14.06.2026 06:54
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Midnight Sun
SnikS
NOva postavka ista konzerva Smile

Aq 136x45x45

Osvetljenje 6x36
2x Osram Fluora,2x Osram Lumilux,2xOsram biolux

Foto period 9 sati
od 14-17 h 1x Osram lumilux i 1x Osram Fluora
od 17-22 h sve sijalice pa opet ove 2 od 22-23h

Podloga Humus i supstrat za cvece i jos po nesto iz domace radionice...

Biljke:
Alternanthera reineckii rosaefolia
Blyxa japonica
Eleocharis acicularis
Eleocharis parvula
Eusteralis stellata
Hemianthus callitrichoides
Hemianthus callitrichoides
Hydrocotyle verticillata
Hygrophila pinnatifida
Lilaeopsis brasiliensis
Limnophila aromatica
Marsilea hirsuta
Microsorum pteropus
Riccia fluitans
Rotala sp. "Colorata"
Rotala sp. Green
i razni Anubiasi

Od riba tu su :
Hemigrammus rhodostomus
Hyphessobrycon herbertaxelrodi
Paracheirodon innesi
Ancistrus i Botia modesta

Od ostale opreme Kanister filter Atman EF-3
Co2 boca 3 kg,iglicasti ventil,stakleni difuzor,ventilatori u haubu itd

Od prihrane za biljke tu je Easy life Profito,K2SO4,KNO3,KH2PO4,KCl,Mg i naravno urea

Aq je formiran 11.09.2011-te sveza postavka Beer

Sve je zamisljeno kako treba da izgleda finalna postavka aq do IAPLC-a 2012-te Grin samo da se sve razraste lepo...

Interesuju me vasa misljenja o postavci i naravno kritike...Through wall

Evo da malo propratimo slikama formiranje aq
SnikS attached the following image:
1_322.jpg

SnikS
.
2_236.jpg

SnikS
..
3_179.jpg

SnikS
...
4_115.jpg

SnikS
....
5_81.jpg

SnikS
......
6_68.jpg

Edited by SnikS on 15.09.2011 00:30

SnikS
,.
7_50.jpg

SnikS
,,.
8_44.jpg

SnikS
,,...
9_36.jpg

SnikS
,.,.,.,
10_29.jpg

Meraklija
Auu... Smile Kad ove biljke buknu, ima da bude lepa suma Applause

Svidja mi se ovo, a kad krene, videce se bolje da li nesto treba izmeniti... Beer

biobiofizicar
Ako ce ova "tegla" ili "konzerva" kako i kazes biti akvarijum za tvoje uzivanje (i povremeno nase - kada nam povremeno okacis neku foku) onda OK - vec se vidi da ce biti jako dobar akvarijum. Thumb up

Ako stvarno zelis da ga slazes kao izazov sebi za IAPLC2012 sa zeljom sto boljeg plasmana (recimo u prvih 100) onda vec sada u ranoj fazi harda i inicijalne sadnje imam jedno stotinak primedbi.Wink

kojot
Meni se svidja, pogotovu ovo brdo Anubia Thumb up

Pejc
Meni se samo ne sviđa to ova postavka hardom izgleda skoro ista kao prethodna postavka. Trebao si da se poigra hardom...

SnikS
Pejc zbog nedostatka vremena nisam mogao mnogo da experimentisem postavku a i rastanak sa predhodnom postavkom me je jos drzao tako da je ispalo slicno.Pucaj biofizicaru Thumb up dok su biljke jos male ,sta ti bode oci čGrin

Pejc
Znam drue da si bio ograničen vremenom, ali si trebao da pre rasturanja postavke osmisli neto drugo.
Zna da je ovo pozitivna kritika Thumb up

SnikS
Naravno Pejc Grin
Imam u planu da Anubiasi se malo jos uzbunaju na levoj strani pad prema sredini da izvedem iza panja sa Eusteralis stelatom.Ceo centralni i zanji i prednji plan da pokrijem HC-om,Marsileom i Eleocharisom sve do pocetka desne strane gde pocinje Blyxa a iza nje tj desni deo aq da napravim jednu crveno zelenju dzunglu.
Samo imam jedan problem u vezi HC-a,imao sam ga u enmerznoj formi na ojacanju od aq sa njim se vremenom pomesao i HM.Ovo sto treba da bude HC u vodi je krenulo u visinu,sve isti listovi obli,mali ali vec ide ka 3 cm uvis dok HM zasadjen odmah pored ima normalno spicaste izduzene listove.Pa me sada zbunjuje da lki se vremenom nije izgubio HC u enmerznoj formi da ga je savladao HM,mada HC je i cvetao,mali sitni beli cvetovi.

Da li je neko sadio HC iz enmerzne forme i kako mu se ponasao pod vodomč
Edited by SnikS on 15.09.2011 19:03

Dejan Stefanovic
druze da ne preteram sa kritikama, posto imam tek godinu dana staza... ali kad si pravio isti scape ja nisam uopste bio zainteresovan za akvaristiku No no sad kad sam se zainteresovao kod tebe nista novo... promeni kompletnu prestavu dozivljaja tog akvarijuma... Grin jer smo to vec imali u ovoj temi Thumb up http://www.mojbil...ead_id=284 hajde malo inovativnosti dok smo na pocetku dok se nije jos sve razraslo, pa jos moze da se tumba... Wink Beer u svakom slucaju... Srecno sa novom postavkom!!!
Edited by Dejan Stefanovic on 15.09.2011 20:00

biobiofizicar
Kao sto rekoh ja ovde vec vidim dobar akvarijum po mom ukusu, ali ja nisam ADAnlija iz zirija koji treba da te smesti recimo u prvih 100.

Kao prvo nisi turio ADA aquasoil nego Serbia aqua self mix u podlogu sto te vec udaljava za 25 mesta... Grin

Kao drugo ovo nije ADA kabinet nego kao sto ti rece: "stara dobra konzerva" sa starom dobrom crnom pozadinom Cool sto te pomera jos 25 mesta nazad.

Posto nisi iz trzisno vredne i interesantne zemlje za ADAu to je bar jos 25 mesta No no

I eto nas vec u tri koraka da se borimo za plasman od 75og mesta.

E sad dalje:

Kao kobojagi ADAnlija iz zirija ja bih vec na pocetku za ovaj akvarijum rekao:

Vrhunski visoko plasirani IAPLC akvarijumi su akvarijumi slozenog harda, korenja i kamenja slozenih struktura, oblika i teksture, isto vazi i za vidljive delove podloge. To je hard toliko dobar da na njega mozes posaditi skoro bilo sta i da ga je tesko upropastiti....
Tvoje korenje je obicno , disproporcionalno (tanko) za velicinu aq, vec previse sakriveno biljkama, nema kamena, podloga obicna akvaristicka sarena, sve je ravno. Po IAPLC merilima ovo je aq bez harda sto te pomera jos nekih 100tinak mesta unazad bez obzira koliko dobro odradio posao sa biljkama.

Sto se tice inicijalne sadnje anubije su vec sada preguste (meni se svidja) i one nisu IAPLC biljka dobitnica, crvene biljke krupnijeg lista u cosku nisu po pravilima fokalnih tacaka, bluksa ce se u zemlji za cvece previse razrasti i poceti da jede centralni putic, itd, itd, itd.... - jos 100tinak mesta rikverca....

Sve u svemu startujes negde iza 250-300og mesta, pa ako sve ispadne prva liga i po zamisli eto te tu negde u najboljem slucaju....

GrinBeer

Vidis da kao kvazi ADAnlija mogu ja da ospem i mitraljesku paljbu...
Edited by biobiofizicar on 15.09.2011 20:07

SnikS
To bre Bio odlicno razmisljanje,popravljam plasman od prosle godine sa 931-og mesta na 500-to u najavi Thumb upApplauseBeerGrin

Svidja mi se tvoje zapazanje cele postavke ,ali nemam vise toliko vremena da non stop guram ruke po aq kao pre,pretisla zena i deca ,mada mali aqscaper se zesce nalozio na aq sa njegovih 2 leta Grin a najvise prati razmnozavanje kozica i stalno me kritikuje Grin

Sto se tice IAPLC ici ce aq a za plasman iskreno nije mi toliko bitno,bitno je da je aq meni drag,kao i mojoj porodici ali naravno da su dobrodosle kritike i predlozi jer vise glava mnogo bolje razmislja i razlicite su tacke gledista.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,450 jedinstvenih poseta