14.06.2026 13:16
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
"Na brzaka"
biobiofizicar
Evo imao sam jedan akvarijum sa par vrsta kripti i anubijama nanama, pa pre jedno mesec dana reko ajd da ga ulepsam - kad vec imam visak riccie plivajuce-emerzno gajene u kutijama za sladoled. Turio sam je u mrezu za fasade i ubacio u akvarijum.
Evo posle mesec dana malo sam dopunio gde su bile rupe i ubacio ovo sveze zuckasto kamenje (ono sto se zateklo i imalo danas u kuci).
Naravno da je aq bez CO2, na PPCpro i EC.
Od stanovnika danio tinwini, neocaradine uz dve pilot zebrice....
biobiofizicar attached the following image:
img_2794aa.jpg

paleoglodit
Jako simpaticno, nego aj malo slikaj te tiniwini jopetBeer

biobiofizicar
Za tini-wini slikanje moram opet da maznem "pusku" od zeta. Ovo sam slikao caletovim idiotom. Povadio sam ovo zuto kamenje sto sam ubacio za probu da riccia netruli ispod njega.

Inace zaboravih da pomenem da je akvarijum 15ak litara spoljnih mera

A sve je pocelo ovako pre mesec dana (sredjivao sam onaj sa donje slike) na prikazani nacin:
ricia.jpg

biobiofizicar
Povucen entuzijazmom oko sredjivanja ovog akvarijuma, danas sam dohvatio i susedni akvarijum iz sexteta.
Majko moja, - kako je tek on bio zapusten. Nesmem ni da kacim slike pre sredjivanja, ali opalicu par sada posle.
U medjuvremenu evo jos jedna slika malo iz drugog ugla predhodnog akvarijuma.
img_2792aa.jpg

Edited by biobiofizicar on 15.11.2010 22:39

luka ivanov
Reci nam neto i o načinu emerznog gajenja riccie.

biobiofizicar
Nije klasicno emerzno. Ricciju koja je plutala na povrsini vode ispod lampe i solidno ugustila prebacujem u kutije od sladoleda. Sipam vode tek tek par milimetara ( 0,5cm ) Drzim je na staklenom poklopcu malih akvarijuma oma ispod lampe. (turio sam je u zadnji cosak uz zid na mestu gde mi je dole anubija, tako da kutija i anubijama pravi potrebni lad). Ona nastavlja da gusto i cvrsto raste i deblja tepih.
Onda sam je ubacio u senvic mreze sa fasadu. Mrezu presavijem na pola, ubacim na donji deo par plocastih kamencica da potone, pa ricciju, pa poklopim mrezom i duz ivice tu i tamo prosijem pecaroskim najlonom. Tako ubacio u akvarijum.
Sledecu turu cu odmah kod prebacivanja u kutije od sladoleda ubaciti u sendvic od mreze za fasadu dok jos jastuce ne postane predebelo, tako da odmah imam spremne travnjake za postavljanje u akvarijum...
Instat aquascaping...Grin

Treba voditi racuna da u kutiji za sladoled uvek ima par milimetara vode...
Edited by biobiofizicar on 15.11.2010 22:37

Pejc
Bravo gosn. Bio Applause Sledeće godine takmičiti ćete se u svim kategorijama Wink

biobiofizicar
Evoga ovaj 20litarac ocerupan i sredjen. Sto je valjalo od biljaka procisceno i ostalo. ubaceno je malo HMa E. tenelusa Ceraptopterisa. Odranije su tu java, anubije nana, microzorumi, kripte. Ostavio sam i lotos i amazonku samo sam ih ostrigao na po jedan list. Nisam imao srca da ih vadim posto su u ovom staklu skoro 4 godine (od kada nije ni podloga dirana). A i kada bih pokusao vadjenje ovih par cm podloge otislo bi komplet napolje sa korenjem.
Opet PPSpro i EC bez CO2 i profito.
Stanovnici drugo jato tiniwini sa svoje dve pilot zebrice i neocaradinama, koje se lepo kote.
Ovo staklo ima problem sa puno planarije, a posto imam puno malih kozica, probacu planarije da namamim u zamku sa spirulinom posto se na nju lepe ko muva na gov@#$...
Zao mi je da ga rasturam posto je najstarije staklo ustanu.
Opet sam od prirucnog materijala (ovaj put nekih grancica koje su se nasle po kuci i drugim staklima), onako na brzaka pojacao hard sa par vertikala.
img_2800ab.jpg

Edited by biobiofizicar on 15.11.2010 23:37

biobiofizicar
I sva tri sada pristojno izgledaju.
Ovaj krajnje levi i dalje slsluzi za saksije, pelcere i rasad.
Sada kada sam ova dva doveo u pristojno stanje pokusacu da u njima i odradim neki nano scapic. Mozda ispadne i nesto vise od pukog sredjivanjaWinkGrin
img_2820ab.jpg

isnogood
Treniras Biobio, treniras. Beer

biobiofizicar
Treniram, treniram,.... Beer

kojot
Trio izgleda bas lepo Thumb up
samo ti treniraj Beer

Kum 1229
Samo napred biobio,tako i treba Beer

biobiofizicar
Eto brzinske razonode. Wink
Zato sam i napravio ovaj triling da se zezuckam sa nano postavkama, ma da istinu za volju ova dva krajnja stakla su malo debilnog oblika, ali nemora bas svaki akvarijum na takmicenje....
Malo prenisko stoje tako da lomim kicmu dok se igram u njima....

Ajd kada sam stavio fotke ova dva da stavim i fotku saksijajarijuma (iz malo ranije faze), ma da je ovaj treci akvarijum jako dinamican i u njemu se stalno nesto menja. Dolaze i odlaze pelceri, kamenje i grane sa mahovinama, mikrozorumima i anubijama. Ovo je kao kutija za igracke u koju sklanjam one sa kojima se trenutno neigram. Grin
Za razliku od komsijske sabrace u ovaj akvarijum drukam i DIY CO2 (jedan mehur u par sekundi).

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/img_2657aa.jpg

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/img_2654aa.jpg
Edited by biobiofizicar on 16.11.2010 15:39

zander
Sextet u spavacoj sobi, a ovaj put isto to ali "na brzaka" SmileWink

Sta si uradio sa onim granama i kamenjem koji si doneo iz Grckeč

Jel ce da bude opet neki aquascape kao "Drvo" ili bar pokusajč Wink

branimir ok
Izgleda da jos nije izvadio iz gepeka Through wall

biobiofizicar
U je - dobro me podsetiste!!!!
Par onih grana iz Grcke natamap vec 3 meseca u nekim posudama. Odo da zamenim vodu (nisam jedno mesec dana.... Through wall ). Problem sa tim origanom je sto puno farba vodu (jos uvek), a i zort mi od onog fenola i etericnih ulja koje mozda ispustaju.

A za kamenje si Branimire skoro pa ubo Thumb up
Izvadio sam ga iz gepeka pre 2 nedelje Through wall
Isao sam na svadbu da vozim mladence, pa sam morao da povadim iz gepeka sve: pecaroski pribor, dzizme domudnjace, sator, rostilj, vrecu za spavanje, neoprensko odelo, rezervnu preobuku (Kao Pufta). Kada sam sve ovo povadio na dnu gepeka pojavi se i kamenje. Grin
Psovali me ovi u autoperionici sto je blato u i na mom autu postalo punoletno. Stvarno je matoro ko biblija - brat, bratu 6meseci, a mozda i cela godina....Grin
Smislicemo nesto "Na brzaka" i sa ovim granama i kamenjem Wink

biobiofizicar
I kao sto predpostavljate ceo vikend sam posvetio svojim akvarijumima. Bas sam se razvalio od generalke u 9 stakala.
I evo fotke kako triling trenutno izgleda.

1.U levom lepo napreduju 2 zbuna hotonije uz gomilu kojekakvih rasada. I dalje je hladnovodni (21-22celz) sa DIY CO2. Jedino me Aponogeton madagaskariensis zajeb@#$ do bola. Nece pa nece!!! Through wall

2. U centralnom malo sam vrteo kamenje. U medjuvremenu sam dva puta sisao ricciju. Malo mi se odvojila od onih jastucica na jednom mestu. Ustvari u uglu jednog jastuka jer kada sam fircao pecaroskim najlonom malo sam previse zategao najlon i sabio unutar jastucica previse ricciju pa je pocela da truli. Problem resen spajalicom proteranom kroz gornji sloj riccije, jastuce i zabodenom u podlogu.

3. Desni akvarijum razvija se u nature fazonu, ali ga razbi planarija. Zao mi da ga trujem jer se kozice i dalje u njemu razmnozavaju kao blesave. I dalje samo u njemu imam skramu na povrsini vode...
img_9620bb.jpg

Anboy
Ova zadnja slika je kao optical illusion Shock

biobiofizicar
Mala foto iluzija Wink: gore-dole, levo-desno, vece-manje,...
Morao sam malo da se poigram sa uglovima slikanja.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,185 jedinstvenih poseta