14.06.2026 08:36
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Forum za početnike
 Print Thread
E ovako
miroslav95
Akvarijm je od 50l
FIltracija je jedan potopna pumpa,gura 350l/h
Osvetljenje je jedna Thornova (neka nemacka) obicna neonka od 18w
Podloga č
Bilje 4*valisnerija gigantea,1*valisnerija spiralis,2*anubia nzm koja,echinodorus tenellus oko 3 pelcera,JAKO malo HM-a,5*cabomba,2 uskolisna limuna,oko 7-10 mikrozoruma,criptokorina (neka sa zelenim liscem),criptokorina wendet brown(nemojte zametiti neznam joj lat. nazim),pistia,lotus,echnodorus amazonicus
Ribe skalar,trihogaster i tri crne tetre(udovice) koje trebaju da lete napolje i jedan par kribensisa i 1m i 4z gupy,5*corydoras paleatus (koje mrestim redovno)
E sad podlogu hocu da napravim da mi biljke "rastu kao iz vode",a od bilja sta da izbacim a sta da ostavimč
Hocu lepo ubiljen akvarijum sa pomenutim ribama
Znam da sam vec pitao ali sam odustao,i evo koliko je proslo posle toga shvatio sam da sam para i para bacio u akvairjum za nista,pa od mojih 4 akvarijuma sve cu svesti na 1 nazalost
ZAMOLIO bih sve da mi pomognu jer nemam vremena a ni nesto para pa ako neko ima neko lepo bilje za moj buduci biljni akvarijum neka mi ponudi Wink
E da od dekoracija imam jedanu mangrovu granu sa malo mahovina (nzm koja) i neko kamenje........
POMAGAJTE DRUGOVI OCU DA SE UDAVIM!!!

krcko
Hajde jo jednom, ta od riba ide napolje iz akvarijumač Pozdrav

http://www.adsrs.org/
paleoglodit
Meni sve ovo zvuci konfuzno. Hoces nesto ali nisi to jasno definisao a i "nemas vremena". Pa kako onda i pored najbolje volje da ti pomognemoččččč Zbunjujes nas.Frown

Dejan Stefanovic
kako to 95. godiste nema vremena Grin, a ima 4 akvarijuma, baca pare, a ne moze da napravi biljnič procitaj nekoliko knjiga za pocetak. ima sve o akvarijumima po forumima... 1. isprazni akvarijum, 2. nabavi spoljasnji filter, 3. duplo pojacaj rasvetu, 4.procitaj sve o podlogama, pa pitaj koju da stavis, 5.ubacuj biljke koje ne rastu velike sa velikim liscem jer ti je akvarijum mali ako ne znas koliko koja biljka raste prouci i pitaj pre nego sto je stavis, 6.ne ubacuj ribe koje rastu preko 6-7 cm, eventualno neki ancistrus... ako ne znas koliko koja riba raste procitaj o svakoj vrsti pre nego sto je nastanis...7. nemoj da mislis da ti ne trebe grejac posto ga nisam pomenuo Grin Hajde sad pitaj sta ti nije jasnoč Koliko su ti veliki ostali akvarijumič

miroslav95
E ovako dejane ja svaki svaki dan odlazim iz kuce u 12 a vracam se u pola 11 jer idem u srednju u zrenjanin Sad tako da svaki dan putujem
Imam 4 knige i sve 4 sam procitao (inace veoma volim da citam Wink ) Oba moja akvairjuma od 50l imaju spoljasnji filter Wink a ova druga dva koja su rasformirana imaju jedan oko30l drugi oko15l i imali su ugaoni filter,grejac imam u svakom akvarijumu jer to mi je i najvaznije Grin Rasvetu se nerazumem hocu da uzmem neku neonku za "brzi rast bilja"
O podlozi neznam nesto puno,ja sam stavljao pre u zenske stare carape humus i po stavljao na dno pa preko toga sam stavljao kamenje,pesak,......
Valisneriju giganteu sam namerno stavio i ako hocete stavicu sliku da vidite kolika je Grin a i znam podosta o biljkama
velicinu ostalih akvarijuma sam spomenuo,
Ja hocu jedan lep biljni akvarijum sa neonkicama i da mi sluzi kao ukras!!!ps sve ribe lete napolje Wink
Dali smem da stavim cistace u biljni akvarijumč

paleoglodit
Pa kad kazes cistace ima ih vise . Na koje mislisč A za sve to pa i podlogu napisano je dosta toga. Za podlogu su misljenja razlicita i ti ako procitas teme u vezi podloge mozes sam da procenis sta bi ti odgovaralo. Niko nema istu podlogu. Za lepotu akvarijuma treba da se potrudis. Gledaj fotke raznih postavki pa smisli kako ces. Drukcije ne moze osim da dovedes nekog da namesta aq umesto tebeWink.
Edited by paleoglodit on 03.11.2010 10:19

branimir ok
Pa jesi li te knjige procitao ili samo gledao slike .Tamo mora nesto da pise o podlozi gde se koja biljka sadi itd . Cetiri knjige bi taman bilo dovoljno za pocetak onaj osnovni uvod .Inace covek se uci najbojle na svojim greskama. Zato ne kukaj Beer nego zavrni rukave i prstice u vodu .
U ovom hobiju je najvaznije strpljenje koje ti izgleda nemasBeer

miroslav95
Koja je za vas onako najbolja a i da nije skupa podlogač

Kum 1229
Terra magma 200-300 din 8l!

Dejan Stefanovic
Lepo Miroslave Grin hajde sad malo rekapitulacija gradiva za sad samo oko podloge za pocetak: Da li mislis da je kao podloga dovoljna samo zemlja ili bi tu jos nesto trebalo i ako bi trebalo koliko bi cega stavio i po kom redosleduč Reci molim te kojih ti je dimenzija akvarijumč POZDRAV!!!

miroslav95
Dimenzije su 27*54*34....
Ja neznam nista o podlozi sta i gde sta ide to je problem......
paleoglodit je napisao:
Pa kad kazes cistace ima ih vise . Na koje mislisč

Ivini nisam video imam 5* corydoras paleatus i 1* torocatum...

miroslav95
Uzeo sam Standard daylight neonku od 50w od 26mm sta pored nje jos da stavimčč

Dejan Stefanovic
http://mojbiljnia...ead_id=389
Edited by krcko on 04.11.2010 14:14

miroslav95
E ovako,odlucio sam sta cu za podlogu a za osvetljenje molim pomoc!Podloga:
1 sloj kvarcni pesam oko 0.5cm debljine
2 sloj mesavina zemlje za cvece,i necega sto nzm sta je
3 sloj kamecnica...........
Slike cim ispraznim akvarijum i krenem sa radom,a to ce biti sutra i prekosutra Wink
Ostalo je da resin jos co2
Dali da pravim ili da kupimč
Mogu da napravim samo treba da mi neko kaze cega koliko da stavim u 1l vodeč
Koristicu suvi kvasac,secer i ako treba sodu!
Od biljaka ce 1oo% ici rotala (koju sam dobio od aquamaniaca i ovim putem mu se zahvaljujem!),anubia,mahovina,valisnerija,cripte (U nekom od proslih sam napisao koje),mahovine,echinodorus tenellus,i ako neko imas riccie ZAMOLIO bih da da je javi na pp jer hocu da je vezem za kamen.........
Pozdrav Beer
Edited by miroslav95 on 05.11.2010 11:25

Dejan Stefanovic
nista uradi tako ali ne moras kvarcni na dno mozes i zidarski sa separacije koji je dzabe...2.sloj neka ti bude 1cm saznaj sta se to mesa sa zemljom, preko toga stavi mrezicu i 3.sloj neka ti bude 3-4cm...deblje prema zadnjem kraju.sistem za co2 pravi u flasi,a od rasvete stavi npr.2 stedljive sijalice (orsam, philips...) od po 20w. obavezno stavi u akv.2-3 algara uz ostale ribe...

miroslav95
A dali ce ancitrus dirati RCč

krcko
Miroslave, na ovakvo pitanje je već hiljadu puta odgovoreno. Moe malo i da potrai odgovore, nisi ti ba u tolikoj frci, čim ima vremena po svim forumima da ponavlja svoja pitanja. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Dejan Stefanovic
na skoro svakom akvaristickom sajtu u sklopu tekstova imas objasnjenja o funkcioinisanju akvarijumskog sistema, opremi, podlogama, biljkama, algama, zivotinjama... Samo treba pazljivo da ih procitas i razmislis o svemu. takodje prelistaj sve forume na akvaristickim sajtovima i kpoz razne oblasti saznaj sta te interesuje. to sve imas da nadjes na srpskom jeziku za pcetak, a to nemam vremena ti nije nikakvo opravdanje shvatices kad porastes Smile ne samo sto ces morati da imas vremena za sve nego ces morati i da govoris sve jezike ako mislis da uradis nesto u zivotu Wink, a sto pre shvatis da moras imati vremena za sve bice ti lakse. ancistrus ti je dobar algar.

Dusan79
Miroslave, pre svega, odabrao si hobi koji iziskuje strpljenje kao osnov svega. Ako mislis da je bilo ko preko noci dosao do akvarijuma koje gledas po temama, varas se! Dakle, ako si nestrpljiv, batali ovaj hobi! Ako bas hoces da imas lep biljni aq, onda udahni duboko i pocni!
Posto vidim da te mrzi da citas teme , onda evo sta ces: prvo nadji mesto za aq, tako da ne bije direktna sunceva svetlost u njega, onda ,ako imas filter, grejac i svetlo, a kazes da imas, stavi lepo kao podlogu kvarcni pesak granulacije 1-4mm i to najtanji sloj u prednjem delu aq, pa sve deblji kako ides ka zadnjem delu aq! Prihranu bilja ces raditi preko vodene kolone (o tome cemo kasnije)! Ovo ti savetujem jer vidim da si se pogubio u raznim varijantama, a opet vidim da te mrzi ili kako ti kazes nemas vremena da citas! Eto to ti je podloga, pa kad to sve namestis ,a ti pusti u rad filter i onda cemo dalje, korak po korak! Beer

Ziv bio i da znas u strpljenju je spas! Thumb up

isnogood
Through wall

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,758 jedinstvenih poseta