14.06.2026 13:22
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Novo ruho
luka ivanov
Dok crna čupava nije dograbila svojih 5 minuta, moj ljubimac je izgledao ovako

img213.imageshack.us/img213/8067/slika1037.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Njeno pojavljivanje je koincidiralo sa mojom eljom za promenomm izgleda.

Na alost, radikalnu dezinfekciju varakinom nije preivelo svo bilje, ali ima vremena ...

Odmah nakon povratka stanovnika, akvarijum je izgledao ovako...

img517.imageshack.us/img517/6286/photo0089x.th.jpg

Posle dvadasetak dana ...

img155.imageshack.us/img155/4277/photo0243.th.jpg

Izvinjavam se ako nisam ispotovao običaje predstavljanja akvarijuma.

Videli ste moj prvenac koji na sebi i u sebi nosi sva obeleja neiskustva i nestrpljenja.

Voleo bih da čujem vae komentare Smile
Edited by isnogood on 07.11.2010 23:28

paleoglodit
Pa kako varikinomčShock To je mnogo ubitacno.
Ovde se ne vidi kako aq izgleda u celini. Kao da si ga slikao sa boka.

luka ivanov
Koristio sam rastvor 1:19 u trajanju od 2 minuta, ali je izgleda i to bilo mnogo Sad

branimir ok
Crna cupava alga je pokazatelj manjka nitrata a porast fosfata Dodavanjem makro elemenata i cescim zamenama vode ovaj je problem bilo lakse resiti nego varekinom.
Daj malo vise detalja o akvariumu svetlo ,podloga CO2 itdGrin

luka ivanov
Kao to već rekoh, moj prvenac trpi danak neiskustva i nestrpljenja.

Dimenzije su 60x45x45. Vrlo su nezahvalne kako iz estetskih razloga tako i iz praktičnih Through wall Upravo zbog njih sam se pozdravio sa cevima od 18W koje su duine 60 cm Through wall tako da se u akvarijumu nalaze 2x15W grow lux i 2x15W obične bele. Postavio sam nosače i za petu neonku ali ona za sada nije postavljena.

Akvarijum mi je izradio prijatelj, ali bez bilo kakvog filtera. Predlog drugog prijatelja da u njega "ugradi" neki pregradni ili ugaoni filter, kao početnik sam odbio jer je to značilo odlaganje "useljavanja" Through wall Kad sam nakon nekog vremena shvatio da od kupovnih filtera nema neke velike koristi, napravio sam filter dimenzija 10X20 koji je zalepljen u uglu i koji na najnovijim slikama vidite maskiran drvetom (mangro).

Hranljiva podloga je Sera, ona u utoj kantici Grin Preko nje kbarcni pesak granulacije 3mm i sitni komadići od onog kamena koji sam koristio za oblaganje zadnjeg i bočnog zida.

CO2 sam, u staroj postavci, proizvodio uz pomoć kvasca i ećera i uvodio ga u pumpu u filteru za koju se nadam da ga dobro "mea"

S obzirom da sam se načitao o kolebanju CO2 kao uzroku problema sa algama, a to je izgleda neminovno kada je u pitanju koncept kvasac/ećer, za sada nisam pribegavao dodavanju. Ali, gledajući vae biljne akvarijume - sad sam poslao enu po kvasac Grin

branimir ok
Red card Ovaj karton ti je za to sto nisi napisao odakle si .Ako nas koji smo napisali odakle smo nije bez veze neznam sto ne bi bilo i tebi , ista kritika vazi i za ostale koji to nisu uradili .
Jeste OFF Ali sta da radim .
Na prvoj slici ti je bilje sasvim solidno izgledaloThumb upPrem da i ja nisam neki iskusni strucnjak da ti delim savete vise citaj Grin
Edited by branimir ok on 05.08.2010 23:50

zander
Da zanemarim biljke, prvo to bi uradio je izgled samog akvarijuma, to bi definitivno malo, tj malo vie, preuredio.
Ovakva pozadina previe odvlači panju. Ako je to izvodljivo naravno, to bi prvo izbacio napolje...

Ima solidne dimenzije akvarijuma i moe to mnogo bolje da izgleda.
Dok reava tu pozadinu pogledaj malo kakvih akvarijuma ima na netu ili ovde pa zapii spisak biljaka koje bi voleo i pravac oglasi - razmena biljaka. Wink Nadam se ubrzo boljem razvoju događaja
Dobrodoao na forum Thumb up

luka ivanov
Promena nije velika.
Trenutno se borim sa početničkim algama i trudim se da povećam biljni fond.
Ja ga volim, iako nije lep kao to su vai. Ali, ima vremena ....

img832.imageshack.us/img832/3500/photo0017l.th.jpg

Edited by isnogood on 07.11.2010 23:29

luka ivanov
Evo trenutnog stanja ...

img602.imageshack.us/img602/5059/akva.th.jpg

Edited by isnogood on 07.11.2010 23:29

krcko
Guraj dalje, i smanji ove slike, jeste mi monitor solidan, ali su takve da me etanje levo desno po ekranu, sprečava da bilo ta drugo prokomentariem. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
isnogood
Postavio sam manje slike, sa linkovima ka vecim.

daweed
zander je napisao:
Ima solidne dimenzije akvarijuma i moe to mnogo bolje da izgleda.

I vie nego solidne, ima irinu da se igra, jedino je bezveze taj pregradni filter, mogli ste izlepiti neki spoljni.
Kao i Zander, reći ću ti ako je moguće da izbaci tu pozadinu. Ove zidine na sredini aq izbaci i sloi bilje malo bolje.... Veličina aq je zadovoljavajuća a izgleda ba usko.
Samo napred, i polako gledaj aq. i skupljaj fore. Dobrodoao.Thumb upThumb upThumb upBeerBeer

http://daweedaqua.tk
biobiofizicar
Da li ova pozadina sakriva nesto i da li je nepovratno zalepljenač Ovakve pozadine deluju interesantno u prvo vreme, ali kada se posle nekog vremena upustis u preuredjivanje akvarijuma ili pravljenje nove postavke pozadina postaje ogranicavajuci faktor i nesto o cemu stalno moras da razmisljas kako da uklopis u novu postavku, ili kako da je maskiras,.......
Prva postavka mi je izgledala OK i imala je potencijal da se nadgradjuje...
Kao sto rece ima vremena... Opusteno se igraj u ovom staklu sa gajenjem biljaka i pravljenjem mini biljnih aranzmana po njegovim raznim coskovima, a kada dodje vreme osetices to i preci na neko "golo" staklo prikladnijih dimenzija koje te nece ogranicavati u realizaciji bilo kakve postavke.
Samo napred

luka ivanov
Heh, sve mane su danak neiskustvu ...
Unutranji filter, koji je mnogo toga uslovio, posledica je dimenzija komode koja je namenski napravljena ba za ovaj akvarijum Through wall tako da spoljanji nisam mogao da ostavim "u vazduhu" ...
Pozadina je nalepljena na zasebno staklo koje je samo malkic lepnuto za zadnje. Mislio sam da će donetu neku autentičnost a sad se ni meni ba ne dopada Sad
Prateći vas a i vlastito iskustvo puno sam toga naučio. Jo samo da objasnim eni da nam treba jo jedan akvarijum i izgledaće to sasvim drugačije Smile A i ovaj će pre ili kasnije doiveti izmene. Za sada, neka biljčice rastu, naćiće one već svoje mesto ..

PS Hvala Biobio na poklonjenim biljkama

luka ivanov
hm, pojavilo se ovo - zeleno i bljak ... ta da radimč

img44.imageshack.us/img44/2471/al1vr.jpg

biobiofizicar
izvadi sve sa kamenom na koji je zakaceno. Lici na chladophoru

isnogood
Uzmes pincetu i izvadis napolje.
Ako je nema u velikom obimu onda i nije neki problem, zar neč
Cini mi se da voli mesta sa slabim protokom i dosta svetla.

paleoglodit
Pazi da pincetom ne povadis i kamenje i biljkeFrown

branimir ok
Moze i stara cetkica za zube Beer

luka ivanov
Ovako to izgleda danas. Nita posebno ali je barem postalo dobar rasadnik.

Ovaj akvarijum će uskoro da pretrpi promenu stana pa time verovatno i vlastitog izgleda.

S obzirom da je vas nekoliko u poslednje vreme selilo akvarijum - recite mi svoja iskustva. Jel mora sve van ili moe da se preseli a da ne vadim podloguč

S obzirom da nikako nisam mogao da se otarasim beline pozadine, fotografisao sam iz blage ptičije perspektive.

img406.imageshack.us/img406/2755/photo0445t.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,198 jedinstvenih poseta