile! Ovo će mi dobro doći kao podsetnik ta sam sve planirao da pravim u njemu. Aj, dotle uzdravlje! Beer

kisleon
Ubacio sam nove stanovnike! Boraras naevus
i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2166.jpg

Lepo su me iznenadile kako se stalno dre zajedno, ali uvek jedan negde zaluta...
i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2164.jpg

Morao sam da menjam "krov" jer mi se pregrevala i izgorela sijalica.
i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2184.jpg

Sad je to ovako, letvice u "L" obliku sa malo alu folije
i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2186.jpg

i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2182.jpg
Edited by kisleon on 11.10.2011 04:04

biobiofizicar
gledam nesto ovaj tvoj aq sa ovim crvenkasto zuckastim kamenjem i razmisljam kako bi mu lepo sela podloga od sitnog aquaclaya ili neka tamna. Mozda da pospes preko malo aqualayasitne granulacije da probas. Nekako bi se sve prirodnije uklopilo jedno u drugo...

Aquamaniac
Bas simpaticno izgleda Thumb up. Za ribice poseban aplauz Applause.
Biobio,odlican predlog Thumb up. Uz mix sa Aquaclayom bi sve izgledalo jos lepse!

kisleon
Nemam aquaclay, da to utilo odole bi pomoglo da izgleda kao da je taj aquaclay jednom bio deo tog kamenja i prirodnim putem se izdrobio... mislim da bi izgledalo prirodnije... Neka nek ovo bude sad ovako, samo čekam da se napravi tepih.

kisleon
Evo jo jedne fotke ove sićune ribice, oko 1cm je.
i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/svetakvaristike/IMG_2396-1.jpg

kisleon
i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2965.jpg

kisleon
Napravio sam haubicu za osvetljenje i stavio sam crnu pozadinu:
i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2985.jpg

Ovako izgleda:
i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2987.jpg

Sad ima dve sijalice iznad, jedna od 6500K i 15W, druga 2700K i 20W

Pre neki dan sam se igrao malo sa foto aparatom, uglavnom kozice sam slikao, evo par fotki:
i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_3015.jpg

i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_3010.jpg

i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_3002.jpg

i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_2992.jpg
Edited by kisleon on 15.01.2012 15:34

kojot
Sve lepe i prirodnije izgleda Thumb up

Jovan
Stvarno je odlican! Fotke su vrh! Applause

kisleon
Update:
i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/Aquascaping/Honey/IMG_3492.jpg

krcko
Malia izvrsno napreduje. Imam predlog da svu glosu prebaci na jednu stranu, po Tvom izboru, a oslobođeni deo ostavi praznim. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Dusan79
Moj ti je "predlog" : samo cepaj kako si zamislio! Odlicno ti ide! Thumb up

kisleon
@Krcko
Marsilea hirsuta je u pitanju, gledao sam da biram malo nezahtevnije biljke za ovaj akvarijum, videću ta će da se desi i Eleocharis parvuli, pored sam zasadio i acicularis, vidi se da je za nijansu vilja. Danas sam gledao Eleocharise i vidim da su joj neki listovi pobraonavili... Trenutno imam drugu zamisao, da napravim gust tepih Marsilea hirsute, svuda oko tog kamenog ostrva i posadio sam u ovaj levi deo na dva mesta dva pelcerčića crvene mini cryptocorine, to sam dobio od Zandera i kod mene ostaje mini. Ne znam koja je ali mi se jako sviđa, ovo je već treći akvarijum u kojem pokuavam da je gajim, jako sporo se razmnoava i raste. Moda uukam jo koju mini kriptu u ovaj desni deo, ali videćemo... kako bude raslo i razvijalo se, tako ću da vidim gde ta trči ili nedostaje.
Hvala na predlogu, reiće se i ta monotonija prednjeg plana Thumb up Beer

@Dusan79
Hvala na predlogu, trebao bih malo da se pozabavim sa biljkama kako bi one mogle da cepaju dalje.
Edited by kisleon on 16.02.2012 01:38

krcko
Pardon, povukao me spisak biljaka, koji je u prvom postu. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,198 jedinstvenih poseta