Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Kum's Island 4
Kum 1229
Pre par dana uradjena je nova postavka u tanku od 170l,filtracija je ostala ista Sera fil biactive 250. Filtrer masa je sledeca: perlon vata,symbionit-easylife,Serine keramicke kugle i Serin super peat (treset).
Ovetljenje je takodje isto znaci 3x sylvania aquastar od 30W 10000K i radi ce 12h od samog starta bez promena .
Podloga: prvi sloj 10l zemlje za bonsai drva Grin ima jako puno lave u njoj izato sam odlucio da je stavim,a drugi je pomesan sljunak sa kvarcnim peskom.
Dekoracija je RedMoorWood korenje.
Parametre vode ne merim,ni necu. CO2 je za mene prica koja je izostavljena iz akvaristike i gledacu da se drzim toga do daljnjeg Grin.
U pocetku od hemije nista,a to ce da traje oko 2mes. Redovne izmene vode svaki 2-3 dan 50% bez pardona. Od biljaka sam koristio : Vesicularia dubyana,Fissidens, Spiky i Flame moss ,Hemianthus micranthemoides,Cryptocoryne wendtii "brown",. Uskoro stize i Didiplis Diandra koja treba da popuni deo iza korena. Beer
Edited by Kum 1229 on 03.11.2010 13:23

Kum 1229
...
Kum 1229 attached the following image:
1_236.jpg

charuga77
Nisam očekivao da će 3. biti tako brzo rasformiran.
Prvo to mi je zapalo za oko je da "čitajući" s leva na desno, vidim slovo L i K. Smile
Neto si opako smislio sa mahovinom ovaj put. Biće zanimljivo putovanje do Ostrva 4.

http://dalmacija.atspace.com
paleoglodit
Odmakni mahovinu vise od prednjeg stakla... radi utiska dubine a ona ce vec ionako sama da navali napred..

krcko
Oho, kumaine, ovo je već ozbiljna stvar. Briem svoj prethodni naziv " Trilogija Goodfather's ostrvuljaga" i počinjem sa novim " Hronika kumainovih ostrva". Samo napredovanje Thumb up. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Gjuro
paleoglodit je napisao:
Odmakni mahovinu vise od prednjeg stakla... radi utiska dubine a ona ce vec ionako sama da navali napred..
I ja mislim isto a ostalo mislim da i ovaj aq ce biti odlican kao i prosli.

daweed
Već mogu da zamislim didiplis iza ostrva mahovine... Ipak ja bih umesto hm-a onde ispred panja zasadio rotalu green..
Ne sumnjam da će i ovo biti predobroBeerThumb up

http://daweedaqua.tk
Kum 1229
Hvala ljudi ! Evo malo detalja akvarijuma i zasadjene su jos zahvaljujuci branimiruok Thumb up : Didiplis Diandra koja je iza kamena na panju pa se ne vidi jos jer se panj nije Beer,onda su tu jos Limnophila sessiliflora i aromatica...
Edited by Kum 1229 on 07.11.2010 18:43

Kum 1229
...
4_80.jpg

Kum 1229
...
5_58.jpg

Kum 1229
...
6_44.jpg

Kum 1229
...
7_35.jpg

Kum 1229
Sve se dobro odvija,i polako biljke krecu da se razvijaju,a ne smem ni da zamislim sta ce biti za dve nedelje kada se sve rasiri i primi lepo,a ja moram da se selim i da rasturim sve Through wall,svejedno u novom ambijentu cu da odradim istu scenu scapea,samo sto opet krecem od pocetka sa procesom adaptiranja,ima neke drazi u ovoj akvaristici sto te tera da poludis Grin

Kum 1229
...
3_129.jpg

Kum 1229
Dok ste se vi lepo provodili ja sam se selio Through wall,sto me je nateralo da danas odradim po drugi put rasturanje akvarijuma za mesec dana,i sa malim promenama odradim novi scape bez promena sto se tice opreme,biljaka i podloge Thumb up. Opet sam na pocetku sa cikliranjem i ostalo Beer

Kum 1229
...
1_241.jpg

dexter
E ovo meni izgleda bolje nego prethodni. Mahovina povucena, sto je dobitna konbinacija. Cekamo pozadinsko bilje da se razraste za celokupan dojam.

Bilje lepo napreduje u Subotickoj vodi Smile i to na slabom protoku Smile

www.aquaplants.org
daweed
Aaaa Kume, stvarno lepo i dosta različitije nego prethodne postavke... Mislim da će ova biti najlepa do sada.Beer

http://daweedaqua.tk
Kum 1229
EEE hvala ljudi,drago mi je da vam se svidja i naravno morao sam da poslusam savete nekih ljudi koji mogu da primete da sam prihvatio predlog za mahovinu Grin. Treba tu jos puno litara cesmovace da prodje da bi bilo sve ok. i da kao sto kaze dexter zadnji plan da se razraste i bice nekako. Samo vec cekam kada cu onu kamencugu da sklonim sa panja nikako da se napije vode mozda bolje da sam ga drzao u Beer . Ostaje da biljke polako krenu svojim putem i onda makaze. Ove grane koje sam uklapao u veliki koren mozda i nema nekog smisla ali videcemo da li ce ih mahovina progutati (ja mislim da hoce Grin ) pa mozda i ispadne neka zaj..ancija Smile. Uskoro pojacavam osvetljenja zbog diandre jer zelim da odradim sa njom poprilicno velik i gus zbun Through wall ...

Aquamaniac
Ovo vec izgleda mnogo bolje Applause.
Pratimo dalji razvoj Thumb up.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com