14.06.2026 12:00
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
"HOBOTNICA"
valisnerija
Evo posto smo poceli sa zivotinjama,da i ja predstavim moj projekat zivotinjskog carstva"hobotnicu"ili 'oktopoda'.....
Da pocnemo:
- staklo je uzeto od naseg dargo druga PEJC-a,dimenzije 70x35x35
- rasveta 4 x 18w,t8..2x18wOsram daylight,2xOsram fluora18w...
-podloga Tera magma,tetrin supstrat,presovana kokosova vlakna,sera tablete fluora..i malo pepela(da probam to do sada nisam)...
-zadnji sloj separisani recni pesak sa kombinacijom za prednji plan Prodac-ov crni pesak,odlican ali je skup.....
-filtracija spoljni filter dimenzija 10x36 sa atman pumpom 650l/h...
>>Pa da najvaznije "hobotnica" Red Mood Wood...slike sve govore....
valisnerija attached the following image:
imag0501b.jpg

Edited by valisnerija on 07.01.2011 17:03

valisnerija
jos hobotnice..
imag0501b_1.jpg

valisnerija
podloga..
imag0515.jpg

valisnerija
ovo sam dobio znaci smuckano sve navedeno...
imag0516.jpg

valisnerija
crni pesak za prednji plan PRODAC..
imag0511.jpg

valisnerija
hobotnica spremna da zaroni.....
imag0517.jpg

valisnerija
OKO hobotnice....sad je u fazi natapanja,uskoro slike hobotnice koja se brani od mnogo nana i microsoruma koje su napale sve njene pipke....
imag0518.jpg

biobiofizicar
Prava hobotnica Thumb up
Jak miks u podlozi. Jel ide nesto preko Tetraplantcompletesupstratač

valisnerija
pa razmisljam da stavim sve ovaj crni pesak (PRODAC-ov)sto cu najverovatnije samo malo finansiski da ojacam,zasada se samo 'hobotnica' natapa,pa razmisljam jos uvek i o biljkama i sta jos staviti..Thumb up

biobiofizicar
Nisam siguran, ali cinimi se da ova podloga ipak nije namenjena da ide kao gornji sloj. Mislim da preko nje ipak mora nesto inertno

Miti
E prijatelju
Kada tvoju hobotnicu kako kazes napadnu i pojedu 2/3 aquariuma nane i microsorumi ja bih te pitao zbog cega si stavljao svuda hranljivu podlogu, po meni nisi imao potrebe vec na mesta fde si zamislio biljke kojim je ona potrebna.

valisnerija
Podloga je u tankom sloju od jednog santimetra,nevidim razlog zasto sam pogresio,do sada u sva 7 akvarijuma koja imam sam tako radeo i postavljao podlogu...za sada je sve ok,bilje je u svima hvala bogu zdravo i ima ga dosta...evo malo "hobotnice"..
imag0522.jpg

valisnerija
Podloga je u tankom sloju od jednog santimetra,nevidim razlog zasto sam pogresio,do sada u sva 7 akvarijuma koja imam sam tako radeo i postavljao podlogu...za sada je sve ok,bilje je u svima hvala bogu zdravo i ima ga dosta...evo malo "hobotnice"..
imag0524q.jpg

Jovan
Ne kapiram!! Tebi je hranjljiva podloga zavrsni slojčč Zemlja i Tetrin supstrat su ti na "otvorenom"č Moram da priznam da ovo jos nisam video... Through wall

daweed
Koliko sam ja shvatio kao zavrni sloj stavio je pesak i ovaj crni mermer (kesa by prodac) il ta je već, tako da mu je hranljiva podloga ispod toga....

Znači podloga je od prilike 2,5 litra, to je mokro ili suvih 1cmč
Ja nigde ne videh da je pričao ta će saditi, kako ste doli do anubijasa (inače oni oboavaju jaku podlogu) i microsorumaččč Tema mi je sad totalno konfuzna....

Valis brate pod hitno kokaj jo bilja iz tih tvojih aq (Daj da vidimo sve aqCoolCool)... Inače koren je bombona. Koje si ovo drvo čupaoč ..Thumb upThumb upThumb up
Edited by daweed on 08.01.2011 03:03

http://daweedaqua.tk
valisnerija
Tako je deweed-e,u paravu si za podlogu,evo i ja da se ispravim i da bude jasno ,prvi sloj 1cmm separisani pesak(granulacija 2-4mm),natopljena podloga od 1 cmm,pa separiasni pesak3-4cmm,i onda dekorativni crni pesak u sloju od 1cmm,........koren je kuplje takav...
ovi ostali akvarijumi nisu za slikanje iz prostog razloga sto mi sluze za rasad bilja(mogu ali po meni nisu nesto za oko lepi)
..DA se vratim na temu
Bilje, jos razmisljam izbor bilja ubacio nesto valisnerije,anubije,microsoruma,pogostemona helferi par komada
Through wallThrough wallThrough wall
Edited by valisnerija on 08.01.2011 07:51

biobiofizicar
Moja greskaThrough wall
Ucinilo mi se po onoj braon boji da je ispod i oko hobotnice Tetrin completeplant supstrat u zavrsnom gornjm sloju.
Sorry

valisnerija
Slicne je boje peska,a i resili smo zabunu,sada dilema oko bilja...Through wallThrough wall

biobiofizicar
Tu bar nema dileme. Ima dosta ostalih stakala za čerupanje u tvom domu. Stavi ta ti se svidja i gde ti se svidja u ovaj aq, a onda naknadno, ako se predomisli moe da vadi... Nita lepe nego kada ima dovoljno biljnog materijala da odma napuni novi scape - kao deda Amano.
Sačekaj par dana (nedelja Through wall ) da se panj natopi, zatim postavi (ako eli kamenje okolo), u ostalim akvarijumima pogledaj ta bi hteo iz njih u ovaj, pripremi vezivanjem na kamenje, grane, eventualnim trimovanjem i sadjenjem u drugim aq dupliraj ili utrostruči biljnu masu (dok se panj natapa) i onda u jednom trenutku i potezu kada te uhvati inspiracija sve odjedared slupa u ovo staklo.
Nezaboravno iskustvo i doivljaj...

valisnerija
ma da samo da se hobotnica napije bice on pun bilja...polako isprobavam po nesto...videce se....Cool

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,080 jedinstvenih poseta