14.06.2026 11:05
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Moj prvi biljni 112 (BZORAN)
BZORAN
Avarium je startovan 16.05.2010 god. Dimenzije akvariuma su 87/30/41 odnosno 112litara.
Podloga terra magma 4litre,recni sljunak granulacija 1-3 mm
Flter kanister heto neo 701
DIY difuzor uradjen od infuzionog sistema
Grejac Atman 180, raveta je T8 gro lux 18w 2kom, daylight tungsram 18w 1 kom, compac fluor daylight 2kom.
Bilke: Vesicularia dubyana, Rotala rotundifolia, Ludwigia repens Rubin, Anubias barteri var. nana, Vallisneria nana, Hydrocotyle dissecta, Cryptocoryne wendtii "green".
Stanivnici; paracheirodon innesi 6 kom, Gyrinocheilus aymonieri 1 kom, Red Cherry Shrimp 5 kom.
BZORAN attached the following image:
1_197.jpg

Edited by Srafciger on 27.05.2010 11:11

biobiofizicar
Dobro startno zamisljena divljina sa hardscapeom. Trebace jos tu i tamo nesto da se seta u i ka zadnjem planu da se popuni par rupa, ali korenje je odlicnog oblika i dobro postavljeno.
Glavna zamerka su ravno seceni krajevi grana. Ako mozes malo ih izlomi i nakrzaj da deluju prirodnije, nagnjeci kljestima,... sta god ti padne na pamet samo da ne izgledaju ovako pravilno odrezani...
I ovo lomljeno kamenje malo preorijentisi polozaj i zakloni lomove da bi izgledalo prirodnije, a ne kao da je upravo izaslo ispod cekica.
Bice ovo dobar wild nature Thumb up

BZORAN
Hvala ti na sugestijama potrudicu se da ga preradimo Wink

Kum 1229
Za prvi biljni po meni odlican pocetak i sama postavka,grane su ok,mahovina ce da odradi svoj posao samo da krenei onda posle samo dodajes i izbacujes biljke koje se uklapaju,a mislim da ce sve da se uklopi. Thumb up

isnogood
Samo strpljivo Wink

BZORAN
Dobri ljudi hvala vam na savetima inace da nije bilo vas ja ne bi ni ovoliko uspeo posto vec dva ili tri meseca skupljam vasa iskustva pa sam nekako oformio jos jedanput da se zahvalim Kumu i Draganu kinezu posto njih da nije bilo ja ovo ne bi uspeo Thumb upThumb upBeer

charuga77
Ne vide se slike...probaj opet postaviti.

http://dalmacija.atspace.com
BZORAN
Evo novih slika pa me zanima misljenje Thumb up

Rasta
stavi ime slike da ti bude nesto jednostavno tipa: 1 ili 2 i slicno...

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
BZORAN
I napokon slike uz pomoc druka Kuma
Edited by kojot on 01.07.2010 22:02

dexter
Lep napredak od prosli put, jedino mi je u oci upala Ludwigia koja odudara svojom velicinom tako da bi mogao da poradis na njenom uklanjanju, naravno ako to tebi odgovara. Cekamo dalji napredak.

www.aquaplants.org
zander
Nadam se da između zadnjeg stakla i granja ima mesta za neku biljku zadnjeg plana. Jer vidim da akvarijum ima malu dubinu 30cm a sa slike ne vidim koliko ima mesta... Ja bi taj zadnji deo uradio sa nekom od Rotala (najpre rotala sp.green). Al na tebi je... Bitno je da si lepo startovao Thumb up
Edited by zander on 05.06.2010 21:56

BZORAN
Hvala ti zendere na savetima .Potrudicu se da nabavim tu biljku posto je u subotici nema u akvashopovima pa ako ima neko da je pokloni bar par pelcera neka se javi na PMThumb upThumb up

Dragan Kinez
Malo ću da se ubacim u zadnjem planu se nalazi nekoliko malih pelcera Vallisneria nane ali se ne vide od grana na kojim se nalazi Vesicularia dubyana, razmiljalo se i o Rotalama ali zbog malo prostora kojim se vlada mislim da bi mu rad oko Rotala predstavljao veliki problem.
Biljke koje su stavljene su biljke koje su tog momenta bile na raspolaganju.

"Dve stvari na svetu su beskrajne. Ljudska glupost
zander
Ok, nemam ba veliku predstavu ovako sa slike koliko ima prostora nazad. Uglavnom neto da se razraste u zadnjem planu.
Najbitnije je da je krenulo lepo, kasnije će videti ta mu je činiti.
Samo mislim da mnogo dobar kontrast daje mahovina na granama kada se nalazi ispred rotale green npr ili tako neke svetlije biljke, teta to nema vie prostora.

Dragan Kinez
Ostalo je svega par santimetara između stakla i grana Vallisneria nana je upravo iz tog razloga zasađena a i same grane su lagano fiksirane tako da bilo koji rad po akvarijumu iziskuje panju ali o tome moda moe bolje Zoran da pie jer na njemu je da nastavi da ga odrava.

"Dve stvari na svetu su beskrajne. Ljudska glupost
BZORAN
Dragan je u potpunosti u pravu u tom momentu smo ovu biljnu masu imali pa smo ovo mogli da napravimo inace grane prestavljaju pravu umetnost zavlacenja ruke ali se nadam da cu za sledeci skejp osmisliti nesto bolje pa necu se toliko muciti .I ovako sam srecan sto su mi dragan i kum ovoliko pomogli .Nadam se da sledeca godina obecava jedan veci pa ne bi trebao da imam problema inace hvala vam na savetima svaki je dobro dosao.Thumb up

BZORAN
Napredak mesec i po dana kasnije
BZORAN attached the following image:
rrr.jpg

Edited by kojot on 01.07.2010 22:02

kojot
Malo sam ti smanjio sliku Sad
Inace jako mi se svidja aq, mozda bih samo raszmislio o izbacivanju Ludvigie Thumb up

BZORAN
Hvala ti i ja je drzim zbog biljne mase rado bi je menjao za rotalu green ako hoce neko ili ako ima neko viska te biljke Thumb upThumb upThumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,019 jedinstvenih poseta