14.06.2026 10:42
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Algae's Requiem (Zander)
zander
Akvarijum je dimenzija 62x40x45cm
Jo sam u fazi pripreme i prikupljanja svega to je potrebno.
Stigao sam za sad da napravim stalak koji izgleda ovako:
zander attached the following image:
postolje1.jpg

Edited by zander on 31.12.2010 02:07

daweed
ApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplause

Ovo će biti ba perfektno... ApplauseApplauseApplause

http://daweedaqua.tk
Kum 1229
Dobar si za pocetak Applause. Samo slazi kockice,to je najbolje kada ide postepeno Thumb up

zander
Danas sam postavio akvarijum.
Sledeće to treba da napravim je rasveta i nosači rasvete od ipki 10x10mm koje treba prvo da savijem, ofarbam, da osposobim CO2...
akv11001.jpg

Edited by zander on 03.06.2010 00:59

zander
Evo već greka, stavio sam Outflow najveći koji sam imao pa akvarijum izgleda manji nego to jeste Wink
Inače, za ovo postolje sam imao zalepljen akvarijum istih dimenzija, samo 15cm nii od ovog, ali sam se odlučio da ipak visina bude malo veća, 45cm. To sam malo gledajući neke snimke na youtube ipak prelomio da napravim akvarijum veće visine, o tome sam pokrenuo i ovu temu na forumu.
akv11002.jpg

daweed
Od čega je rađen stalak ima li metalna ojačanjač

http://daweedaqua.tk
zander
Nema, sama iverica, stim da je zadnja stranica isto iverica. Sve sam spajao sa tiplama i na mestima samo gde se ne vidi, rafovi.
Ovo postolje mislim da je jače dosta od onog gde mi stoji 170litara.

zander
Danas sam nabavio Liapor, malo veću količinu, oko 50 litara, to ću ovaj put koristiti za podlogu. (ako nekom treba neka mi javi jer imam vika)

Ovaj materijal, a to sam sve pisao ranije na forumu, ali da ponovim, je potrebno kuvati nekoliko minuta i onda ubaciti pod hladnu vodu kako bi potonuo.

Izuzetno je vazduast, koristi se najvie u građevinarstu ali je naao primenu i u uzgoju batenskog bilja, ali se tu koristi lomljeni tj usitnjeni Liapor na čijem pakovanju pie "Liadrin for garden".

Ja ću ovaj put sam odraditi sitnjenje jer Liadrin nije moguće naći kod nas koliko mi je poznato. Tako usitnjeni Liapor je lake naterati da potone, ali je opet potrebno prokuvavati ga. Kada jednom potone neće isplivavati. Za kraj, a to sam moda treba prvo navesti, radi se o jednoj vrsti ekspandirane gline.
Za podlogu pored njega za sad znam da ću koristiti Osmocot(6) i glistenjak u jako maloj količini kao donji sloj.
Slika Liapora
liapor_1.jpg

drlessa
Dobra ti je ta pozadina sto si stavio u akvarijum, jel su to postojane boje ili su vodo razgradive pa će da poslue kao "hranjiva materija" za biljke č
Cool

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
Arcus
Odličan početak, svaka čast!
Evo ta se kod mene desilo: kada sam napunio akvarijum taj razmak između dvaju vrata i ove gornje letvice se poremetio Lecture verovatno jer nije na 100% ravnom, a neda se natelati preko onih pomičnih arkica Red card
Kako će biti uređenč Glasam za iwagumi sa nekim dobrim kamenjem, glossom, eleocharisom i viviparom Grin
Edited by Arcus on 04.06.2010 09:11

Pejc
Arcus je napisao:
Odličan početak, svaka čast!

Thumb up

Arcus je napisao:
Kako će biti uređenč Glasam za iwagumi sa nekim dobrim kamenjem, glossom, eleocharisom i viviparom Grin

No no Nature, nature, nature Grin

zander
Treba da odem malo da potrazim neke lepe grane pa cu napraviti kombinaciju sa kamenom. Planiram, nazad Arcuata i Viviapara sigurno, a napred ko zna. Ipak, sve zavisi sta budem imao od hardscape-a
Sad se razmisljam i moram isprobati u manjem akvarijumu da taj Liapor stavim i kao gornji sloj podloge. Nature, naravno Thumb up
Edited by zander on 04.06.2010 10:53

isnogood
Da li to pocenje da bude praksa da uredjenje biljnog akvarijuma podrazumeva ne samo uredjenje unutar vec i van akvarijumač
Pozdravljam ovakav pristup u smislu da je sve estetski razmotreno, kao i to sto se projekat radi korak po korak, a ne na brzinu.

Thumb up

zander
Gledacu da ne zurim i da uradim sve kako treba, akvarijum planiram da bude Nature ali i da cela postavka potraje malo due. Ne planiram mnogo biljaka u njega, napred moda čak izostavim biljke prednjeg plana i stavim samo beli pesak. Ali ko zna ta mi padne na pamet, sad samo kujem planove... Grin Sad moram da razradim kako ću rasvetu da napravim.... Nadam se da ce lepo izgledati i iznutra i spolja CoolWink

sejn
isnogood je napisao:
Da li to pocenje da bude praksa da uredjenje biljnog akvarijuma podrazumeva ne samo uredjenje unutar vec i van akvarijumač
Pozdravljam ovakav pristup u smislu da je sve estetski razmotreno, kao i to sto se projekat radi korak po korak, a ne na brzinu.

Thumb up
E pa jebiga i zene se pitaju Through wall

drlessa
pa brale da se one stvarno pitanju estetika bi bila na prvom mestu, nego se mi tu kao pridravamo nekih stvar a njih slabo i pitamo...

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
Rasta
pa dobro, ja mislim da je jako bitno i kako akvarijum izgleda spolja pogotovo ako se nalazi u nekoj zajednickoj prostoriji..jer mislim da je vazan i celokupan izgled Grin a ako je negde na skrivenom mestu i nije toliko bitno...Bane izvini za off...

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
zander
Drače za rasvetu sam danas postavio.
ipka 10x10mm će nositi rasvetu koju bi ovih dana trebalo da napravim.
Viseća hauba će biti urađena od crnog pleksiglasa i unutra će biti 4xT8. Slučajno sam danas naleteo na el.prigunicu 4x18W, taman, nadam se da će posluiti dobro.
Gledam da to vie stvari odradim sam, ipak Panco mi je morao malo pomoći oko varenja ovih profila...
A poto je imao tu čast da sređuje ovaj moj akvarijum morao je večeras da časti pelinkovac GrinBeer

Drači za rasvetu su malo odvojeni od same poleđine akvarijuma, jer ne bi voleo da mi kasnije ipke prave senku kod slikanja akvarijuma, ili da prave senku na nekoj svetlijoj pozadini...
drasveta1.jpg

Edited by zander on 07.06.2010 23:23

kojot
Jel ovo drzaci ne idu do poda ili su samo savijenič
Ustvati kako su uopste pricvrsceni č

zander
kojot je napisao:
Jel ovo drzaci ne idu do poda ili su samo savijenič
Ustvati kako su uopste pricvrsceni č

Nosači idu skroz uz zadnju stranicu postolja, do dole, po dva flaha sam zavario na svaku ipku i tako zarafio za postolje.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,987 jedinstvenih poseta