14.06.2026 11:04
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Ecstasy of Gold
zander
Posle ovog akvarijuma, na isto postolje sam postavio novi akvarijum od nekih 170 litara.
Dimenzije 82x46x46
Za sada samo slike kako sam krenuo...
zander attached the following image:
podloga1.jpg

Edited by zander on 25.09.2009 16:36

zander
Sve je u toku jedne veceri zamenjeno, staro za novo. Tu sam ostao duzan komsiji Pancu na velikoj pomoci do ranih jutarnjih sati Thumb up
I naravno DeepBlue-u na lepljenju akvarijuma 10-ak dana ranije Thumb up
Al ajde reko vise da otvorim temu da im se zahvalim nego sto imam nesto da predstavim Smile
Valda ce da ispadne nesto od ovoga Smile Naravno kada pocnem sa mojim silnim premestanjem, mora da ispadne dobro Smile
prvaslika1.jpg

Edited by zander on 19.04.2009 09:59

deep blue
Mogao si napisati i gde si se z.....o da nekrenu i drugi tvojim stopamaThrough wall

zander
Slab protok vode kao prvo, vise od mesec dana (500l/h samo), CO2 isto dok nisam podesio kako treba i namestio bocu jer pre toga je bio CO2(kvasac+secer), jako malo brzorastuceg bilja za pocetak i dobio sam alge Through wall
Sad traje borba sa algama, namestio sam CO2 kako treba, drop checker je konacno pozuteo. Protok vode sam povecao (mada cu ga povecati jos samo da nabavim koraliu od 900l/h)... Biljke su konacno krenule, alge sam nesto izbacivao rucno (staghorn i koncasta). Sada je primirje Thumb up
Da, i jos jedan pametan potez... Nisam cistio glavu od kanister filtera jedno 3 godine sto je jos dodatno smanjilo protok.

grujanic87
Through wall Red card Through wall No no

Sta ti bi da si tako zabrljavio...Ali opet ljudi smo pa gresimo,makar da se drugi uce na tudjim greskama...

Bez obzira sto je za sad ovako opustosen...deluje mi da ce biti super.
Grana sa microsorumom i mahovinom,okolo eleokaris,pozadi vivapra ...koliko sam ja uspeo da vidim...kad se sve lepo razraste bice ekstra.
Nacickana grana a oko nje livadica...Kada bih nekad radio nature postavku bila bi bas tako jednostavna...jedna lepa grana i oko nje livadica...

Onaj stargrasčSamo zbog algi ili....Jel ovo trenutno stanje ili se malo razrasloč

edit:mislim da sam video i Hydrocotyle u zadnjem levom delu....ali opet nije mi pokvarila zamisao da ce ovo mozda biti livadica Grin
Edited by grujanic87 on 19.04.2009 17:12

zander
Cak ni ove grane vise ne stoje ovako... Ovo je bilo samo da se napiju vode, u taj polozaj sam ih stavio samo da mogu da stavim kamen preko njih.

Od biljaka za ovu postavku planiram samo E.acicularis, Vivaparu, par Crypocorina oko ovih grana i Ludwigiu arcuatu.

Rasveta je i dalje ista. 130W na 170litara, Philips energy saver

Skoro sam ubacio: 10 komada Caridina japonica i 25 Hemigrammus bleheri
Od ranije su tu: 10 komada Celestichthys margaritatus (Galaxy rasbora) i 20-ak Red cherry shrimp

Ove Amano racice imam po prvi put i prezadovoljan sam, samo kad ih vidim sta rade sa algama... Prevrcu kamencice, zavlace se svugde, nevole nesto posebno otvoren prostor preko dana se sakrivaju malo dok nocu ili kad je svetlo slabije prave haos Thumb up

krcko
Vredno stvorenje ta C. japonica . Ponekad se ujutru nađe u čudu kada ti zaplivaju biljke koje se jo nisu dovoljno ukorenile i trai krivca među ribama , dok ne osmotri kako prevrću kamenčiće . Imaće i meanje sa R. cherry , biće arenia . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
photoivek
krcko je napisao:
Vredno stvorenje ta C. japonica . Ponekad se ujutru nađe u čudu kada ti zaplivaju biljke koje se jo nisu dovoljno ukorenile i trai krivca među ribama , dok ne osmotri kako prevrću kamenčiće . Imaće i meanje sa R. cherry , biće arenia . Pozdrav

nema anse da se ove dve vrste ukrste ali to je sada www.freesmileys.org/smileys/smiley-forum/offtopic.gif.....

https://minepi.com/photoivek
zander
Verovatno da vecim primercima C.Japonice nije problem ni poneku biljku da iscupaju, ali mi se to nije desavalo, jos uvek...

grujanic87
Znaci nisam puno pogresio sa mojom vizijom ovog setup-a.Svidja mi se i izbor biljaka,sto bi ja rekao sve su iglicaste pa ce se lepo uklopiti,osim Crypocorina ali ne sumnjam da ces ih lepo ukomponovati.
Kad planiras da nam predstavis trenutno stanje Frown

zander
Auuuuu, zaboravio sam Microsorum narrow da spomenem da je tu... Jeste da su mladi pelceri, ali ima ga po granama. Kad se malo zazeleni bice slika Thumb up

klincha
Mislim da je bolje da sprey bar stavis na bocnu stranicu,i zbog estetike i zbog boljeg protoka.

Kum 1229
Kako napredujes zanderčččččč

zander
Izvadio sam kompletno sve iz akvarijuma i krenuo ponovo... Imao sam problema sa staghorn algom. Ovaj put mi se svidja kako sam zapoceo akvarijum, ovaj sunkenroot sa gornjih slika sam zamenio za neke malo bolje grane sa Branetom, tako da to nije vise to.
Malo kasnim sa odgovorom, sinoc smo imali BeerBeerBeer sa prijateljima akvaristima iz Slovenije pa je danas ceo dan Through wall Zato smo danas utisali malo na forumu Wink

Kum 1229
A fotkeč

zander
Biće Thumb up

Kum 1229
Thumb up

Kum 1229
Zander,fotke! Proslo je vec dva meseca i cutis Lecture Grin

zander
Danas sam stigao sa odmora, nabavio neko kamenje... Sada sam ga ubacivao u akvarijum itd.
Jeste ista litraa akvarijuma ali je postavka skroz nova od one na prvoj slici... Jedno vreme sam se igrao eksperimenata sa podlogama, napravio haos u akvarijumu, prvi put ali sad je sve OK. Zato i mala pauza Wink Svako grei pa i najveći majstori WinkWinkWink
Otvoriću novu temu, čim uslikam trenutno stanje

zander
Evo kakvo je stanje Wink
170mba1.jpg

Edited by zander on 02.08.2009 21:56

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,010 jedinstvenih poseta